Mageknip satte stopper for Edvalds vinnersjanser

Edvald Boasson Hagen satt lenge med i bruddet, men fikk mageknip opp siste bakken. Dermed var det over og ut for nordmannens vinnersjanser.

CYCLING-FRA-TDF2015-BREAKAWAY

BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i dagens brudd, men klarte ikke å holde helt til mål.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

For Edvald Boasson Hagen så det lenge lyst ut på dagens etappe i Tour de France. Han klarte å komme seg med i et 23 mann stort brudd.

Men opp den siste bakken ble det for tungt for nordmannen. I det resten av bruddet begynte å støte på hverandre stivnet Edvald. Dermed ble det et nytt nederlag i Gap - byen nordmannen endte på andreplass i for tre år siden.

– Det var tøft for min del. Jeg fikk utrolig hold opp den siste bakken. Jeg skal ikke skylde på det, men det gjorde det ikke enklere opp bakken, sier Boasson Hagen til et samlet pressekorps rett etter målgang.

– Hadde ikke kreftene

Dette kan fort ha vært Edvalds siste sjanse i årets Tour de France. Før etappen mente NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, at dette var en av etappene rudsbygdingen kunne vinne.

Men selv om Boasson Hagen satt i bruddet er han ikke sikker på om han hadde klart å holde følge med de andre utbryterne.

– Jeg var i riktig plassert i bruddet, men jeg hadde nok ikke kreftene til å holde følge i dag, sier Boasson Hagen etter løpet.

28-åringen endte dermed på 19.plass over fire minutter bak vinneren.

– Jeg har ikke hatt så hold før. Jeg har drukket mye vann og sportsdrikke, så da er det vel derfor, sier Boasson Hagen.

Alexander Kristoff endte, som ventet, langt bak vinneren. Han kom i mål på en 112.plass, over halvtimen bak seiersherren.

Nå venter flere knallharde fjelletapper etter en velfortjent hviledag.

Villmannen Sagan

Bruddet som fikk gå inneholdt blant annet spanske Ruben Plaza og Peter Sagan. Plaza rykket fra de andre opp den siste bakken og kunne med det ta etappeseieren.

CYCLING-FRA-TDF2015-BREAKAWAY

VILLMANN: Peter Sagan kjørte som en villmann ned det siste fjellet.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Kun få sekunder etter kom Peter Sagan. På den femtende etappen tok han sin femtende annenplass i Tour de France-karrieren. Det til tross for at Sagan kjørte som en villmann ned den siste bakken.

Men Sagan var ikke misfornøyd. Han slo seg på brystet og var tydleig fornøyd med dagens innsats, på en etappe som egentlig skulle være for hard for spurteren.

Det var flere som kjørte som villmenn på dagens etappe. Ned siste bakken kjørte Warren Barguil ned Chris Froomes hjelperytter, Geriant Thomas. Det endte med en stygg velt.

Siste nytt

 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP
 • Mol kåret til verdens beste

  Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale sandvolleyballforbundet (FIVB) for andre året på rad.

  22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong, melder NTB.

  Anders Mol
  Foto: Pavel Golovkin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal