Hopp til innhold

Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

– Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

– Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

Sportsnyheter

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Molde snøt Glimt for «the double» etter tabbemål: – Ekstremt unødvendig

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Avgjørelsen falt da Glimt klønet det til for seg selv helt mot slutten av kampen.

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Manchester United ydmyket på hjemmebane

  Manchester United ble feid av banen mot Bournemouth og tapte 0-3 på eget gress.

  Dermed tok Bournemouth sin første seier på Old Trafford noensinne. Samtlige av de ti foregående møtene i alle turneringer hadde endt med United-seier.

  Gjestene fikk en drømmestart i lørdagens kamp. Allerede før fem minutter, spilte United-kaptein Bruno Fernandes bort ballen på egen halvdel. Få sekunder senere hadde Bournemouth-spiss Dominic Solanke styrt inn ledermålet.

  Etter pause jaktet United på utligningen, men i stedet raknet det fullstendig bakover. Philip Billing og Marcos Senesi headet inn hvert sitt mål, og med et drøyt kvarter igjen ledet Bournemouth med tre.

  Gjestene kunne uansett juble for sin femte seier på de syv siste ligakampene, og tar steget opp på 13. plass i Premier League.

  United ligger på sjetteplass, ti poeng bak serieleder Liverpool før Premier League-lørdagen avsluttes med toppkampen mellom Arsenal og Aston Villa.

  Bruno Fernandes og flere Manchester United-spillere fortviler mot Bournemouth
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Flere ishockeyspillere på toppnivå testet positivt for ulovlig rusmiddel

  Enkeltspillere i ishockeyklubben Comet Halden ble tidligere i høst tatt for bruk av et ulovlig rusmiddel.

  Det kommer fram i en pressemelding fra eliteserieklubben.

  Testing av spillerne ble gjort etter at ledelsen fikk tips om inntaket, og ifølge Comet lot alle seg bli testet frivillig.

  TV 2 omtalte saken først. Klubben understreker at det ikke dreier seg om prestasjonsfremmende midler. Spillerne har mottatt en skriftlig advarsel.

  Comet går ikke ut med hvor mange utøvere det er snakk om.

  – Det er jo kjempetrist. Dette tar vi selvsagt avstand fra. Jeg synes vel egentlig ikke at det er greit at jeg heller ikke er orientert om det på forhånd, siden dette ser ut til å ha skjedd tilbake i tid, sier ishockeypresident Tage Pettersen til TV 2.

  Comet Halden opplyser at klubben har gjort flere grep. Spillerne som testet positivt, skal avlegge kontrollprøver hyppig ut sesongen. Dersom dette ikke blir gjort, eller prøvesvar kommer tilbake med positivt utslag, vil kontraktene bli avsluttet umiddelbart.

  – Klubben har valgt å gi spillerne en ny sjanse. Vi vil tilby hjelp til de spillerne det gjelder og vise støtte fremfor utstøtelse. Vi skal hjelpe våre ansatte, skriver Comet.

  (NTB)

  Ishockey-pukk.
  Foto: NTB
 • Stortalentet klar for Jumbo-Visma

  Det belgiske stortalentet Cian Uijtdebroeks har signert for Jumbo-Visma.

  20-åringen har syklet de siste to sesongene for BORA - hansgrohe, men har signert en fireårskontrakt med Jumbo-Visma som strekker seg ut 2027-sesongen.

  Uijtdebroeks ble nummer åtte i sammendraget i Spania rundt tidligere i år. I fjor sommer vant belgieren ungdommens Tour de France foran Uno-X-profilen Tobias Halland Johannessen.

  Cian Uijtdebroeks
  Foto: DIRK WAEM / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal