Sagosen slått i gulvet to ganger på syv sekunder: – Tull å holde på sånn

POREC/OSLO (NRK): EM-kampen mellom Norge og Østerrike utviklet seg til å bli en real grisekamp. Norge holdt hodet kaldest, og sikret til slutt en komfortabel 11-målsseier.

Porec, Kroatia 20180116. Sander Sagosen

SLÅTT NED: Sander Sagosen gikk i gulvet to ganger i løpet av kort tid. Her er det Janko Bozovic som er oppe med armene.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Nå må vi begynne å spille håndball her!

Det sa NRKs ekspert Håvard Tvedten med et drøyt kvarter igjen av kampen. I løpet av et par intense minutter var det ikke akkurat håndballen som var i sentrum i hallen.

Lagene kranglet, spillere ble utvist og stemningen var mildt sagt på kokepunktet i Porec.

– Vi prøver å spille fair håndball, men det gjør dessverre ikke alle våre motstandere, sier Christian O'Sullivan til NRK.

Patrekur Johannesson

MISFORNØYD: Østerrikes trener Patrekur Johannesson.

Foto: Antonio Bronic / Reuters

Blått kort

Først ut var Janko Bozovic, som fikk rødt kort etter at armene var oppe i ansiktet på Sander Sagosen tidlig i 2. omgang.

Syv sekunder senere gikk Sagosen i gulvet igjen. Denne gangen ble han regelrett måkt ned av Vytautas Ziura. Ziura fikk blått kort for regelbruddet, og Sagosen viste tydelig at han var forbannet på østerrikerne.

– Det er fortjent. Han går inn for å slå meg, sier Sagosen til NRK.

Blått kort betyr at Ziura nå risikerer utestengelse utover i mesterskapet.

– Det er forferdelig stygt spill. Han er kjent som en råtass, og jeg er ikke overrasket over at det er han, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Minuttet senere ble Østerrikes trener Patrekur Johannesson tildelt en tominutter. Den islandske treneren klappet ironisk mot dommerduoen og var tydelig oppgitt.

– Vi får håpe han sier til laget at de må «roe reka» litt, og ikke ødelegge de norske spillerne. Det kan være frustrasjon, men sånn kan de ikke holde på, kommenterte Tvedten.

Vytautas Ziura Myrhol

KRIG: Bjarte Myrhol forsøker å stoppe Vytautas Ziura i 1. omgang.

Foto: - / AFP

Sagosen: – Driter i det

Sander Sagosen mener krigingen var Østerrikes eneste sjanse til å vinne.

– De må lage en slåsskamp; der er de kanskje bedre enn oss. Men vi puster ut, og spiller god håndball. Vi slår dem med 11 mål, så det var ikke noe å snakke om, sier Sagosen.

– Var det et riktig blått kort?

– Jeg har ikke sett bildene, men jeg driter i det for å være ærlig. Vi er klart bedre enn dem, så får de stå for det spillet.

Også Bjarte Myrhol fikk seg en skikkelig trøkk og deiset rett i parketten. Kapteinen ble liggende en liten stund før han kom seg på beina.

– Jeg fikk meg en skikkelig karamell, det var haken som fikk seg en smell. Det var dårlig stemning der en periode, sier han.

Cruiset inn til seier

De heteste duellene roet seg, og da var det ingen tvil om hvem som var best.

Anført av en glitrende Kristian Bjørnsen, styrte Norge mot storseier. De hvitkledde fant aldri nøkkelen til å stoppe det norske angrepet.

Det betyr at Norge er klare for hovedrunden, og at de tar med seg to poeng med til Zagreb. Der venter vertsnasjonen Kroatia, Serbia og Sverige.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccarello med mål i Rangers-seier

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant natt til fredag norsk tid 4-3 mot Chicago Blackhawks. Nordmannen noterte seg for nok et poeng med en scoring som sørget for 2-1 i første periode.

  Det var Zuccarellos syvende poeng de siste fire kampene.

  HOCKEY-NHL-NYR-CAR/
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Snowboardstjerne har fått kreft

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot har fått diagnosen hodgkins lymfom. Det er en type lymfekreft. 24-åringen mister resten av sesongen mens han får behandling. Parrot vant sølv i slopestyle i OL i fjor, og er femdobbel gullvinner i X-Games.

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Graham Hansen best da Norge vant

  Caroline Graham Hansen strålte og scoret to mål da Norges kvinnelandslag i fotball vant 3-1 over Skottland i VM-oppkjøringskampen i La Manga. Det var Norges første seier siden VM-billetten ble sikret i september. Tirsdag er det kamp mot VM-klare Canada.

  Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
VM-minner
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup hopp: Kvinner
VM-minner
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Utfor kvinner
V-cup kombinert: Hopp
NRK Sport Live: V-cup kombinert hopp og skiskyting stafett menn
V-cup kombinert: Hopp
Vinterstudio