Russland svarte på dopinganklagene: – Vi innrømmer noe

Det russiske friidrettsforbundet har nå besvart dopinganklagene, og ønsker å bevise sin uskyld. Men hvis de blir utestengt fra OL i Rio, vil ikke Russland boikotte lekene.

ATHLETICS-CORRUPTION-RUSSIA-STATEMENT Acting president of the Russian Athletics Federation (ARAF) Zelichenok meets with journalists in Moscow

VIL BEVISE SIN USKYLD: President i det russiske friidrettsforbundet, Vadim Zelitsjenok, har levert deres svar på dopinganklagene til det internasjonale friidrettsforbundet.

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Russland fikk frist til fredag med å komme med sitt tilsvar til anklagene om statsstøttet doping, utpressing og korrupsjon, som ble lagt frem i en rapport mandag.

Torsdag ble svaret på anklagene sendt fra det russiske friidrettsforbundet.

– Vi har nettopp sendt vår forklaring til IAAF. Vi har produsert svaret på en slik måte at det skal prøve å bevise vår uskyld, sier ARAF-president Vadim Zelitsjenok.

– Innrømmer noe

– Vi innrømmer noen ting, vi er uenige i noen ting, og noe er allerede løst. Det er variert, avslører han til AP.

President i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe og resten av IAAF møtes fredag for å diskutere om Russland skal sanksjoneres og eventuelt suspenderes fra all friidrett, også Rio-OL.

Vil ikke boikotte

Skulle utfallet blir at friidrettsutøverne ikke får delta i OL, sier Russland at det er uaktuelt for dem å boikotte lekene.

– Russland er imot boikott. Russland er imot politisk innblanding i idrett, sier sportsminister Vitalij Mutko til AP.

– Det vil være vondt for de utøverne som har ren samvittighet og kan delta, det er den ene tingen. Den andre tingen er at det går mot det WADA-koden står for. WADA skriver det selv i sin rapport. Det handler om å beskytte utøverne med ren samvittighet, forklarer han.

Siste nytt

 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal