Hopp til innhold

Djokovic om Ruuds pangstart: – Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjedde

TORINO/OSLO (NRK): Casper Ruud gikk respektløst til verks mot Novak Djokovic i ATP-sluttspillet. Han sendte en uforstående serber i bakken, men fikk det for tøft utover i kampen.

Italy Tennis ATP Finals

DJOKOVIC GIKK I BAKKEN: Novak Djokovic snublet da Casper Ruud hadde breakball i kampens første game. Han forstod ikke helt hva som hadde skjedd etter kampen.

Foto: Luca Bruno / AP

Novak Djokovic - Casper Ruud 7-6, 6-2.

Djokovic snublet, bokstavelig talt, fra poenget i sitt første servegame. Ruud hamret løs mot serberen hver gang han misset på førsteserven. Og det gjorde han ofte nok til at Ruud sikret seg en drømmeåpning på kampen.

– Det var en stor følelse å være utpå der og være med på den turneringen, men jeg følte at jeg fikk til mye bra, men det er flere ting man kan sette fingeren på og være kritisk til, sier Casper Ruud etter kampen.

ruud

BARE NESTEN: Casper Ruud yppet seg mot Novak Djokovic. Det første settet kunne fort endt i nordmannens favør.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

For det skulle bli tyngre etter hvert.

Djokovic hentet seg inn igjen mot slutten av det første settet og storspilte i det andre – som han til slutt komfortabelt vant 6-2. Dermed vant serberen kampen i strake sett og fikk med det en starten han håpet på i Torino.

Roste Ruud

– Casper startet veldig bra. Han servet ekstremt bra. Høyden og en rask bane favoriserer gode servere. Jeg visste at han har en god serve, kanskje ikke like god som (Daniil) Medvedev og (Alexander) Zverev og den gjengen. Men han traff på riktige steder. Jeg klarte å lese den bedre i andre sett, sier Djokovic på spørsmål fra NRK etter kampen.

Nordmannen så skuffet ut da han kom gående langs betongveggene i Pala Alpitour etter kamp. Mens Djokovic sjarmerte publikum på italiensk og kysset pokalen som beviser at han er verdens beste tennisspiller, også i 2021, ble Ruud intervjuet av Eurosport.

ND

HEDRET: Novak Djokovic mottok beviset på at han er verdens beste spiller ved sesongslutt etter kampen mot Casper Ruud. Det er syvende gang i hans karriere.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Han blir noen nummer for stor, det er ikke så mye å si om det. Han var ikke på topp i dag og det var ikke jeg heller. Når man ikke er på topp så kommer man til å slite mot han.

– Han viser mange ganger der ute at han er best i verden, sier Ruud til Eurosport etter kampen.

God start

Publikom lot seg åpenbart begeistre, både av Djokovic og Ruud, men mest av nordmannen som sendte Djokovic på baken og ut i spagat.

– Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjedde. Jeg gikk på trynet, og ja ..., sier Djokovic til NRK.

Mellom servene var det «Casper» og «Ruud» som ble ropt, ikke «Novak» eller «Djokovic». Men ropene fra et par guttestemmer var ikke nok til å sette ut en verdensener.

Som så ofte før, kjempet Djokovic seg tilbake i kampen. Han brøt tilbake på Ruuds serve til stillingen 3–3. Han fikk to settballer på stillingen 5–4.

«HAAAAAAJDE», runget det fra Djokovic i tennishallen da han misset den første. «KOM IGJEN» på godt norsk. Men det hjalp ikke.

Ruud sto imot settballene og satte en strøken vinner til 5–5. Djokovic ledet an applausen, før nordmannen fulgte opp med to serveess.

Da første sett gikk til tiebreak, ble serberen for sterk og dro det i land med 7–4.

Overlegen

Andre sett ble langt mindre jevnt. Djokovic storspilte i sine servegame, samtidig som han brøt Ruud to ganger. Serberen minnet om seg selv. Og han minnet de fremmøtte på hvorfor han kun har tapt fem tenniskamper i 2021.

Selv om Ruud tapte sin første kamp i sluttspillet, er det fortsatt mulig å gå videre. Han møter Stefanos Tsitsipas og Andrej Rubljov de kommende dagene. De to beste fra gruppen går videre til lørdagens semifinale.

– Det er nå det gjelder. Jeg har fortsatt tro på avansement og at jeg kan komme meg til semifinalen. Da må jeg spille mitt beste og bedre enn noen gang, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Mandag 21.00 møtes Tsitsipas og Rubljov.

 • Samtlige av Ruuds kamper i sluttspillet kan du høre på NRK Sport. Discovery+ viser hele turneringen. Den avsluttes søndag 21. november.

Siste nytt

 • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

  Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

  Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

  Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

  Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen.

  Martin Ødegaard
  Foto: HENRY NICHOLLS / AFP
 • FIS øker premiepotten for langrenn

  Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

  – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

  Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

  I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

  Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

  – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

  Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste