NRK Meny
Normal

Ruud vant første kamp i Australia: – Sterkt

Casper Ruud (18) slo russiske Teymuraz Gabasjvili, men har mer å gå på. – Jeg er ikke opp mot mitt beste, melder det norske tennisesset.

Casper Ruud spiller finalen i Norwegian open i Tennis i Oslo.

VANT: Casper Ruud slo sin russiske motstander i Australia. Her fra Norwegian open i Oslo i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ruud slo russeren 2–0 etter å ha vunnet begge settene med 6–4. Han er nå videre til andre kvalifiseringsrunde i Australian Open.

– Det er veldig godt å komme gjennom første runde, sier Casper Ruud i en uttalelse på Facebook.

– Det er sterkt å vinne, selv om spillet er litt opp og ned. Men jeg kan ikke klage når han vinner sin første match i Grand Slam, sier pappa Christian Ruud til NRK.

Nervøse

Faren så kampen hjemme i stua, og jublet da seieren var sikret. Men det ble et nervedrama for Ruud i Grand Slam-debuten.

Den norske 18-åringen tok ledelsen 5–2 i andre sett, og kunne sikret seieren med to matchballer. Det lykkes ikke, men et par minutter senere måtte russeren gi tapt. Han brøt russerens serve på stillingen 5-4, og vant begge settene 6–4.

– Jeg føler selv at jeg ikke spiller helt på mitt aller beste, men jeg server bra og er best på de viktigste ballene, sier Casper Ruud.

– Det ble litt jubling her, og vi var nervøse. Han hadde matchball på 5-2, men da det ble 5–4 var det litt nerver for oss. Det var tungt å se på. Men det var sterkt å bryte og sikre seieren der, sier Christian Ruud.

Debuten unnagjort

Motstanderen, nummer 140 i verden, ble feid av banen i Australia. Casper Ruud er ranket som nummer 226 i verden, men likevel tok det litt under en time og 20 minutter før nordmannen vant. Han spilte en god kamp med 21 vinnere og fem serveess.

– Nå har han fått en kamp under beltet og debuten i Grand Slam unnagjort. Nå kan han være litt mer avslappet i neste match, men han er ikke favoritt til å kvalifisere. Nå må han bare omstille seg til neste match, sier Christian Ruud.

Dermed er han videre til andre kvalifiseringsrunde i turneringen. Motstander blir franske Jonathan Eysseric, og kampen spilles fredag. Ruud må totalt gjennom tre kvalifiseringskamper for å komme seg til hovedturneringen. Den starter mandag.

– Det blir utrolig spennende å følge med etter hvert, melder Eurosports kommentator Christer Francke.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street