Hopp til innhold

Ruud vant første kamp i Australia: – Sterkt

Casper Ruud (18) slo russiske Teymuraz Gabasjvili, men har mer å gå på. – Jeg er ikke opp mot mitt beste, melder det norske tennisesset.

Casper Ruud spiller finalen i Norwegian open i Tennis i Oslo.

VANT: Casper Ruud slo sin russiske motstander i Australia. Her fra Norwegian open i Oslo i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ruud slo russeren 2–0 etter å ha vunnet begge settene med 6–4. Han er nå videre til andre kvalifiseringsrunde i Australian Open.

– Det er veldig godt å komme gjennom første runde, sier Casper Ruud i en uttalelse på Facebook.

– Det er sterkt å vinne, selv om spillet er litt opp og ned. Men jeg kan ikke klage når han vinner sin første match i Grand Slam, sier pappa Christian Ruud til NRK.

Nervøse

Faren så kampen hjemme i stua, og jublet da seieren var sikret. Men det ble et nervedrama for Ruud i Grand Slam-debuten.

Den norske 18-åringen tok ledelsen 5–2 i andre sett, og kunne sikret seieren med to matchballer. Det lykkes ikke, men et par minutter senere måtte russeren gi tapt. Han brøt russerens serve på stillingen 5-4, og vant begge settene 6–4.

– Jeg føler selv at jeg ikke spiller helt på mitt aller beste, men jeg server bra og er best på de viktigste ballene, sier Casper Ruud.

– Det ble litt jubling her, og vi var nervøse. Han hadde matchball på 5-2, men da det ble 5–4 var det litt nerver for oss. Det var tungt å se på. Men det var sterkt å bryte og sikre seieren der, sier Christian Ruud.

Debuten unnagjort

Motstanderen, nummer 140 i verden, ble feid av banen i Australia. Casper Ruud er ranket som nummer 226 i verden, men likevel tok det litt under en time og 20 minutter før nordmannen vant. Han spilte en god kamp med 21 vinnere og fem serveess.

– Nå har han fått en kamp under beltet og debuten i Grand Slam unnagjort. Nå kan han være litt mer avslappet i neste match, men han er ikke favoritt til å kvalifisere. Nå må han bare omstille seg til neste match, sier Christian Ruud.

Dermed er han videre til andre kvalifiseringsrunde i turneringen. Motstander blir franske Jonathan Eysseric, og kampen spilles fredag. Ruud må totalt gjennom tre kvalifiseringskamper for å komme seg til hovedturneringen. Den starter mandag.

– Det blir utrolig spennende å følge med etter hvert, melder Eurosports kommentator Christer Francke.

Sportsnyheter

U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)

Solbakken tok ut Bobb – vraket sønnen

Manchester Citys Oscar Bobb (20) skal for første gang vise seg frem på A-landslaget. Markus Solbakken må bli hjemme denne gangen.

Siste nytt

 • Dommerne fra Liverpool-kampen vrakes

  De to VAR-dommerne som feilaktig annullerte en Liverpool-scoring mot Tottenham i helgen, får en pause fra kampene i neste runde, skriver BBC.

  Darren England og hans assistent Dan Cook har måttet tåle hard kritikk etter at de lot være å bryte inn da Luis Diaz feilaktig ble avvinket for offside. VAR-feilen kostet Liverpool et ledermål, og laget endte med å tape 1–2 i en kamp der det også fikk to røde kort.

  Dommerforeningen PGMOL har uttalt at målet burde blitt stående, og at tabben i VAR-rommet var en «betydelig menneskelig feil».

  Verken England eller Cook blir involvert i kommende helgs kamper i Premier League. Det blir derimot hoveddommeren og fjerdedommeren fra den nevnte kampen, Simon Hooper og Michael Oliver.

  BBC skriver at Hooper skal være VAR-dommer i kampen mellom Everton og Bournemouth, mens Oliver blir VAR-dommer i Luton – Tottenham og hoveddommer i toppkampen mellom Arsenal og Manchester City.

  (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Dette er U21-troppen mot Østerrike og Italia

  U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia.

  Keepere: Sander Tangvik (Rosenborg), Magnus Sjøeng (Vålerenga)

  Backer: Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Nikolai Hopland (Aalesund), Halvor Rødølen Opsahl (HamKam), Max Williamsen (Kristiansund), Eskil Edh (Lillestrøm), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), David Møller Wolfe (AZ Alkmaar), Mathias Løvik (Molde), Frederik Oppegård (PSV Eindhoven).

  Midtbanespillere: Alwande Roaldsøy (Atalanta U23), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Tobias Fjeld Gulliksen (Bodø/Glimt), Odin Thiago Holm (Celtic).

  Spisser: Thelonious Aasgaard (Wigan), Andreas Schjelderup (Benfica), Joel Mvuka (Lorient), Daniel Karlsbakk (Heerenveen), Seedy Jatta (Sturm Graz).

  Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober.

  (NTB)

  U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag

  Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten.

  Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar.

  – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley.

  Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene.

  I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse».

  Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)

  Australian Open Djokovic
  Foto: Andrew Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste