Hopp til innhold

Mange krasj og mye drama i Monte Carlos gater

Nico Rosberg leverte et imponerende formel 1-løp i Monaco Grand Prix. Men den suverene prestasjonen ble overskygget av de mange uhellene.

Uhell i Monaco

Slik så det ut ute på banen etter at Pastor Maldonado hadde kjørt i sikkerhetsbarrierene og røsket dem med seg ut på banen. Det tok over 20 minutter å få ryddet banen og gjenoppta løpet

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

– Gratulerer Nico. Med alt annet som skjedde der ute, gjorde du en kjempejobb. Du gjorde alt rett i alle de vanskelige situasjonene, var hilsenen vinneren fikk av sin egen sjef rett etter målgang.

Rosberg vant dermed sin første seier for året, og det nøyaktig 30 år etter at hans far Keke vant på samme bane.

Det skjedde i byen der han vokste opp. Som sønn av den finske formel 1-føreren Keke Rosberg vokste han opp i Monaco. Der bor også søndagens vinner i dag.

Løpet i de trange gatene i Monte Carlo måtte avbrytes i nærmere 20 minutter etter en spektakulær kollisjon i den 46. av de 78 rundene.

Sikkerhetsbarrieren slått ut i banen

Marussia-fører Max Chilton la seg inn foran Williams' Pastor Maldonado, og kom borti Williams-bilen. Det sendte Maldonado inn i sikkerhetsbarrierene. Også Chiltons stallkamerat Jules Bianchi var involvert i hendelsen.

Pastor Maldonado i krasj

Her forlater den uheldige Maldonado bilen etter krasjet

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Kollisjonen i de bakre deler av feltet sendte deler av sikkerhetsbarrieren ut i banen og førte til øyeblikkelig stans i løpet. Først da disse ble satt tilbake på plass, kunne løpet fortsette.

Mercedes' Nico Rosberg ledet foran Red Bulls Sebastian Vettel på det tidspunkt av løpet.

Ingen ble skadd, men Maldonados bli ble ødelagt, og Williams-føreren måtte bryte løpet.

– Jeg er OK, jeg har bare noen skrubbsår, sa Maldonado. – Jeg ble overrasket da Chilton kom inn foran meg, han la seg i veien for meg, sa den uheldige Williams-føreren.

Chilton ble straffet med en ekstra gjennomkjøring i depotet etter uhellet.

Massa-krasj akkurat som i går

Det måtte også Felipe Massa noen runder tidligere. Han mistet styringen på bilen og skled sidelengs inn i sikkerhetsgjerdet. Også han kom fra det hele uskadd.

Uhellet var en blåkopi av uhellet han hadde i går . Da krasjet han i en treningsrunde, noe som gjorde at han ikke fikk bilen i orden til kvalifiseringen. Derfor startet han lengst bak i feltet søndag.

Massa klaget over stivhet og smerter i nakken før start søndag, men valgte likevel å starte.

Grosjean: Fire krasj på fire dager

Mot slutten av løpet krasjet også Lotus-føreren Romani Grosjean. Franskmannen kjørte inn i Daniel Ricciardo på vei ut av en av tunnelene. Begge førerne måtte bryte. Hendelsen blir nå gransket av rennets jury.

Dette var Grosjeans fjerde krasj i løpet av trenings- og konkurranserundene på banen i Monte Carlo de siste fire dagene.

Utrolige Rosberg

Nico Rosberg

Men Nico Rosberg lot ikke alle uhellene ødelegge, og tyskeren kjørte til slutt inn til en suveren seier

Foto: Tom Gandolfini / Afp

Men ingen kunne hindre Nico Rosberg i å ta en imponerende seier. Etter at han hadde vist gode takter i kvalifiseringen og sikre seg pole position, gjennomførte han også et prikkfritt løp.

Han lå først hele tiden, men hver gang han var i ferd med å opparbeide en solid ledelse, skjedde et uhell. Da la sikkerhetsbilen seg i teten, og bremset farten slik at ledelsen bakover til konkurrentene ble redusert igjen.

Det hindret ikke tyskeren. Da banen ble klarert for siste gang etter Grosjeans og Riccardos kollisjon, fikk Rosberg endelig sette opp farten. I de siste rundene var han aldri truet.

Red Bull-førerne Sebastian Vettel og Mark Webber ble nummer to og tre. Rosbergs stallkamerat Lewis Hamilton tok fjerdeplassen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal