NRK Meny
Normal

Stöckl: – Bardal har gode sjanser til å vinne hoppuka

– Anders Bardal kan godt vinne hoppuka, men det er han ikke alene om, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Bardal

Anders Bardal er Norges fremst hoppuke-håp. – Han kan godt vinne, men det er flere som holder samme nivå, sier landslagstreneren

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

  • Se kvalifiseringen til 1. renn i hoppuka på NRK1 og i nett-tv lørdag fra klokken 16.20!

Den tysk-østerrikske hoppuka begynner med kvalifisering til første renn lørdag og selve åpningsrennet i Oberstdorf søndag.

Jeg forventer at gutta klarer å prestere på sitt beste nivå. Da skal det bli moro. Vi har flere hoppere som har prestert på ganske godt nivå, sier Stöckl og tenker på 3 x Anders.

– Anders Bardal har vært den mest stabile, og Anders Fannemel leverte en god konkurranse sist helg. Og så har vi Anders Jacobsen som er en joker. Vi vet ikke hva han gjør, så det blir spennende, sier Stöckl.

Hoppuka åpnes altså i Oberstdorf søndag, fortsetter med nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag, i Innsbruck lørdag og avsluttes i Bischofshofen neste mandag. Se detaljer i faktaboksen til høyre.

Alexander Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl har tro på sine tre Anders-er. – Bardal er stabil, Fannemel har vist stor framgang i de siste rennene, og Jacobsen er en joker, sier Stöckl

Foto: Harald Inderhaug / NRK
– Bardal må sette nedslag

Men det er Anders Bardal det store håpet om sammenlagtseier knytter seg til. Det er han som har vært den stabile hopperen til nå.

– Bare han klarer å sette nedslag, ler Stöckl og tenker på rennet i Engelberg der Bardal endte på tredjeplass. Da var han svært dyp i nedslaget og tapte seieren på det.

– Han er sulten, og han vil vinne. Jeg tror han har store sjanser, men det er flere som er på samme nivå. Det polske laget er sterkt, og Kamil Stoch har hoppet veldig godt. Og når vi kommer til hoppuka gjør alltid Østerrike det godt, det vet vi, sier landslagssjefen.

Han tenker først og fremst på Schlierenzauer, men nevner også Andreas Kofler og Wolfgang Loitzl.

– Det er flere som har sjanser til å vinne. Anders er nok ikke den eneste – dessverre, sier Stöckl med en liten latter.

Siste nytt

  • NFL-stjerne satser videre

    Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

    SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
    Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma