Ruud storspilte – nærmer seg French Open med stormskritt

19-åringen er klar for sin første kvalifiseringsfinale i French Open, og nærmer seg hovedturneringen i Grand Slam-turneringen for første gang.

TENNIS-ATP-MUNICH

STORSPILLER: Casper Ruud har levert to solide kamper på grusen i French Open.

Foto: ANGELIKA WARMUTH / AFP

Casper Ruud var storfavoritt før møtet med Daniel Elahi Galan i andre kvalifiseringsrunde i French Open.

Og ganske riktig hadde nordmannen få problemer med å slå den to år eldre colombianeren. Etter en drøy time hadde Ruud knust motstanderen med settsifrene 6–2 og 6–4.

– I dag gikk det meste min vei. Kroppen er fin, og spillet sitter, sa Ruud til Eurosport etter kampen.

Dermed er han for første gang klar for tredje og siste kvalifiseringsrunde i Roland Garros. Vinner 19-åringen den kampen, er han for andre gang i karrieren klar for hovedrunden i en Grand Slam-turnering.

– Jeg er fornøyd med å være i finalekvalifiseringen, men det er hovedtablået som er det store målet for alle her.

Slo ut forhåndsfavoritt

Den eneste hoveruden Ruud har nådd i en Grand Slam-turnering, var i Australian Open i januar. Da kom han seg helt til andre runde.

Men på grusen i Paris har han aldri vært nærmere enn den andre kvalifiseringsrunden han kom seg til i fjor.

I år så det imidlertid lyst ut allerede etter første kvalifiseringskamp. Der slo nemlig Ruud en høyere rangert spiller, og en av forhåndsfavorittene til å nå hovedrunden, Thiago Monteiro. Dermed ble motstanden lettere i andre runde. Ruud er rangert som nummer 158 i verden, mens Galan er nummer 238.

Og den 191 centimeter høye colombianeren fikk det fryktelig tungt mot Ruuds strålende fore hand.

Perfekt start

Nordmannen brøt serven allerede i første game og fikk en perfekt start. Han brøt Galans servegame ytterligere to ganger og vant første sett 6–2.

Andre sett ble ikke like overlegent, men Ruud brøt serven to ganger, og klarte å frustrere Galan med sine egne, strålende server. I løpet av kampen fikk han inn imponerende sju serve-ess.

Med settsifrene 6–2 og 6–4 var kampen over etter en drøy time, og Ruud er klar for kvalifiseringsfinalen.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Han kom litt tilbake etter at jeg ledet 4-1 der, og da ble det en liten test, oppsummerte 19-åringen fra Snarøya.

I siste kvalifiseringskamp møter han franske Alexandre Muller, som er rangert som nummer 377 i verden – 219 plasser bak Ruud.

Siste nytt

 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP
 • – Horneland i samtaler med RBK

  Rosenborg, som er på trenerjakt, har hatt samtaler med Haugesund-trener Eirik Horneland, ifølge Adresseavisen. Lokalavisen skriver at RBK-ledelsen møtte treneren denne uka. Samtidig har ikke Adresseavisen fått bekreftet hvilken rolle Rosenborg ønsker Horneland i.

  Horneland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Nederland - Norge