Hopp til innhold

Perry misfornøyd med sjansesløseri tross seier

AKA Arena (NRK.no): Rosenborg vant komfortabelt over Hønefoss, men trener Per Joar Hansen misliker at laget brukte omtrent ti sjanser på å score to mål.

perry

Per Joar Hansen gir instrukser til målscorer Nicki Bille Nilsen under kampen mot Hønefoss.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Hønefoss - Rosenborg 1-2

tarik

Tarik Elyounoussi scorer Rosenborgs andre mål mot Hønefoss. Han la også opp til lagets første scoring.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi vinner 12-1 i sjanser. Jeg er fornøyd med innsatsen, men sjanseuttellingen er for dårlig. Det er bra at vi skaper mye, men vi må få opp uttellingen, sier Per Joar Hansen til NRK.no.

Rosenborg var det dominerende laget da de avsluttet den niende eliteserierunden borte mot Hønefoss mandag. Selv om NRK.no talte tre færre sjanser til trønderne enn treneren selv skulle ha det til, var det ikke tvil om at Rosenborg burde vunnet med både tre og fire mål.

Spesielt Nicki Bille Nilsen spilte seg til mange sjanser. Én av de resulterte i en flott scoring, men de fleste endte med bom.

– Det tåler vi. Det er positivt at han kommer seg til sjanser, og det er positivt at han scorer. Han gjør en gedigen jobb for laget, sier Hansen.

Tarik Elyounoussi ble kampens store spiller da han først la opp til Nilsens scoring og deretter scoret 2-0-målet selv. 25-åringen har nå scoret fem mål og hatt tre målgivende pasninger på de ni første kampene denne sesongen.

– Vi har full kontroll, selv om vi gjør det litt spennende på slutten. Vi er inne i en bra periode nå, sier Elyounoussi til NRK.no.

– Vi sparte kruttet til 16.-mai. kampen, la han fleipende til.

Mats André Kaland reduserte for hjemmelaget etter 50 minutters spill.

Har snudd tung periode

Dermed har Rosenborg like mange poeng som Aalesund, som likevel sikrer seg annenplassen med bedre målforskjell. Strømsgodset leder foreløpig serien.

Rosenborg har nå vunnet to seriekamper på rad, etter en periode der det lugget litt for trønderne. Mandag var det gnistrende angrepsspill før pause som sikret seieren.

Hønefoss-veteran Frode Lafton ble rørt til tårer da han ble hyllet før kampstart. Han måtte legge opp med umiddelbar virkning i forrige uke etter å ha pådratt seg en kneskade.

Med sine to sønner på skuldrene klarte ikke 37-åringen å holde tårene tilbake da han så mot fansen på tribunen. Det klarte ikke fansen heller. TV-bildene viste at også mange i publikum gråt.

Lafton har spilt 20 sesonger for Hønefoss.

tarik

Tarik Elyounoussi hilser på Rosenborg-fansen etter seieren over Hønefoss. 25-åringen er blitt en populær mann i Trondheim etter en svært god start på sesongen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Leclerc brøt Monaco-forbannelsen - vant på hjemmebane

  På sjette forsøk skulle det endelig lykkes for Charles Leclerc på hjemmebane i Monaco. I fyrstedømmet tok han sin første Formel 1-seier siden 2022.

  Monegaskeren startet i beste startspor etter en god kvalifisering og ga aldri fra seg teten. Dermed kunne han juble for sin sjette Grand Prix-seier og sin første i Monaco siden debuten i 2018. McLarens Oscar Piastri tok andreplassen, mens Leclercs lagkamerat Carlos Sainz ble nummer tre.

  26 år gamle Leclerc hadde før lørdagens race ikke vunnet siden løpet i Østerrike for snaut to år siden. Leclerc har tidligere hatt mye uflaks i Grand Prix-løpene på hjemmebane.

  I 2021 vant han også kvalifiseringen, men bilen streiket bare minutter før start. Det kom som følge av en girkassefeil i forbindelse med en krasj mot slutten av kvalifiseringen dagen i forveien.

  VM-leder Max Verstappen hadde en tung kvalifisering og ble «bare» nummer seks i løpet. Verstappen vant fjorårets utgave av det ikoniske løpet og leder årets VM klart. (NTB)

  yfxvcyjbRfI
  Foto: Reuters
 • Filip Ingebrigtsens EM-håp knust - brøt i siste løp før uttaket

  Filip Ingebrigtsen (31) løp 1500 meter under et stevne i Brussel i Belgia søndag ettermiddag.

  Målet: Å komme seg under 3.36 på distansen og dermed klare EM-kravet.

  Slik gikk det ikke. Ingebrigtsen brøt cirka midtveis i løpet og dermed er alt håp om EM i Roma i juni ute.

  I 2016 vant Ingebrigtsen EM-gull på 1500 meter.

  Løpet i Belgia ble utsatt på grunn av regn i rundt én time, og selv om solen etter hvert tittet frem, var dekke fremdeles fuktig da løpet startet.

  Den mellomste av løpebrødrene Ingebrigtsen la seg langt bak i feltet fra start, før han til slutt jogget rolig ut av banen.

  Tidligere denne sesongen har han løpt 1500 meter på 3.38,91 i Spania og 3.44,03 i Tyskland. Forrige sesong ble hans beste resultat på distansen 3.39,18.

  Kvalifiseringsfristen til EM går ut ved midnatt i dag 26. mai. Siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00.

  KcJCdyvMJis
  Foto: NTB
 • Ny hjemmeseier for Vålerenga

  Vålerenga-supporterne kunne juble for sesongens andre hjemmeseier da de vant 3-1 over Levanger i 1. divisjon søndag ettermiddag.

  Dermed kan Oslo-klubben endelig begynne å snakke om å ha blitt kvitt «hjemmespøkelset». Før 1-0-seieren over Bryne 4. mai sto Vålerenga med sju kamper uten seier på hjemmebane i ligaen.

  Geir Bakke og co. kan også juble for å klatre helt opp på 2.-plass på tabellen, bare ett poeng bak serieleder Kongsvinger, som har én kamp mindre spilt.

  En heading fra Mees Rijks, et nydelig skudd i krysset fra Jones El-Abdellaoui og en markkryper fra Petter Strand sikret seieren for Bakkes mannskap. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret Levangers eneste på straffe. (NTB)

  W66Ic4rJ_3E
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal