NRK Meny
Normal

Mange krasj og mye drama i Monte Carlos gater

Nico Rosberg leverte et imponerende formel 1-løp i Monaco Grand Prix. Men den suverene prestasjonen ble overskygget av de mange uhellene.

Uhell i Monaco

Slik så det ut ute på banen etter at Pastor Maldonado hadde kjørt i sikkerhetsbarrierene og røsket dem med seg ut på banen. Det tok over 20 minutter å få ryddet banen og gjenoppta løpet

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

– Gratulerer Nico. Med alt annet som skjedde der ute, gjorde du en kjempejobb. Du gjorde alt rett i alle de vanskelige situasjonene, var hilsenen vinneren fikk av sin egen sjef rett etter målgang.

Rosberg vant dermed sin første seier for året, og det nøyaktig 30 år etter at hans far Keke vant på samme bane.

Det skjedde i byen der han vokste opp. Som sønn av den finske formel 1-føreren Keke Rosberg vokste han opp i Monaco. Der bor også søndagens vinner i dag.

Løpet i de trange gatene i Monte Carlo måtte avbrytes i nærmere 20 minutter etter en spektakulær kollisjon i den 46. av de 78 rundene.

Sikkerhetsbarrieren slått ut i banen

Marussia-fører Max Chilton la seg inn foran Williams' Pastor Maldonado, og kom borti Williams-bilen. Det sendte Maldonado inn i sikkerhetsbarrierene. Også Chiltons stallkamerat Jules Bianchi var involvert i hendelsen.

Pastor Maldonado i krasj

Her forlater den uheldige Maldonado bilen etter krasjet

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Kollisjonen i de bakre deler av feltet sendte deler av sikkerhetsbarrieren ut i banen og førte til øyeblikkelig stans i løpet. Først da disse ble satt tilbake på plass, kunne løpet fortsette.

Mercedes' Nico Rosberg ledet foran Red Bulls Sebastian Vettel på det tidspunkt av løpet.

Ingen ble skadd, men Maldonados bli ble ødelagt, og Williams-føreren måtte bryte løpet.

– Jeg er OK, jeg har bare noen skrubbsår, sa Maldonado. – Jeg ble overrasket da Chilton kom inn foran meg, han la seg i veien for meg, sa den uheldige Williams-føreren.

Chilton ble straffet med en ekstra gjennomkjøring i depotet etter uhellet.

Massa-krasj akkurat som i går

Det måtte også Felipe Massa noen runder tidligere. Han mistet styringen på bilen og skled sidelengs inn i sikkerhetsgjerdet. Også han kom fra det hele uskadd.

Uhellet var en blåkopi av uhellet han hadde i går . Da krasjet han i en treningsrunde, noe som gjorde at han ikke fikk bilen i orden til kvalifiseringen. Derfor startet han lengst bak i feltet søndag.

Massa klaget over stivhet og smerter i nakken før start søndag, men valgte likevel å starte.

Grosjean: Fire krasj på fire dager

Mot slutten av løpet krasjet også Lotus-føreren Romani Grosjean. Franskmannen kjørte inn i Daniel Ricciardo på vei ut av en av tunnelene. Begge førerne måtte bryte. Hendelsen blir nå gransket av rennets jury.

Dette var Grosjeans fjerde krasj i løpet av trenings- og konkurranserundene på banen i Monte Carlo de siste fire dagene.

Utrolige Rosberg

Nico Rosberg

Men Nico Rosberg lot ikke alle uhellene ødelegge, og tyskeren kjørte til slutt inn til en suveren seier

Foto: Tom Gandolfini / Afp

Men ingen kunne hindre Nico Rosberg i å ta en imponerende seier. Etter at han hadde vist gode takter i kvalifiseringen og sikre seg pole position, gjennomførte han også et prikkfritt løp.

Han lå først hele tiden, men hver gang han var i ferd med å opparbeide en solid ledelse, skjedde et uhell. Da la sikkerhetsbilen seg i teten, og bremset farten slik at ledelsen bakover til konkurrentene ble redusert igjen.

Det hindret ikke tyskeren. Da banen ble klarert for siste gang etter Grosjeans og Riccardos kollisjon, fikk Rosberg endelig sette opp farten. I de siste rundene var han aldri truet.

Red Bull-førerne Sebastian Vettel og Mark Webber ble nummer to og tre. Rosbergs stallkamerat Lewis Hamilton tok fjerdeplassen.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering