Rosenborg-krisen fortsetter: – Det er så svart at jeg bare vil legge meg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Rosenborg har kun scoret to mål hittil i årets eliteserie. Uavgjort mot Strømsgodset gjør at RBK fortsatt har til gode å vinne i årets sesong.

Horneland

Eirik Horneland har virkelig ikke fått ting til å stemme i Rosenborg så langt.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er samme hvordan vi spiller, vi må utøve det bedre. Vi er for dårlige i dag. Jeg er for tung i dag. Nå er det så svart at jeg bare vil legge meg til å sove, sier Pål André Helland til Eurosport.

For Rosenborg ligger nest sist i Eliteserien etter fire spilte serierunder. Kun to ganger har de klart å få ballen i mål, noe som er færrest i årets serie.

Heller ikke hjemme mot Strømsgodset klarte fjorårets mestere å score. Selv om de var best, var det heller ikke denne gangen noen stor kamp for trønderne.

– Jeg har det helt jævlig. Vi er ikke gode nok. Vi skal vinne denne kampen, det er for dårlig. Det egner seg ikke på TV å fortelle hva jeg tenker om kampen, sier Helland til Eurosport.

Etter kampen har Helland roet seg litt ned:

– Det er et steg i riktig retning, men dessverre ikke et stort nok steg. Vi bør prestere litt bedre, sier Helland til NRK.

– Forstår at tilliten er skrall

Eirik Horneland har definitivt ikke fått noen god start på sin karriere som Rosenborg-trener. I løpet av de fire første serierundene har Rosenborg kun tatt ett poeng.

Det poenget kom i hjemmekampen mot Odd før påske. Horneland har tatt kritikk og sagt at han mente laget ikke har vært godt nok forberedt til seriestart, til tross for at han tok over laget i februar.

– Jeg vet ikke hvor lenge det kan fortsette slik. Jeg tenker at vi må jobbe hardt hver dag for å bli bedre og komme til flere muligheter, sier Horneland til NRK.

Før kampen mot Strømsgodset hadde spekulasjonene allerede begynt å svirre: Ville Horneland få sparken med tap? Etter kampen ble Horneland og Rosenborg pepet av banen.

– Føler du presset?

– Presset føler jeg hver eneste dag. Det er en stor klubb å lede. Det presset må du bruke til noe positivt og motivasjon til å jobbe hver eneste dag, sier RBK-treneren.

– Hva vil du si til supporterne?

– Jeg vil ikke prate så mye, jeg vil vise handling. Jeg syns vi har fremgang i dag, så må vi bygge videre på det. Jeg forstår at tilliten er skrall nå, men vår jobb er å gjenreise den tilliten, sier Horneland.

Kunne endt med tap

Ingen av lagene lykkes med å få til mye mandag kveld. Strømsgodset var kanskje nærmest da Lars Sætra fikk heade ballen fra få meter, men André Hansen dro frem en utrolig reaksjonsredning.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Strømsgodset.

Kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset ble ikke noen stor kamp. Det endte 0–0 etter en kamp med mye balltrilling og få sjanser.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Å reise fra Lerkendal med poeng er bra. Vi forsvarer oss godt, men jeg skulle ønske vi kunne holde på ballen litt mer. Men det er fremgang, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Men Rosenborg-spillerne er altså nådeløse med eget lag:

– Vi vil helst vinne kamper. Det er i hvert fall et steg i riktig retning. Vi har kontroll på kampen, men vi mangler de små detaljene for å skape de store sjansene. Vi må bli mer kliniske i den siste fasen, oppsummerer Rosenborg-forsvarer Birger Meling.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal