NRK Meny
Normal

Perry misfornøyd med sjansesløseri tross seier

AKA Arena (NRK.no): Rosenborg vant komfortabelt over Hønefoss, men trener Per Joar Hansen misliker at laget brukte omtrent ti sjanser på å score to mål.

perry

Per Joar Hansen gir instrukser til målscorer Nicki Bille Nilsen under kampen mot Hønefoss.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Hønefoss - Rosenborg 1-2

tarik

Tarik Elyounoussi scorer Rosenborgs andre mål mot Hønefoss. Han la også opp til lagets første scoring.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi vinner 12-1 i sjanser. Jeg er fornøyd med innsatsen, men sjanseuttellingen er for dårlig. Det er bra at vi skaper mye, men vi må få opp uttellingen, sier Per Joar Hansen til NRK.no.

Rosenborg var det dominerende laget da de avsluttet den niende eliteserierunden borte mot Hønefoss mandag. Selv om NRK.no talte tre færre sjanser til trønderne enn treneren selv skulle ha det til, var det ikke tvil om at Rosenborg burde vunnet med både tre og fire mål.

Spesielt Nicki Bille Nilsen spilte seg til mange sjanser. Én av de resulterte i en flott scoring, men de fleste endte med bom.

– Det tåler vi. Det er positivt at han kommer seg til sjanser, og det er positivt at han scorer. Han gjør en gedigen jobb for laget, sier Hansen.

Tarik Elyounoussi ble kampens store spiller da han først la opp til Nilsens scoring og deretter scoret 2-0-målet selv. 25-åringen har nå scoret fem mål og hatt tre målgivende pasninger på de ni første kampene denne sesongen.

– Vi har full kontroll, selv om vi gjør det litt spennende på slutten. Vi er inne i en bra periode nå, sier Elyounoussi til NRK.no.

– Vi sparte kruttet til 16.-mai. kampen, la han fleipende til.

Mats André Kaland reduserte for hjemmelaget etter 50 minutters spill.

Har snudd tung periode

Dermed har Rosenborg like mange poeng som Aalesund, som likevel sikrer seg annenplassen med bedre målforskjell. Strømsgodset leder foreløpig serien.

Rosenborg har nå vunnet to seriekamper på rad, etter en periode der det lugget litt for trønderne. Mandag var det gnistrende angrepsspill før pause som sikret seieren.

Hønefoss-veteran Frode Lafton ble rørt til tårer da han ble hyllet før kampstart. Han måtte legge opp med umiddelbar virkning i forrige uke etter å ha pådratt seg en kneskade.

Med sine to sønner på skuldrene klarte ikke 37-åringen å holde tårene tilbake da han så mot fansen på tribunen. Det klarte ikke fansen heller. TV-bildene viste at også mange i publikum gråt.

Lafton har spilt 20 sesonger for Hønefoss.

tarik

Tarik Elyounoussi hilser på Rosenborg-fansen etter seieren over Hønefoss. 25-åringen er blitt en populær mann i Trondheim etter en svært god start på sesongen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten