Hopp til innhold

Ruud utklasset i Monte-Carlo – Tsitsipas tok til tårene

Casper Ruud kom til kort i finalen av Masters-turneringen i Monte-Carlo. Stefanos Tsitsipas vant kampen 6–1, 6–4.

– Det har vært veldig vanskelig å komme tilbake til å vinne turneringer. Det føles fantastisk, sier Tsitsipas i et TV 2-sendt intervju.

Grekeren tok til tårene etter triumfen. Han takket familien, vennene, støtteapparatet og alle som hadde hjulpet ham.

– Du er en fantastisk spiller, spesielt på grus her i Monte-Carlo. Gratulerer til teamet ditt og deg, sier Ruud i talen under seremonien, samtidig som han takker Fyrst Albert II av Monaco.

«Skjebnen belønner de fryktløse», skrev vinneren på et kamera etter kampen. Det var fokus kvelden før. Og han gikk ut i 100.

For Ruud var sjanseløs i det første settet og tapte hele 1–6 mot den jevngamle grekeren. Nordmannen hevet spillet betraktelig i det andre settet. Da stod kampen og vippet.

Ruud fikk tre muligheter til å bryte på stillingen 3–3, men klarte ikke å vippe kampen over i sitt spor. På stillingen 5–4 brøt Tsitsipas Ruud – og avgjorde matchen.

– Beklager at jeg ikke kunne gi dere en god forestilling i dag, sa Ruud med adresse til tilskuerne.

Det er tredje gang Tsitsipas vinner i Monte-Carlo. Tsitsipas vant også i 2021 og 2022.

Ruud tok seg til finalen etter å ha slått verdensener Novak Djokovic i semifinalen. Snarøya-gutten har vært i seks finaler på Masters-nivå eller høyere, men har ennå til gode å vinne.

PS! Casper Ruud klatrer fra 10.- til 6.-plass på verdensrankingen etter Masters-turneringen i Monte-Carlo. Tirsdag spiller han ATP 500-turnering i Barcelona, der det er ventet at Rafael Nadal gjør comeback etter skade.

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters
Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Nadal slått ut i første runde i Roland-Garros: – Vet ikke om det er siste gang

  Gruskongen Rafael Nadal har vunnet Grand Slam-turneringen Roland-Garros, også kjent som French Open, hele 14 ganger. Kun fire ganger tidligere på 18 deltakelser har han ikke vunnet, grunnet tre tap (i fjerde runde i 2009, i kvartfinalen i 2015 og i semifinalen i 2021) og at han trakk seg før tredje runde i 2016.

  Etter at Nadal sto over turneringen med skade i fjor, røk han i år ut i første runde etter tre intense sett mot tyske Alexander Zverev.

  Nadal har slitt stort med skader de siste årene og ikke vist seg fra sitt vante toppnivå denne sesongen. 37-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 275 i verden.

  Zverev vant kampen 6-3, 7-6, 6-3.

  – Jeg vet ærlig talt ikke om det er siste gang jeg står her foran alle dere. Jeg vet helt ærlig talt ikke, sier Nadal til arrangøren like etter tapet.

  Der sier han også at han håper å være tilbake på grusen i Paris under OL i sommer.

  Nadal står med utrolige 112 seirer i enkeltkamper og kun fire tap over de 19 utgavene av Roland-Garros han har spilt.

  Nadal
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen skapte full forvirring i Norway Chess – mattrøbbel skal være årsaken

  Sjakkstjernen Magnus Carlsen tok en overraskende lang pause fra brettet under partiet mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess mandag. Det skapte uro og bekymring.

  Carlsen holdt nemlig på å komme for sent til åpningsseremonien av turneringen i Stavanger. Han skal ifølge TV 2 ha sittet på restaurant da han i hui og hast måtte forlate matbordet og komme seg til spillearenaen.

  Etter at partiet mot Ding Liren var kommet i gang, forsvant så Carlsen i om lag 12-13 minutter.

  – Han har slitt litt med tiden i dag. Spekulasjonen, og det vi tror, er at han har satt seg ned for å spise. Han har en skjerm som han kan se på mens han spiser, sa reporter Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

  Han la videre til at Carlsen skal ha fått maten han ikke rakk å spise på retauranten levert til spillelokalet i Stavanger.

  Carlsen starter turneringen med svarte brikker mot kineseren som i fjor ble verdensmester for første gang. Carlsen hadde før det vært mester i ti år sammenhengende, men takket nei til å stille opp i VM-kampen.

  Alle seks deltakere skal møte hverandre to ganger. Carlsen spiller mot Hikaru Nakamura (USA) med hvite brikker tirsdag. Carlsen sto med fire strake turneringstitler før Nakamura vant i fjor.

  Langsjakkdelen avsluttes 7. juni.

  Zt4_i_yxshY
  Foto: NTB
 • Unai Emery skrev ny managerkontrakt med Aston Villa – for andre gang på én måned

  Bare én måned etter at Unai Emery forlenget sin Aston Villa-kontrakt med tre nye år, har han fått plusset på to til.

  Premier League-klubben bekrefter på sine nettsider at manageren nå har undertegnet en ny avtale som strekker seg til sommeren 2029.

  Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I årets sesong sikret klubben mesterligaspill til høsten. Det har åpenbart utløst en belønning for Emery.

  (©NTB)

  aWiiqVI83Sg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal