Hopp til innhold

Utslitt etter to minutter på trening med tennistopp

FROGNERPARKEN (NRK): Casper Ruud fikk kjørt seg på trening mot en av verdens beste tennisspillere.

Casper Ruud

TITTELFORSVARER: Casper Ruud i aksjon i Frognerparken mandag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Casper Ruud ble tidenes yngste norgesmester i herreklassen i tennis i fjor, og er i disse dager i gang med å forsvare NM-tittelen som 16-åring.

Ruud

FAVORITT: Casper Ruud er favoritt til NM-tittelen i år. Finalen spilles søndag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Men hverdagen handler mest om å nærme seg verdenstoppen, og da hjelper det å få trene med noen av de aller beste. Via treneren, spanske Pedro Rico, fikk Ruud tidligere i år muligheten til å trene med verdens 29. beste tennisspiller, Guillermo Garcia-Lopez (32).

Det ble en heseblesende opplevelse for nordmannen, som var småstresset for treningsøkten.

– Man prøver å ikke slå altfor mye feil, ikke sant, for da kan det hende at de blir litt sure, så etter to eller tre minutter var jeg helt anpusten og måtte spørre om å få gå og ta litt vann, sier Ruud i sommersola utenfor tennisanlegget i Frognerparken.

Kjenner treneren til Nadal

Tidligere i år har han fått muligheten til å spille juniorutgavene i Grand Slam-turneringene French Open og Wimbledon, og i Finland tidligere denne måneden tok han sine to første ATP-poeng.

Det plasserer ham som nummer 1645 på rankingen, 14 263 poeng bak verdensener Novak Djokovic.

Det neste store målet er US Open, men senere i høst og vinter håper Ruud på flere treningsøkter med store stjerner.

– Han har bra kontakter, Pedro. Han kjenner Toni Nadal (onkel og trener for Rafael) ganske godt og treneren til David Ferrer (7 i verden) ganske godt også, så det kommer nok noen muligheter etterhvert tipper jeg. Det har bare ikke helt passet med spilledager og spilletider.

Casper Ruud sammen med Guillermo Garcia-Lopez.

Har mange år igjen

Det er utfordrende å trene med de beste, siden tempoet er mye høyere, forklarer han.

– Det er gøy å kjenne på tempoet, men det får deg til å tenke. Du kan fint slå noen crosser og det kan kjennes bra og ikke altfor vanskelig, men du må klare å levere de samme resultatene som han har gjort. Det er det som er vanskelig, sier han.

Og treningen er også en bekreftelse på at veien opp fortsatt er lang for 16-åringen

– Man tenker på det, at det er et stykke opp, men jeg har mange år igjen. Det er ikke sånn at de var så gode da de var 17, de har brukt tid de også, sier han.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal