Hopp til innhold

Ruud utklasset i Monte-Carlo – Tsitsipas tok til tårene

Casper Ruud kom til kort i finalen av Masters-turneringen i Monte-Carlo. Stefanos Tsitsipas vant kampen 6–1, 6–4.

– Det har vært veldig vanskelig å komme tilbake til å vinne turneringer. Det føles fantastisk, sier Tsitsipas i et TV 2-sendt intervju.

Grekeren tok til tårene etter triumfen. Han takket familien, vennene, støtteapparatet og alle som hadde hjulpet ham.

– Du er en fantastisk spiller, spesielt på grus her i Monte-Carlo. Gratulerer til teamet ditt og deg, sier Ruud i talen under seremonien, samtidig som han takker Fyrst Albert II av Monaco.

«Skjebnen belønner de fryktløse», skrev vinneren på et kamera etter kampen. Det var fokus kvelden før. Og han gikk ut i 100.

For Ruud var sjanseløs i det første settet og tapte hele 1–6 mot den jevngamle grekeren. Nordmannen hevet spillet betraktelig i det andre settet. Da stod kampen og vippet.

Ruud fikk tre muligheter til å bryte på stillingen 3–3, men klarte ikke å vippe kampen over i sitt spor. På stillingen 5–4 brøt Tsitsipas Ruud – og avgjorde matchen.

– Beklager at jeg ikke kunne gi dere en god forestilling i dag, sa Ruud med adresse til tilskuerne.

Det er tredje gang Tsitsipas vinner i Monte-Carlo. Tsitsipas vant også i 2021 og 2022.

Ruud tok seg til finalen etter å ha slått verdensener Novak Djokovic i semifinalen. Snarøya-gutten har vært i seks finaler på Masters-nivå eller høyere, men har ennå til gode å vinne.

PS! Casper Ruud klatrer fra 10.- til 6.-plass på verdensrankingen etter Masters-turneringen i Monte-Carlo. Tirsdag spiller han ATP 500-turnering i Barcelona, der det er ventet at Rafael Nadal gjør comeback etter skade.

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters
Foto: Denis Balibouse / Reuters

Siste nytt

 • Hovland fikk fart på spillet etter treg start – klatret på listene

  Viktor Hovland har fått sving på spillet etter en famlende start i ukas PGA-turnering i Cromwell i Connecticut. Han gikk åpningsrunden to slag under par.

  En uke etter at han kom helt skjevt ut i majorturneringen US Open og ikke greide cuten, var han på jakt etter å revansjere seg. Hovland var likevel et godt stykke nede på listene halvveis på runden, da han var ett slag over par.

  Birdier på 11., 14. og 15. hull fikk ham på rett side av par og sendte ham oppover på listene.

  Det startet riktig nok godt for Hovland da han holdt på å greie eagle på 2. hull. Han måtte nøye seg med birdie, og så kom dagens første bogey på hullet etter, og en ny på 8. hull.

  Han hadde flere gode birdiemuligheter før han fikk sin annen for dagen på 11. hull, og så begynte putteren hans å bli varm. Han senket nye birdieputter på 14. og 15. hull.

  På 16. hull var han innom en sandgrav og roughen, men berget par likevel, og han berget par også på dagens nest siste hull før han misset en god birdiemulighet på 18. hull og måtte nøye seg med par.

  Med en 68-runde er han på delt 27.-plass, seks slag bak sørkoreanske Tom Kim som har to slags ledelse.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AFP / AFP
 • VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Marte Kjenner tok bronse i styrkeløft-VM utstyrsfritt i Litauen torsdag. Hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet.

  Kjenner løftet 543 kilo da hun vant EM i fjor. Med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i VM, men hun ble slått bare av italienske Carola Garra (577,5) og franske Prescillia Bavoil (567,5).

  Med pallplass har Kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i Kina neste år, slik Kjell Egil Olborg Bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag.

  Kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft.

  Trygve Sletten var Norges tredje og siste deltaker i VM. Han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. Han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft.

  Gustav Hedlund fra Sverige ble verdensmester med 895 kilo.

  Verdenslekene i Chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet.

  (©NTB)

  Trønderske Marte Kjenner europamester i styrkeløft 2
  Foto: Tonje Kjenner / Tonje Kjenner
 • Spania parkerte Italia og sikret EM-avansement

  Spanjolene kjørte over Italia fra start til slutt da de vant 1–0 i Gelsenkirchen torsdag.

  Kun ett minutt var spilt før Spania kom til sin første store sjanse. Den spanske dominansen fortsatte i åpningsminuttene, men det gjorde også missene.

  Pedri, Nico Williams, 16-årige Lamine Yamal og PSG-kollega Fabián Ruiz var alle nære å score kampens første mål. Sistnevntes ball hadde en fart på 118 km/t fra 18 meter. Likevel sto det 0–0 i Gelsenkirchen flere sjanser senere, og det var utrolig nok uavgjort til pause.

  Spanjolene fortsatte presset i 2. omgang, men det gjorde også sjansesløseriet. Det måtte en italiener til for at Spania skulle gå opp i ledelsen. Selvmålet av Riccardo Calafiori kom etter 55 minutter.

  De iberiske spillerne spilte seg til flere gigantiske sjanser, men det ble med det ene målet og italienerne klarte aldri å utligne. Kampen endte 1–0.

  – Vi spilte veldig bra og prøvde å vokse inn i kampen. Jeg føler vi fikk vist at vi ønsker å oppnå noe stort i EM, sier Williams, som ble kåret til banens beste spiller.

  Rodri fikk også sitt andre gule kort i mesterskapet, og må stå over den siste gruppespillskampen mot Albania.

  Den er av liten betydning for Spania, som troner øverst i gruppe B og har sikret seg EM-avansement.

  Høydepunkter fra Spania - Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal