NRK Meny
Normal

Så sint ble landslagstreneren for Pedersens sure fjerdeplass

STAVANGER/OSLO (NRK): – Vi samler ikke på fjerdeplasser, sier landslagstrener Sondre Skarli etter Sverre Lunde Pedersens 5.000 meter

V-cup skøyter Stavanger

SE VIDEO: Her kommer virkelig konkurranseinstinktet til den ellers så rolige Sondre Skarli fram.

Sverre Lunde Pedersen klokket inn på tiden 6.20.35 på 5.000-meteren i Stavanger på lørdag. Han handet på en foreløpig andreplass, men jublet ikke. Allerede før skøyta hadde krysset mållinja hadde han regnet ut resultatet: Det ble en sur fjerdeplass.

Lunde Pedersen må se seg slått med fire sekunder og 63 hundredeler av vinneren Sven Kramer.

– Det er i kampens hete

Den ellers så rolige landslagstreneren, Sondre Skarli, var ikke fornøyd med Lunde Pedersens resultat. Han var tydelig forbannet i hallen.

Da han så tidene til eleven gå opp på de siste rundene, kom virkelig konkurranseinstinktet fram. For det er avslutningene Lunde Pedersen har terpet på den siste tiden.

– Jeg er kjent for å ha et enormt konkurranseinstinkt, og vi samler ikke på fjerdeplasser. Her på hjemmebane hadde vi skikkelig lyst til å klare en pallplass for å gi publikum valuta for pengene. Jeg håpet Sverre kunne slå Bloemen, men dessverre er han litt for dårlig hele vegen, sier Skarli til NRK.

– Sverre gjør sitt beste, og det er ingenting å si på innsatsen. Men jeg skulle ønske han var på pallen. Vi har begge et konkurranseinstinkt og begge var skuffa. Det er i kampens hete, så da blir jeg litt sinna.

Lunde Pedersen

FJERDEPLASS: Sverre Lunder Pedersen måtte ta til takke med en sur fjerdeplass i Stavanger.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ser fram mot VM

Eleven selv var også skuffet etter å måtte ta til takke med fjerdeplassen. Men ser også at han rett og slett ikke var god nok denne gangen.

– Det gikk greit, men jeg kjenner at jeg mangler det siste lille. Det var et jevnt og bra løp, men jeg var ikke sterkt nok i dag. Det var vell fortjent at Blomen tok tredjeplassen, han gikk veldig bra i dag, sier Lunde Pedersen.

Nå ser han fram mot VM enkeltdistanser om halvannen uke. Der regner Pedersen å løfte seg noen hakk og være med å kjempe om medalje.

Espen Aarnes Hvammen gjorde historie på isen i Stavanger da han klokket inn på tiden 1.09.87, som første nordmann under 1.10 på en 1.000 meter. Det holdt til en 16. plass, 1.77 bak Pavel Kuliznikov som vant på tiden 1.08.10.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten