Hopp til innhold

Djokovic om Ruuds pangstart: – Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjedde

TORINO/OSLO (NRK): Casper Ruud gikk respektløst til verks mot Novak Djokovic i ATP-sluttspillet. Han sendte en uforstående serber i bakken, men fikk det for tøft utover i kampen.

Italy Tennis ATP Finals

DJOKOVIC GIKK I BAKKEN: Novak Djokovic snublet da Casper Ruud hadde breakball i kampens første game. Han forstod ikke helt hva som hadde skjedd etter kampen.

Foto: Luca Bruno / AP

Novak Djokovic - Casper Ruud 7-6, 6-2.

Djokovic snublet, bokstavelig talt, fra poenget i sitt første servegame. Ruud hamret løs mot serberen hver gang han misset på førsteserven. Og det gjorde han ofte nok til at Ruud sikret seg en drømmeåpning på kampen.

– Det var en stor følelse å være utpå der og være med på den turneringen, men jeg følte at jeg fikk til mye bra, men det er flere ting man kan sette fingeren på og være kritisk til, sier Casper Ruud etter kampen.

ruud

BARE NESTEN: Casper Ruud yppet seg mot Novak Djokovic. Det første settet kunne fort endt i nordmannens favør.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

For det skulle bli tyngre etter hvert.

Djokovic hentet seg inn igjen mot slutten av det første settet og storspilte i det andre – som han til slutt komfortabelt vant 6-2. Dermed vant serberen kampen i strake sett og fikk med det en starten han håpet på i Torino.

Roste Ruud

– Casper startet veldig bra. Han servet ekstremt bra. Høyden og en rask bane favoriserer gode servere. Jeg visste at han har en god serve, kanskje ikke like god som (Daniil) Medvedev og (Alexander) Zverev og den gjengen. Men han traff på riktige steder. Jeg klarte å lese den bedre i andre sett, sier Djokovic på spørsmål fra NRK etter kampen.

Nordmannen så skuffet ut da han kom gående langs betongveggene i Pala Alpitour etter kamp. Mens Djokovic sjarmerte publikum på italiensk og kysset pokalen som beviser at han er verdens beste tennisspiller, også i 2021, ble Ruud intervjuet av Eurosport.

ND

HEDRET: Novak Djokovic mottok beviset på at han er verdens beste spiller ved sesongslutt etter kampen mot Casper Ruud. Det er syvende gang i hans karriere.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Han blir noen nummer for stor, det er ikke så mye å si om det. Han var ikke på topp i dag og det var ikke jeg heller. Når man ikke er på topp så kommer man til å slite mot han.

– Han viser mange ganger der ute at han er best i verden, sier Ruud til Eurosport etter kampen.

God start

Publikom lot seg åpenbart begeistre, både av Djokovic og Ruud, men mest av nordmannen som sendte Djokovic på baken og ut i spagat.

– Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjedde. Jeg gikk på trynet, og ja ..., sier Djokovic til NRK.

Mellom servene var det «Casper» og «Ruud» som ble ropt, ikke «Novak» eller «Djokovic». Men ropene fra et par guttestemmer var ikke nok til å sette ut en verdensener.

Som så ofte før, kjempet Djokovic seg tilbake i kampen. Han brøt tilbake på Ruuds serve til stillingen 3–3. Han fikk to settballer på stillingen 5–4.

«HAAAAAAJDE», runget det fra Djokovic i tennishallen da han misset den første. «KOM IGJEN» på godt norsk. Men det hjalp ikke.

Ruud sto imot settballene og satte en strøken vinner til 5–5. Djokovic ledet an applausen, før nordmannen fulgte opp med to serveess.

Da første sett gikk til tiebreak, ble serberen for sterk og dro det i land med 7–4.

Overlegen

Andre sett ble langt mindre jevnt. Djokovic storspilte i sine servegame, samtidig som han brøt Ruud to ganger. Serberen minnet om seg selv. Og han minnet de fremmøtte på hvorfor han kun har tapt fem tenniskamper i 2021.

Selv om Ruud tapte sin første kamp i sluttspillet, er det fortsatt mulig å gå videre. Han møter Stefanos Tsitsipas og Andrej Rubljov de kommende dagene. De to beste fra gruppen går videre til lørdagens semifinale.

– Det er nå det gjelder. Jeg har fortsatt tro på avansement og at jeg kan komme meg til semifinalen. Da må jeg spille mitt beste og bedre enn noen gang, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Mandag 21.00 møtes Tsitsipas og Rubljov.

  • Samtlige av Ruuds kamper i sluttspillet kan du høre på NRK Sport. Discovery+ viser hele turneringen. Den avsluttes søndag 21. november.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal