Rung: – Tidene ikke gode nok om to år

Svømmer Sarah Louise Rung tror ikke verdensrekordene hun satte i helgen holder under Paralympics i Rio.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung satte i helgen tre verdensrekorder under Nordsjøstevne i Stavanger. Her fotografert under VM i Monteral i 2013.

Foto: Charles Laberge / Afp

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung vant prisen for «Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver» under Idrettsgallaen 2014.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er i underkant av to år til, og de tidene jeg oppnådde i helgen er kanskje ikke gode nok da. Jeg må hele tiden finne ut hva som kan løfte meg som utøver, sier Rung til NRK.no

Under helgens Nordsjøstevne i Stavanger satte 25-årigen tre verdensrekorder.

– Denne helgen har jeg fått en bekreftelse på hvilket nivå jeg ligger på. Nå har jeg lyst å komme opp på et nytt nivå. Videre til neste «level» og bli enda bedre, forklarer hun.

Skryter av treneren

Hun er fornøyd med treningen hun har lagt ned denne sesongen.

– Jeg har gått litt mer inn på detaljnivå og utfordret meg selv på nye ting i bassenget. For at det ikke skal bli en vanlig rutine hele tiden, er det viktig å utfordre seg selv på trening, sier Rung.

Hun er fornøyd med arbeidet hun har lagt ned sammen med trener Morten Eklund, og mener han er en viktig støttespiller for at hun ikke skal stagnere. Rung forteller at han stadig utfordrer henne.

– Vi jobber veldig godt sammen. Han er en veldig god støttespiller for meg og utviklingen min, forteller hun.

Frykter hardere konkurranse under VM

Neste år er det VM som er sesongens hovedmål. Der er må nok Rung belage seg på å være en av de største favorittene. Men hun undervurderer ikke konkurrentene.

– Jeg vet at det er konkurrenter som ligger tett opp mot meg. Selv om det har gått bra i helgen, må jeg ha i bakhodet at de trener bra. Jeg har blitt overrasket tidligere. Plutselig dukker de opp på mesterskap og er i sitt livs form, forteller hun.Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal