NRK Meny
Normal

Rosenborg kan skrive cuphistorie

RBK kan bli første norske lag som kan vinne tre NM-titler i en og samme sesong. Men først må Haugesund beseires.

rbk1

MER JUBEL? Får Rosenborg mer å glede seg over etter kampslutt?

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Erik Hoftun

SIKKER PÅ AVANSEMENT. Daglig leder i Rosenborg Erik Hoftun, er sikker på RBK-seier.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Ingen andre norske klubber har maktet å vinne tre NM-titler i samme sesong. Denne uken skal to Rosenborg-lag kjempe om en plass i hver sin cupfinale.

Ett av dem skal ut i ilden så tidlig som i kveld, når A-laget tar i mot Haugesund på eget gress. G19-laget skal på sin side bryne seg mot Lillestrøm på fredag. I tillegg er G16-laget allerede klare for cupfinale mot Stabæk i november.

Viktig ungdomssatsing

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, sier til NRK at de likevel må fokusere på A-laget.

– Det er det som til syvende og sist teller. Det er viktig at vi kommer til en finale, og eventuelt vinne den. Titler hjelper ikke på G16 eller G19-laget, hvis det ikke kommer gode spillere opp til A-laget.

Hoftun legger vekt på hvor viktig det er å jobbe med unge spillere, og få de videre opp til A-laget.

–Vi har vært veldig dyktige til å utvikle spillere de seneste årene. Vi har fått opp en god del unge spillere, og det er fryktelig gledelig og veldig viktig.

Klubben er tydelig på hvordan de ønsker sammensetningen av laget skal være.

– Vi har en A-stall nå med færre etablerte spillere enn det vi hadde for noen år siden. Det gjør at de beste unge spillerne får utvikle seg på A-laget. Sier Hoftun.

Åpen kamp

Finaleplassen skal avgjøres i kveld, mot et Haugesund-lag som holdt trollungene til uavgjort i serieoppgjøret sist uke. Hoftun er likevel sikker på at Rosenborg kan gå seirende ut fra Lerkendal i kveld.

– Det er veldig åpent, og alt kan skje. Det er en vanskelig motstander som har vært gode over flere år. Vi gjorde en god kamp på fredag. Så hvis vi gjenskaper prestasjonene, så er vi helt sikre på at vi slår Haugesund i kveld.

Per Joar Hansen sitt mannskap har likevel flere spillere som står i faresonen for å ikke få delta i en eventuell cupfinale. Nicki Bille, Jonas Svensson, John Chibuike, Christian Gamboa, Alexander Søderlund og Ole Selnæs, er alle ett kort unna å gå glipp av Ullevaal den 24. november.

- Vi er selvfølgelig oppmerksomme på det. Det viktige blir å unngå dumme ting som vi kaller det. Sparke bort ballen eller å kjefte på dommeren. Men spillerne er så profesjonelle at det greier de, sier Hoftun.

Søderlund kan bli klar

– Søderlund skal testes i dag, for å se om han er hundre prosent kampklar. Gamboa var syk i går, så vi skal se hans form i dag. så laget er ikke helt klart ennå. vi får vente å se noen timer, så stiller vi et slagkraftig lag uansett hvem som springer ut på banen i kveld, uttaler Hoftun.

– Tror du Rosenborg kan ta alle cuptitlene?

– Mulighetene er til stede, selv om det er en vei å gå ennå. Det hadde vært veldig artig å ha tre lag i en finale, det hadde vært optimalt, sier Hoftun.

Om Rosenborg kommer seg til en cupfinale, kan du se ikveld på NRK1 kl.20.

RBK-spiss Alexander Søderlund håper å bli skadefri, så han kan slå sin gamle klubb Haugesund ut av cupen, og selv nå finalen.

Alexander Søderlund vil slå ut gamlelaget


Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal