NRK Meny
Normal

Ruud vant første kamp i Australia: – Sterkt

Casper Ruud (18) slo russiske Teymuraz Gabasjvili, men har mer å gå på. – Jeg er ikke opp mot mitt beste, melder det norske tennisesset.

Casper Ruud spiller finalen i Norwegian open i Tennis i Oslo.

VANT: Casper Ruud slo sin russiske motstander i Australia. Her fra Norwegian open i Oslo i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ruud slo russeren 2–0 etter å ha vunnet begge settene med 6–4. Han er nå videre til andre kvalifiseringsrunde i Australian Open.

– Det er veldig godt å komme gjennom første runde, sier Casper Ruud i en uttalelse på Facebook.

– Det er sterkt å vinne, selv om spillet er litt opp og ned. Men jeg kan ikke klage når han vinner sin første match i Grand Slam, sier pappa Christian Ruud til NRK.

Nervøse

Faren så kampen hjemme i stua, og jublet da seieren var sikret. Men det ble et nervedrama for Ruud i Grand Slam-debuten.

Den norske 18-åringen tok ledelsen 5–2 i andre sett, og kunne sikret seieren med to matchballer. Det lykkes ikke, men et par minutter senere måtte russeren gi tapt. Han brøt russerens serve på stillingen 5-4, og vant begge settene 6–4.

– Jeg føler selv at jeg ikke spiller helt på mitt aller beste, men jeg server bra og er best på de viktigste ballene, sier Casper Ruud.

– Det ble litt jubling her, og vi var nervøse. Han hadde matchball på 5-2, men da det ble 5–4 var det litt nerver for oss. Det var tungt å se på. Men det var sterkt å bryte og sikre seieren der, sier Christian Ruud.

Debuten unnagjort

Motstanderen, nummer 140 i verden, ble feid av banen i Australia. Casper Ruud er ranket som nummer 226 i verden, men likevel tok det litt under en time og 20 minutter før nordmannen vant. Han spilte en god kamp med 21 vinnere og fem serveess.

– Nå har han fått en kamp under beltet og debuten i Grand Slam unnagjort. Nå kan han være litt mer avslappet i neste match, men han er ikke favoritt til å kvalifisere. Nå må han bare omstille seg til neste match, sier Christian Ruud.

Dermed er han videre til andre kvalifiseringsrunde i turneringen. Motstander blir franske Jonathan Eysseric, og kampen spilles fredag. Ruud må totalt gjennom tre kvalifiseringskamper for å komme seg til hovedturneringen. Den starter mandag.

– Det blir utrolig spennende å følge med etter hvert, melder Eurosports kommentator Christer Francke.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn