Hopp til innhold

Så landslagsvenninnen kollapse foran øynene: – Skummelt, ekkelt og ubehagelig

Guro Reiten sto like ved da Frida Maanum brått falt om under ligacupfinalen. Opplevelsen satt en skikkelig støkk i Chelsea-spilleren.

Toppbilde

KOLLAPS: Guro Reiten og Frida Maanum spiller sammen på det norske landslaget. Under helgas cupfinale så Reiten venninnen kollapse på banen.

Foto: NTB

– Jeg var ikke så langt unna. Jeg var ute på banen. Når slike ting skjer, er det veldig skummelt og dramatisk. De minuttene blir lange, men heldigvis går det veldig bra, sier Guro Reiten til NRK.

På landslaget er Chelseas Reiten og Arsenals Maanum gode lagvenninner. Men under søndagens cupfinale var de arge rivaler på jakt etter et av engelsk fotballs største troféer.

Da Maanum plutselig falt om på gresset, ble derimot all midlertidig rivalisering lagt til side. I stedet fylte en dyp uro Reiten, som snudde seg og gikk bort fra stedet.

– Hun får den beste behandlingen hun kan få av de som er hun rundt henne. Vi andre holder oss unna. Vi har ikke noe der å gjøre. Man går bare og håper og tror at det skal gå bra. Og det gjorde det jo. Det er skummelt, ekkelt og ubehagelig, sier hun.

– Hva går gjennom hodet ditt?

– Mye rart. Fotball blir jo uviktig, først og fremst. Det var noen lange minutter der.

Britain Soccer FA Women's League Cup Final

Moren med helseoppdatering

Maanums kollaps skjedde på overtid av søndagens finale. Hun ble fraktet av banen på båre med oksygenmaske over ansiktet.

Tidligere tirsdag kom Maanums mor med en etterlengtet oppdatering rundt datterens helsestatus.

– Frida skal ta flere tester i dag. Det er ingenting som tilsier at det skal være noe alvorlig galt, sier mor Liz-Heidi Leonhardsen til NRK.

Svenske Stina Blackstenius var første medspiller som kastet seg over Maanum.

LØP BORT: Svenske Stina Blackstenius var første medspiller som kastet seg over Maanum.

Foto: David Davies / AP

Det er fremdeles uavklart om Maanum blir med på den kommende landslagssamlingen. Norges landslagssjef Gemma Grainger opplyser til NRK at de håper å ta en avgjørelse i løpet av tirsdagen.

Jeg vet ikke resultatet av testene, men håper på svar snart. For vi håper å ta en avgjørelse i kveld om hva som er best å gjøre med tanke på Frida. Vi håper på positive svar, sier treneren.

Reitens melding til Maanum

Arsenal vant finalen 1–0 og ble cupmestere. Kort tid etter kampen kom de med gode nyheter og formidlet av Maanum var ved bevissthet.

– Det er ingenting som tilsier at hun ikke er i like fin form nå som hun var før søndagens kamp. Det var selvfølgelig dramatisk da det skjedde, og man tenker det verste, men nå er jeg rolig og tror at dette skal gå bra, sier mor Leonhardsen.

yyA_hG7Kqx8

TRENER: Gemma Grainger.

Foto: NTB

Etter kampen sendte Reiten en melding til Maanum.

Jeg skrev at hun skremte oss, men at jeg håpet at det gikk bra og at hun måtte ta vare på seg selv.

– Og du fikk svar?

Ja, ganske fort. Så det var behagelig, smiler Reiten.

Grainger så kampen på TV. Fra Maanum gikk i bakken, tok det 15 minutter før hun fikk en oppløftende oppdatering på helsen til landslagsspilleren. De minuttene var nærmest uutholdelig, sier Grainger.

– Det var forferdelig.

Uavklart rundt landslagssamling

Maanum er fremdeles med klubblaget Arsenal i London. Det er ikke sikkert at hun slutter seg til Norges landslagstropp før ukens EM-kvalifisering.

Det bekrefter NFF til NRK.

– Vi har tett dialog, men ingen avgjørelse er tatt, forteller medieansvarlig Henning Sverdrup til NRK.

– Så lenge alt er bra med Frida og jeg vet at hun følges opp på best mulig måte med tester og alt hun må gjennom ... hvis hun har det såpass bra, så håper jeg selvfølgelig å se henne her, sier Reiten.

Den norske landslagstroppen samlet seg i Oslo mandag.

Fredag starter kvalifiseringen til EM i 2025 for Norge hjemme mot Finland, før det er bortekamp mot Nederland neste tirsdag.

Siste nytt

 • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

  Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

  Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

  Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

  Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

  Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

  * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

  * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

  * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Otfs84t2WGM
  Foto: NTB
 • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

  Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

  Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

  Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

  Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

  I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

  West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

  I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

  Leverkusen-jubel mot West Ham
  Foto: BEN STANSALL / AFP
 • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

  Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

  Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

  Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

  Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

  Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

  For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

  I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

  Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

  Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal