Hopp til innhold

Ruud mottok drømmebeskjed – så tok han seg til finale

Casper Ruud (23) er klar for finalen i Genève kun to dager før sesongens store mål starter. Nyheten han mottok torsdag kunne knapt vært bedre.

Switzerland Tennis
Foto: Jean-Christophe Bott / AP

For da ble det klart at Casper Ruuds vei til finalen i French Open er fri for fire av de fem største forhåndsfavorittene. Nordmannen plasserte seg i den nedre halvdel av hovedtablået. Han kan ikke møte noen av de fra øverste før i finalen.

Det inkluderer Novak Djokovic som vant sist uke i Roma, Carlos Alcaraz som vant uken før i Madrid og Alexander Zverev som var i henholdsvis semifinalen og finalen av de to turneringene.

French Open Mens Capsules Tennis

STJERNESKUDD: Carlos Alcaraz har vunnet to av sesongens Masters 1000-turneringer, blant annet da han slo Casper Ruud i finalen av Miami Open.

Foto: Bernat Armangue / AP

Og heller ikke Rafael Nadal som har vunnet Roland Garros-turneringen 13 ganger og, ifølge Zverev, blir 30 prosent bedre bare av å spille i Paris.

– Vet aldri hva som kan skje

Spanjolen avskriver seg selv som den største favoritten. Han sliter med kroniske plager i foten og har hatt en lite ideell oppladning. Men det er ingen som tør å avskrive den aldrende stjernen, og Ruud er nok glad for at han slipper nettopp det møtet før turneringen er to uker gammel.

Nadal vektlegger imidlertid ikke trekningen i veldig stor grad. Han har notert seg at det er flere «tungvektere» på sin halvdel, men mener det skal mye til at man får se de kampene som på forhånd ser sannsynlige ut.

– Det er en Grand Slam-turnering. Du vet aldri hva som kan skje. Det gjenstår mye før vi får se de kampene du kanskje tror vi får se, sier Nadal.

APTOPIX France Tennis French Open

KONGEN AV PARIS: Rafael Nadal vant sin 13. French Open i 2020. Han er den mestvinnende i Grand Slam-historien med 21 trofeer etter at han vant Australian Open i starten av året.

Foto: Francois Mori / AP

Helt ulik oppladning

Mens alle de største stjernene er på plass på det enorme idrettsanlegget, like sør for sentrum av Paris, lader Ruud opp med kamper i Sveits. Fredag ettermiddag tok han seg til finalen i ATP 250-turneringen i Genève. Reilly Opelka ble slått 7-6, 7-5 i strake sett.

Lørdag spiller han finale mot Richard Gasquet eller João Sousa.

Nordmannens største hinder for å nå langt i Paris er Stefanos Tsitsipas. De kan møtes i en eventuell kvartfinale. Grekeren tapte finalen i Roma sist uke mot Djokovic. Serberen slo ut Ruud i semifinalen dagen før.

Tsitsipas mener han valgte riktig ved å velge motsatt av Ruud. Han droppet å spille turnering uken før start i Frankrike.

– For min del tror jeg ikke det ville vært veldig lurt, spesielt etter å ha spilt mange turneringer og tatt meg langt i dem. Jeg trenger litt hvile noen dager før det starter her, sier Tsitsipas.

National Bank Open Toronto Tennis

SLO RUUD: Stefanos Tsitsipas har møtt Casper Ruud to ganger i seniorkarrieren. Ruud vant første møtet på grus, men Tsitsipas slo tilbake på hardcourt sist høst.

Foto: Chris Young / AP

Fjorårsfinalisten har ladet opp med tre knallsterke resultater på Masters-turneringene på grus. Semifinale, finaletap og seier.

Stjerne: – Ruud har spilt veldig bra

Tsitsipas hevder imidlertid at han kun vet hvem han møter i 1. runde: Lorenzo Musetti.

Zverev velger å peke på et par sterke kort fra Ruuds halvdel.

– Jeg tror Andrej (Rubljov) har en veldig god sjanse til å nå langt, også. Daniil (Medvedev) er nummer to i verden. Jeg tror han trenger litt tid til å komme tilbake fra skade og tilpasse seg grusunderlaget. Ruud har spilt veldig bra på grus, sier Zverev til NRK.

French Open Mens Capsules Tennis

VERDENSTREER: Alexander Zverev.

Foto: Hamish Blair / AP

Rubljov leverte en svak opptakt til French Open i Italia, og Medvedev tapte i første runde av turneringen i Genève. Verdenstoeren har vært ute i lengre tid med ryggproblemer og har vært ganske tydelig på at grus ikke er står høyt i kurs.

Casper Ruud innleder French Open mot Jo-Wilfried Tsonga (37). Franskmannen legger opp etter årets turnering i Paris. Han har vunnet 18 titler og vært rangert som 5. best i verden, men er nå nummer 254 etter flere år med skadetrøbbel.

Siste nytt

 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Rooth bryter syvkampen før siste øvelse

  Markus Rooth står over den avsluttende 1000-meteren i syvkamp i VM innendørs i friidrett.

  Det bekrefter sportssjef Erlend Slokvik til NRK.

  Rooth lå an til å kjempe om en 5.-plass i VM, men vil ikke ta noen risiko. Han fikk en kjenning i låret etter stavsprangkonkurransen på formiddagen.

  Det var etter Rooths siste forsøk på 5,20 at han tok seg til låret like etter landingen.

  Sander Skotheim ligger på tredjeplass og kan kjempe om gull. Den avsluttende 1000-meteren starter 21.45.

  Friidretts-VM 2023: Dag 7
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Kristoffersen og Steen Olsen på skuddhold i Aspen-slalåmen

  Henrik Kristoffersen og Alexander Steen Olsen ligger foreløpig som nummer tre og fire etter at 30 løpere har kjørt første omgang av slalåmrennet i Aspen.

  Det er riktignok en stor luke opp til de to i front. Franske Clément Noël leder med 27 hundredeler ned til sveitsiske Loïc Meillard, mens Kristoffersen er hele 1,07 sekunder bak.

  Steen Olsen følger fire hundredeler bak lagkompisen.

  Timon Haugan fikk det ikke til å sitte og ligger på 18. plass etter første omgang. Haugan er 2,37 sekunder bak franske Noël.

  Enda tyngre gikk det for Atle Lie McGrath som kjørte ut, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg til finaleomgangen som nummer 28 og er 3,38 bak ledertiden. (NTB/NRK)

  WCup Mens Slalom Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal