Rosenborg-krisen fortsetter: – Det er så svart at jeg bare vil legge meg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Rosenborg har kun scoret to mål hittil i årets eliteserie. Uavgjort mot Strømsgodset gjør at RBK fortsatt har til gode å vinne i årets sesong.

Horneland

Eirik Horneland har virkelig ikke fått ting til å stemme i Rosenborg så langt.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er samme hvordan vi spiller, vi må utøve det bedre. Vi er for dårlige i dag. Jeg er for tung i dag. Nå er det så svart at jeg bare vil legge meg til å sove, sier Pål André Helland til Eurosport.

For Rosenborg ligger nest sist i Eliteserien etter fire spilte serierunder. Kun to ganger har de klart å få ballen i mål, noe som er færrest i årets serie.

Heller ikke hjemme mot Strømsgodset klarte fjorårets mestere å score. Selv om de var best, var det heller ikke denne gangen noen stor kamp for trønderne.

– Jeg har det helt jævlig. Vi er ikke gode nok. Vi skal vinne denne kampen, det er for dårlig. Det egner seg ikke på TV å fortelle hva jeg tenker om kampen, sier Helland til Eurosport.

Etter kampen har Helland roet seg litt ned:

– Det er et steg i riktig retning, men dessverre ikke et stort nok steg. Vi bør prestere litt bedre, sier Helland til NRK.

– Forstår at tilliten er skrall

Eirik Horneland har definitivt ikke fått noen god start på sin karriere som Rosenborg-trener. I løpet av de fire første serierundene har Rosenborg kun tatt ett poeng.

Det poenget kom i hjemmekampen mot Odd før påske. Horneland har tatt kritikk og sagt at han mente laget ikke har vært godt nok forberedt til seriestart, til tross for at han tok over laget i februar.

– Jeg vet ikke hvor lenge det kan fortsette slik. Jeg tenker at vi må jobbe hardt hver dag for å bli bedre og komme til flere muligheter, sier Horneland til NRK.

Før kampen mot Strømsgodset hadde spekulasjonene allerede begynt å svirre: Ville Horneland få sparken med tap? Etter kampen ble Horneland og Rosenborg pepet av banen.

– Føler du presset?

– Presset føler jeg hver eneste dag. Det er en stor klubb å lede. Det presset må du bruke til noe positivt og motivasjon til å jobbe hver eneste dag, sier RBK-treneren.

– Hva vil du si til supporterne?

– Jeg vil ikke prate så mye, jeg vil vise handling. Jeg syns vi har fremgang i dag, så må vi bygge videre på det. Jeg forstår at tilliten er skrall nå, men vår jobb er å gjenreise den tilliten, sier Horneland.

Kunne endt med tap

Ingen av lagene lykkes med å få til mye mandag kveld. Strømsgodset var kanskje nærmest da Lars Sætra fikk heade ballen fra få meter, men André Hansen dro frem en utrolig reaksjonsredning.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Strømsgodset.

Kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset ble ikke noen stor kamp. Det endte 0–0 etter en kamp med mye balltrilling og få sjanser.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Å reise fra Lerkendal med poeng er bra. Vi forsvarer oss godt, men jeg skulle ønske vi kunne holde på ballen litt mer. Men det er fremgang, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Men Rosenborg-spillerne er altså nådeløse med eget lag:

– Vi vil helst vinne kamper. Det er i hvert fall et steg i riktig retning. Vi har kontroll på kampen, men vi mangler de små detaljene for å skape de store sjansene. Vi må bli mer kliniske i den siste fasen, oppsummerer Rosenborg-forsvarer Birger Meling.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal