Ruud tapte åtte game på rad – tapte finalen tross mesterlig opphenting

Da han lå under 0-6, 0–2 i ATP challenger-finalen i Braga, så helsvart ut for Casper Ruud. Men 19-åringen fra Bærum våknet akkurat tidsnok til å redde spenningen.

Casper Ruud

TAPTE: Casper Ruud, her avbildet under Davis Cup i Norge

Til slutt tapte han 1–2 etter en høydramatisk finale.

Settsifrene ble 6-0, 3-6, 6–3 i favør Pedro Sousa. Tredje og avgjørende sett ble svært spennende. begge holdt serven fram til 2-2, men så hugget Casper Ruud til. Han fikk en mulighet til å bryte serven, og tok ledelsen 3–2 i avgjørende sett. Da så det ut til å bli norsk jubel i Braga.

Men Sousa var på hjemmebane, og hadde et entusiastisk publikum i ryggen. Han ble manet til kamp, og brøt tilbake på første forsøk til 3–3.

Så tok han tre game på rad, og vant 6–3.

Tapte åtte game på rad

Nordmannen fikk en forferdelig start på finalen i Braga. Han startet med serven, men slet i starten og havnet under 15–40 i første sett. Pedro Sousa var nådeløs, og utnyttet hver eneste lille feil nordmannen gjorde. Han sikret sitt første servebrudd på første forsøk, og tok ledelsen 1–0.

Det ble gjennomgangsmelodien gjennom hele det første settet, Ruud klarte ikke å ta et eneste game i første sett. Portugiseren Pedro Sousa, rangert som nummer 144 i verden, spilte fantastisk tennis, og Ruud fant ikke ut av hvordan han skulle overliste motstanderen. Sousa traff på nesten alt, og brøt serven hver gang han fikk muligheten. Etter bare 23 minutters spill, var første sett i boks med 6–0.

Pedro Sousa

MOTSTANDER: Portugiseren Pedro Sousa lekte med Casper Ruud i første sett.

Motgangen fortsatte inn i andre sett. Sousa brøt nok en gang, og tok ledelsen 2–0. Da så det helsvart ut for Casper Ruud.

Utrolig stoppball

19-åringen fra Bærum våknet akkurat i tide, og det måtte en stoppball til.

Etter å ha tapt åtte game på rad, på stillingen 30-30, fant han frem toppnivået. Etter en serveretur fra Sousa, kamuflerte han en stoppball som snek seg over nettet og dalte ned en liten meter fra nettkanten, på Sousas side.

Sousa var ikke i nærheten av å rekke den, og Ruud vant poenget. På neste ball sikret Ruud sitt første game i kampen. Så fulgte han opp med å bryte Sousas serve, og minutter senere ledet Casper Ruud 3–2 i andre sett.

Etter den formidable starten, begynte Sousa å gjøre feil i 2. sett. Casper Ruud løftet spillet betraktelig, og tok andre sett ganske komfortabelt med 6–3.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)