Mageknip satte stopper for Edvalds vinnersjanser

Edvald Boasson Hagen satt lenge med i bruddet, men fikk mageknip opp siste bakken. Dermed var det over og ut for nordmannens vinnersjanser.

CYCLING-FRA-TDF2015-BREAKAWAY

BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i dagens brudd, men klarte ikke å holde helt til mål.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

For Edvald Boasson Hagen så det lenge lyst ut på dagens etappe i Tour de France. Han klarte å komme seg med i et 23 mann stort brudd.

Men opp den siste bakken ble det for tungt for nordmannen. I det resten av bruddet begynte å støte på hverandre stivnet Edvald. Dermed ble det et nytt nederlag i Gap - byen nordmannen endte på andreplass i for tre år siden.

– Det var tøft for min del. Jeg fikk utrolig hold opp den siste bakken. Jeg skal ikke skylde på det, men det gjorde det ikke enklere opp bakken, sier Boasson Hagen til et samlet pressekorps rett etter målgang.

– Hadde ikke kreftene

Dette kan fort ha vært Edvalds siste sjanse i årets Tour de France. Før etappen mente NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, at dette var en av etappene rudsbygdingen kunne vinne.

Men selv om Boasson Hagen satt i bruddet er han ikke sikker på om han hadde klart å holde følge med de andre utbryterne.

– Jeg var i riktig plassert i bruddet, men jeg hadde nok ikke kreftene til å holde følge i dag, sier Boasson Hagen etter løpet.

28-åringen endte dermed på 19.plass over fire minutter bak vinneren.

– Jeg har ikke hatt så hold før. Jeg har drukket mye vann og sportsdrikke, så da er det vel derfor, sier Boasson Hagen.

Alexander Kristoff endte, som ventet, langt bak vinneren. Han kom i mål på en 112.plass, over halvtimen bak seiersherren.

Nå venter flere knallharde fjelletapper etter en velfortjent hviledag.

Villmannen Sagan

Bruddet som fikk gå inneholdt blant annet spanske Ruben Plaza og Peter Sagan. Plaza rykket fra de andre opp den siste bakken og kunne med det ta etappeseieren.

CYCLING-FRA-TDF2015-BREAKAWAY

VILLMANN: Peter Sagan kjørte som en villmann ned det siste fjellet.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Kun få sekunder etter kom Peter Sagan. På den femtende etappen tok han sin femtende annenplass i Tour de France-karrieren. Det til tross for at Sagan kjørte som en villmann ned den siste bakken.

Men Sagan var ikke misfornøyd. Han slo seg på brystet og var tydleig fornøyd med dagens innsats, på en etappe som egentlig skulle være for hard for spurteren.

Det var flere som kjørte som villmenn på dagens etappe. Ned siste bakken kjørte Warren Barguil ned Chris Froomes hjelperytter, Geriant Thomas. Det endte med en stygg velt.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal