NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen overrasket over høye skuldre etter braktap: – Mange virket preget

Det ble blytungt for Rosenborg som etter et mareritt av en førsteomgang til slutt ble sendt hjem som slakt fra San Sebastián.

SOCCER-EUROPA-SOC-RBK/

TUNGT: Det ble en tung kveld på jobb for RBK-spiss Nicklas Bendtner.

Foto: VINCENT WEST / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må være på maks av det vi har når vi møter de lagene her. Det er vi ikke i dag og da er de bedre enn oss. Så enkelt kan det sies, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter kampen.

Kampen var i realiteten avgjort etter den første omgangen og allerede etter åtte minutter måtte André Hansen plukke dagens første ball ut av nettet. Da hadde RBKs sisteskanse akkurat gitt en retur som Diego Llorente enkelt satt i mål.

Bare to minutter senere var Real Sociedad frempå igjen. For en gangs skyld var trønderne på en sjelden visitt på baskernes banehalvdel, men tapte ballen. Da startet en super-kontring som David Zurutuza fikk æren av å avslutte.

– Det var en dårlig start. Etter tolv minutter var det mer eller mindre slutt, sier RBK-kaptein, Mike Jensen, til NRK etter kampen.

Høye skuldre

For det var et rent mareritt av en førsteomgang som aldri tok slutt for RBK. De for anledningen, svartkledde, lå tidvis og forsvarte seg helt ned på egen sekstenmeter uten å klare å få fatt i ballen fra ballsikre spanjoler.

– Jeg er overrasket over at vi var så mange med høye skuldre. Det var mange som virket preget og vi senket ikke skuldrene før kampen var bortimot avgjort, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter kampen.

Kaptein Mike Jensen er enig med sjefen.

– I dag var vi for nervøse, for redd og altfor stresset med ballen. Jeg tror det ikke er fordi vi ikke kan. Det er noen andre faktorer som spiller inn i dag, mener dansken.

Like før pause ble en blytung omgang avsluttet med at en ulykkelig Jørgen Skjelvik løp ballen i eget nett. 3–0 og et tilnærmet umulig utgangspunkt før andreomgangen for Kåre Ingebrigtsens menn var et faktum.

Mer med etter pause

Rosenborg kom mer inn i kampen etter pause da Real Sociedad slapp av noe på gasspedalen.

– Vi kom mer inn i kampen i andreomgangen, men da var det jo mer eller mindre avgjort, sier en skuffet Ingebrigtsen.

Det var likevel spanjolene som fikk æren av å pynte ytterligere på resultatet. På en av mange hjørnespark fikk midtstopper Diego Llorente gå alene opp i Rosenborg-felte og enkelt sette inn hans andre mål i kampen.

Samuel Adegbenro var noen minutter senere nære på å kunne gjøre resultatet noe hyggeligere for trønderne da han burde ha ekspedert et Helland-innlegg i mål.

Et lite lyspunkt for trønderne er at Vardar ble filleristet av Zenit på hjemmebane og tapte 0–5. Dermed ligger RBK foran makedonerne på tabellen med mindre dårlig målforskjell.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM