Hopp til innhold

Ruud mottok drømmebeskjed – så tok han seg til finale

Casper Ruud (23) er klar for finalen i Genève kun to dager før sesongens store mål starter. Nyheten han mottok torsdag kunne knapt vært bedre.

Switzerland Tennis
Foto: Jean-Christophe Bott / AP

For da ble det klart at Casper Ruuds vei til finalen i French Open er fri for fire av de fem største forhåndsfavorittene. Nordmannen plasserte seg i den nedre halvdel av hovedtablået. Han kan ikke møte noen av de fra øverste før i finalen.

Det inkluderer Novak Djokovic som vant sist uke i Roma, Carlos Alcaraz som vant uken før i Madrid og Alexander Zverev som var i henholdsvis semifinalen og finalen av de to turneringene.

French Open Mens Capsules Tennis

STJERNESKUDD: Carlos Alcaraz har vunnet to av sesongens Masters 1000-turneringer, blant annet da han slo Casper Ruud i finalen av Miami Open.

Foto: Bernat Armangue / AP

Og heller ikke Rafael Nadal som har vunnet Roland Garros-turneringen 13 ganger og, ifølge Zverev, blir 30 prosent bedre bare av å spille i Paris.

– Vet aldri hva som kan skje

Spanjolen avskriver seg selv som den største favoritten. Han sliter med kroniske plager i foten og har hatt en lite ideell oppladning. Men det er ingen som tør å avskrive den aldrende stjernen, og Ruud er nok glad for at han slipper nettopp det møtet før turneringen er to uker gammel.

Nadal vektlegger imidlertid ikke trekningen i veldig stor grad. Han har notert seg at det er flere «tungvektere» på sin halvdel, men mener det skal mye til at man får se de kampene som på forhånd ser sannsynlige ut.

– Det er en Grand Slam-turnering. Du vet aldri hva som kan skje. Det gjenstår mye før vi får se de kampene du kanskje tror vi får se, sier Nadal.

APTOPIX France Tennis French Open

KONGEN AV PARIS: Rafael Nadal vant sin 13. French Open i 2020. Han er den mestvinnende i Grand Slam-historien med 21 trofeer etter at han vant Australian Open i starten av året.

Foto: Francois Mori / AP

Helt ulik oppladning

Mens alle de største stjernene er på plass på det enorme idrettsanlegget, like sør for sentrum av Paris, lader Ruud opp med kamper i Sveits. Fredag ettermiddag tok han seg til finalen i ATP 250-turneringen i Genève. Reilly Opelka ble slått 7-6, 7-5 i strake sett.

Lørdag spiller han finale mot Richard Gasquet eller João Sousa.

Nordmannens største hinder for å nå langt i Paris er Stefanos Tsitsipas. De kan møtes i en eventuell kvartfinale. Grekeren tapte finalen i Roma sist uke mot Djokovic. Serberen slo ut Ruud i semifinalen dagen før.

Tsitsipas mener han valgte riktig ved å velge motsatt av Ruud. Han droppet å spille turnering uken før start i Frankrike.

– For min del tror jeg ikke det ville vært veldig lurt, spesielt etter å ha spilt mange turneringer og tatt meg langt i dem. Jeg trenger litt hvile noen dager før det starter her, sier Tsitsipas.

National Bank Open Toronto Tennis

SLO RUUD: Stefanos Tsitsipas har møtt Casper Ruud to ganger i seniorkarrieren. Ruud vant første møtet på grus, men Tsitsipas slo tilbake på hardcourt sist høst.

Foto: Chris Young / AP

Fjorårsfinalisten har ladet opp med tre knallsterke resultater på Masters-turneringene på grus. Semifinale, finaletap og seier.

Stjerne: – Ruud har spilt veldig bra

Tsitsipas hevder imidlertid at han kun vet hvem han møter i 1. runde: Lorenzo Musetti.

Zverev velger å peke på et par sterke kort fra Ruuds halvdel.

– Jeg tror Andrej (Rubljov) har en veldig god sjanse til å nå langt, også. Daniil (Medvedev) er nummer to i verden. Jeg tror han trenger litt tid til å komme tilbake fra skade og tilpasse seg grusunderlaget. Ruud har spilt veldig bra på grus, sier Zverev til NRK.

French Open Mens Capsules Tennis

VERDENSTREER: Alexander Zverev.

Foto: Hamish Blair / AP

Rubljov leverte en svak opptakt til French Open i Italia, og Medvedev tapte i første runde av turneringen i Genève. Verdenstoeren har vært ute i lengre tid med ryggproblemer og har vært ganske tydelig på at grus ikke er står høyt i kurs.

Casper Ruud innleder French Open mot Jo-Wilfried Tsonga (37). Franskmannen legger opp etter årets turnering i Paris. Han har vunnet 18 titler og vært rangert som 5. best i verden, men er nå nummer 254 etter flere år med skadetrøbbel.

Siste nytt

 • Kristoff spurtslått av Tiller på fellesstarten i sykkel-NM

  Uno-X-rytteren Rasmus Fossum Tiller var sterkest på oppløpet og ble norsk mester i landeveisrittet i Skogn søndag.

  Tiller vant på tiden 4.23.15. Tour de France-klare Alexander Kristoff tok andreplassen, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer tre.

  – Det var mann mot mann på slutten, så det betyr veldig mye for meg, sa Tiller i et intervju sendt på Direktesport etter målgang.

  25-åringen vant også fellesstarten i NM i 2017.

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Norge med bronse til tross for kjempetabbe

  Andrine Benjaminsen (26) sikret bronse til Norge i sprintstafetten i Orienterings-VM i Danske Kolding. Med en dramatisk tabbe på andre etappe gikk Norge og Lukas Liland (22) fra en 2. plass 14 sekunder bak Sverige, til en 8. plass over ett minutt bak ledelsen.

  På tredje etappe leverte Kasper Fosser (23) en solid etappe før Andrine Benjaminsen løp Norge inn til 3.plass etter et kanonløp.

  –-Jeg løp ut i en jaktposisjon, som egentlig er en takknemlig posisjon. Få lov til å jage, og plukke rygger. Så trodde jeg det kanskje var litt langt opp. Men jeg så ryggene ganske tidlig så det ga veldig stor motivasjon, forteller Andrine til NRK.

  Feil veivalg førte til at Lukas Liland endte opp ved jernebanelinjen, som regnes som et ulovlig område. På grunn av tabben kan Norge bli disket. Juryen blir nødt til å ta en avgjørelse etter å ha vurdert situajsonen.

  –Ja, det er klart det er en alvorlig feil. Jeg løp tilbake nøyaktig der det var lovlig, men jeg vet ikke hva regelverket sier, forteller Liland.

  Siden han løp tilbake samme vei, og siden hendelsen ikke ga noe tidsfordel vil det norske laget antageligvis unngå disk.

  Sverige tok gullet med tiden 58.39 Storbritannia sikret sølvet på 59.41 før det norske laget avsluttet løpet med bronsje og tiden 60.20.

 • Meir trøbbel for Skeid

  Verken Stabæk eller Fredrikstad klarte å sette ballen i mål og måtte sjå seg fornøgd med eitt poeng kvar. Skeid gjekk på sitt fjerde strake tap i 1. divisjon.

  Toppkampen mellom Stabæk og Fredrikstad blei eit sjansesløseri utan like og enda 0–0 på Nadderud. Bærums-laget legg seg dermed inn på tredjeplass på tabellen. Fredrikstad er heilt nede på 10.-plass.

  I kampen mellom Raufoss og Skeid fekk Oslo-laget seg nok ein trykk. Skeid står med fire strake tap og berre tre poeng denne sesongen. Med ein målforskjell på 12–23 ligg dei helt sist i ligaen. Markus Seehusen Karlsbakk sikra 1-0-seier for Raufoss.

  Start gjekk på eit forsmedeleg heimetap mot nyopprykka Kongsvinger. Det var superveteranen Adem Güven som sikra sigeren for gjestene i det 74. speleminutt. Med 1-0-siger på Sørlandet klatrar Kongsvinger opp til 11.-plass, medan Start er på 8.-plass.

  Skeid depper
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste