NRK Meny
Normal

Arne Scheie: – Bardal kan hevde seg helt i toppen i Hoppuka

Landslagstrener Alexander Stöckl sender et rutinert norsk lag til den tysk-østerrikske Hoppuka. Arne Scheie tror lagets mest rutinerte – Anders Bardal – kan være med å true favoritten Gregor Schlierenzauer.

Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl har tatt ut sine menn til hoppuken. Anders Bardal er en av de uttatte.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Arne Scheie

NRKs hoppkommentator Arne Scheie.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Ja, det kan han. Hvis du slår sammen alle de ni hoppene han gjorde i Engelberg, er han den jevneste av de alle, sier NRK-kommentator Arne Scheie.

Anders Bardal deltar i Hoppuka for ellevte gang og kjenner etter hvert det spesielle med å prestere over fire hoppkonkurranser på fire forskjellige steder på en drøy uke.

– Han er helt avhengig av å komme godt ut i Oberstdorf. Der har det en tendens til å bli store sprang mellom poengene, så han må være med å tette noen luker der. Han har jo vist i de siste bakkene at han er med, sier Scheie.

– Ingen dramatikk

Landslagstrener Alexander Stöckl tok mandag ut et lag med få overraskelser. Ole Marius Ingvaldsen blir den eneste debutanten i år (se hele laget i egen faktaboks).

– Opp gjennom årene har det vært mye strid rundt uttaket til Hoppuka, men nå føler jeg at det ikke er noe dramatikk. Det var fem som var klare, og det var bare et spørsmål om sjettemann. Jeg synes det var riktig å ta med Velta, sier hoppkommentatoren.

Anders Jacobsen har i likhet med sin navnebror hatt et godt grep om Hoppuka. Han vant i gjennombruddssesongen 2006/07 og satte virkelig press på Schlierenzauer forrige sesong ved å vinne de to første rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen.

– Det er Anders-ene (Bardal og Jacobsen) som har best muligheter i sammendraget. Det blir veldig spennende å følge Jacobsen. Han har sagt til meg at han føler seg optimistisk etter å ha vært og hoppet i Oberstdorf, sier Scheie.

Ole Marius Ingvaldsen

Ole Marius Ingvaldsen debuterer i Hoppuka.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Tror på Schlierenzauer

NRK-profilen tror sammenlagtseieren vil stå mellom de beste østerrikerne, polakkene, tyskerne og norske Bardal.

– Den største favoritten er naturligvis Gregor Schlierenzauer. Det har imidlertid vært urovekkende å se han denne sesongen. Han har vunnet to ganger, men han har vært utrolig svak i andre renn, sier han.

Alexander Stöckl valgte å ta ut et rutinert norsk lag til Hoppuka. Tom Hilde har – i likhet med Bardal og Jacobsen – mye hoppukerutine, mens Anders Fannemel var debutant i fjor. Ole Marius Ingvaldsen blir den eneste debutanten i år, mens Rune Velta fikk den siste plassen på bekostning av Robert Johansson.

Østerriksk dominans

Østerrikerne har vunnet Hoppuka sammenlagt fem år på rad ved Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer.

Så langt denne sesongen har tyskerne, polakkene og japanerne vist seg som tøffe utfordrere for seiersvante østerrikere.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann
Eliteserien: Viking - Brann