Hopp til innhold

Rosenborg-krisen fortsetter: – Det er så svart at jeg bare vil legge meg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Rosenborg har kun scoret to mål hittil i årets eliteserie. Uavgjort mot Strømsgodset gjør at RBK fortsatt har til gode å vinne i årets sesong.

Horneland

Eirik Horneland har virkelig ikke fått ting til å stemme i Rosenborg så langt.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er samme hvordan vi spiller, vi må utøve det bedre. Vi er for dårlige i dag. Jeg er for tung i dag. Nå er det så svart at jeg bare vil legge meg til å sove, sier Pål André Helland til Eurosport.

For Rosenborg ligger nest sist i Eliteserien etter fire spilte serierunder. Kun to ganger har de klart å få ballen i mål, noe som er færrest i årets serie.

Heller ikke hjemme mot Strømsgodset klarte fjorårets mestere å score. Selv om de var best, var det heller ikke denne gangen noen stor kamp for trønderne.

– Jeg har det helt jævlig. Vi er ikke gode nok. Vi skal vinne denne kampen, det er for dårlig. Det egner seg ikke på TV å fortelle hva jeg tenker om kampen, sier Helland til Eurosport.

Etter kampen har Helland roet seg litt ned:

– Det er et steg i riktig retning, men dessverre ikke et stort nok steg. Vi bør prestere litt bedre, sier Helland til NRK.

– Forstår at tilliten er skrall

Eirik Horneland har definitivt ikke fått noen god start på sin karriere som Rosenborg-trener. I løpet av de fire første serierundene har Rosenborg kun tatt ett poeng.

Det poenget kom i hjemmekampen mot Odd før påske. Horneland har tatt kritikk og sagt at han mente laget ikke har vært godt nok forberedt til seriestart, til tross for at han tok over laget i februar.

– Jeg vet ikke hvor lenge det kan fortsette slik. Jeg tenker at vi må jobbe hardt hver dag for å bli bedre og komme til flere muligheter, sier Horneland til NRK.

Før kampen mot Strømsgodset hadde spekulasjonene allerede begynt å svirre: Ville Horneland få sparken med tap? Etter kampen ble Horneland og Rosenborg pepet av banen.

– Føler du presset?

– Presset føler jeg hver eneste dag. Det er en stor klubb å lede. Det presset må du bruke til noe positivt og motivasjon til å jobbe hver eneste dag, sier RBK-treneren.

– Hva vil du si til supporterne?

– Jeg vil ikke prate så mye, jeg vil vise handling. Jeg syns vi har fremgang i dag, så må vi bygge videre på det. Jeg forstår at tilliten er skrall nå, men vår jobb er å gjenreise den tilliten, sier Horneland.

Kunne endt med tap

Ingen av lagene lykkes med å få til mye mandag kveld. Strømsgodset var kanskje nærmest da Lars Sætra fikk heade ballen fra få meter, men André Hansen dro frem en utrolig reaksjonsredning.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Strømsgodset.

Kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset ble ikke noen stor kamp. Det endte 0–0 etter en kamp med mye balltrilling og få sjanser.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Å reise fra Lerkendal med poeng er bra. Vi forsvarer oss godt, men jeg skulle ønske vi kunne holde på ballen litt mer. Men det er fremgang, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Men Rosenborg-spillerne er altså nådeløse med eget lag:

– Vi vil helst vinne kamper. Det er i hvert fall et steg i riktig retning. Vi har kontroll på kampen, men vi mangler de små detaljene for å skape de store sjansene. Vi må bli mer kliniske i den siste fasen, oppsummerer Rosenborg-forsvarer Birger Meling.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • HamKam stanset Moldes superrekke – målløst på Briskeby

  HamKam fortsetter den gode trenden i sin første sesong tilbake i eliteserien siden 2008. Søndag holdt de unna til 0-0 mot topplaget Molde.

  HamKam kom til kampen etter tre strake seire i eliteserien, blant annet mot serieleder Lillestrøm. Det nyopprykkede laget har dermed virkelig vist at de hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball.

  For Molde betyr det at det nå er fire poeng opp til serieleder Lillestrøm, men romsdalingene har en kamp til gode.

  Laget hadde ikke avgitt poeng siden 7. mai før søndagens kamp.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Molde
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sarpsborg 08 vant kaoskamp med 10 mann

  Oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord var av det uforutsigbare slaget. Mikkel Maigaard scoret to mål og sørget for at vertene ledet 2-0 før den første omgangen var halvspilt, men Alexander Ruud Tveter reduserte minuttet senere.

  Utvisning av Sarpsborg 08-keeper Simen Vidtun Nilsen og utligning ved Deyver Vega rett før hvilen, gjorde at kampen var vidåpen før den andre omgangen. Anton Salétros og Serge-Junior Ngouali la på til 4-2 for hjemmelaget, som altså spilte hele omgangen med én mann mindre, før Mohamed Ofkir reduserte for gjestene.

  Der stoppet også målfesten, og Sarpsborg 08 vant 4-3.

  Sarpsborg 08s Mikkel Maigaard jubler
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Adams reddet LSK mot bunnlaget – snudde til seier i Kristiansund

  Kristiansund har slitt stort denne sesongen og står med kun et poeng. Søndag ledet de i 50 minutter mot Lillestrøm, men da slo serieleder, anført av Akor Jerome Adams, etter hvert nådeløst tilbake og vant 3-1.

  Bendik Bye sendte hjemmelaget i ledelsen etter 19 minutter. Ledelsen var langt fra ufortjent, men etter pause tok LSK over.

  Det ga først uttelling da Adams satte utligningen med 20 minutter igjen, før samme man fullbyrdet snuoperasjonen i det 84. minutt.

  Adams hadde også målgivende da Hólmbert Fridjónsson fastsatte sluttresultatet tre minutter senere.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Lillestrøm
  Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste