Hopp til innhold

Stöckl: – Bardal har gode sjanser til å vinne hoppuka

– Anders Bardal kan godt vinne hoppuka, men det er han ikke alene om, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Bardal

Anders Bardal er Norges fremst hoppuke-håp. – Han kan godt vinne, men det er flere som holder samme nivå, sier landslagstreneren

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

  • Se kvalifiseringen til 1. renn i hoppuka på NRK1 og i nett-tv lørdag fra klokken 16.20!

Den tysk-østerrikske hoppuka begynner med kvalifisering til første renn lørdag og selve åpningsrennet i Oberstdorf søndag.

Jeg forventer at gutta klarer å prestere på sitt beste nivå. Da skal det bli moro. Vi har flere hoppere som har prestert på ganske godt nivå, sier Stöckl og tenker på 3 x Anders.

– Anders Bardal har vært den mest stabile, og Anders Fannemel leverte en god konkurranse sist helg. Og så har vi Anders Jacobsen som er en joker. Vi vet ikke hva han gjør, så det blir spennende, sier Stöckl.

Hoppuka åpnes altså i Oberstdorf søndag, fortsetter med nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag, i Innsbruck lørdag og avsluttes i Bischofshofen neste mandag. Se detaljer i faktaboksen til høyre.

Alexander Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl har tro på sine tre Anders-er. – Bardal er stabil, Fannemel har vist stor framgang i de siste rennene, og Jacobsen er en joker, sier Stöckl

Foto: Harald Inderhaug / NRK
– Bardal må sette nedslag

Men det er Anders Bardal det store håpet om sammenlagtseier knytter seg til. Det er han som har vært den stabile hopperen til nå.

– Bare han klarer å sette nedslag, ler Stöckl og tenker på rennet i Engelberg der Bardal endte på tredjeplass. Da var han svært dyp i nedslaget og tapte seieren på det.

– Han er sulten, og han vil vinne. Jeg tror han har store sjanser, men det er flere som er på samme nivå. Det polske laget er sterkt, og Kamil Stoch har hoppet veldig godt. Og når vi kommer til hoppuka gjør alltid Østerrike det godt, det vet vi, sier landslagssjefen.

Han tenker først og fremst på Schlierenzauer, men nevner også Andreas Kofler og Wolfgang Loitzl.

– Det er flere som har sjanser til å vinne. Anders er nok ikke den eneste – dessverre, sier Stöckl med en liten latter.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal