Hopp til innhold

Rørt Eckhoff med helomvending like før OL: – Alt har gått litt på tverke

Tiril Eckhoff fikk flere gode svar på normaldistansen i Anterselva, men gjør likevel om på OL-planen. I stedet for å trene som planlagt i høyden neste uke, reiser hun nå tidlig til Kina.

NUMMER 11: Tiril Eckhoff er glad hun har gjort valgene hun har så langt denne sesongen.

Jeg har valgt det fordi alt har gått litt på tverke. Nå har jeg troa på det jeg har gjort og at det kan gå bra i OL, sier Tiril Eckhoff.

Fredag var hun på startstreken igjen, i bare hennes andre renn siden før jul. På normaldistansen ble det et bomskudd på hver tur innom standplass, men med nest beste langrennstid, ble det en 11-plass.

Det var en tydelig rørt Eckhoff som snakket med NRK.

Jeg er dritfornøyd fordi jeg har gjort noen tøffe valg i det siste og da er det digg å se at når kroppen funker, så går det bra, forteller 31-åringen, som stod over verdensrenn både i Grand Bornand, Oberhof og Rupholding.

1-1-1-1: Tiril Eckhoff var ikke helt fornøyd med fire bom på normaldistansen, men kroppen fungerte bra.

Trenger tid

Etter helgens renn i Anterselva var planen til Eckhoff å dra tilbake for en uke i høyden i Lavazé sammen med resten av landslaget, før de reiste med det siste oppsatte charterflyet til Beijing. Men etter en sesong preget av stor usikkerhet, har hun ombestemt seg i siste liten.

Det handler også litt om totalbelastningen. Det er blitt veldig mye reising, så det er litt deilig å være på en plass litt lenger, mener Eckhoff.

Jeg får litt bedre tid, og det er akkurat det jeg trenger nå, legger hun til.

Tiril Eckhoff

SÅ BRA UT: Tiril Eckhoff under innskyting på normaldistansen i Anterselva.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Glad for selskap

Hun så på alternativet for tidligere avreise allerede i jula da hun ble syk. Også trener Sverre Huber Kaas mener dette er det mest optimale for fjorårets suverene skiskytter akkurat nå.

Man blir selvfølgelig usikker når ting ikke går like bra som før, så handler det om ett og ett godt renn og bygge selvtillit. Da må vi legge til rette så alt er enkelt og greit, sier han.

Røiseland og Eckhoff

DOBBEL OL-SUKSESS: Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff er de eneste av skiskytterne som reiser tidligere til OL.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Hun føler seg tryggere både med å kunne bli vant med stedet og tidsakklimatiseringen, og gjøre det der i stedet for her. Det er for å kunne forberede seg litt bedre, forklarer Kaas videre.

Marte Olsbu Røiseland står over rennene i Anterselva for å trene i høyden, og reiser også tidlig til Kina. Hun tror lagvenninnen har gjort et smart valg.

Jeg ble kjempeglad da Tiril bestemte seg for å reise litt tidligere. Jeg tror det er kjempelurt for Tiril, og jeg glad fordi nå blir vi to på reise, sier Røiseland til NRK.

 • Justine Braisaz-Bouchet fra Frankrike vant, foran Julia Simon og Mona Brorsson. Ingrid Tandrevold ble beste norske på 15-kilometeren, med en 8.-plass.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

(Barcelona - Wolfsburg 3-2) Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Rogic står over Tour de France

  Giro d'Italia-vinner slovenske Primoz Roglic kommer ikke til start i årets Tour de France.

  Jumbo-Visma-direktør Merijn Zeeman bekrefter at laget skal kjøre for regjerende Tour de France-vinner Jonas Vingegaard fra Danmark i årets ritt.

  Ifølge Zeeman er det fortsatt muligheter for at 33 år gamle Roglic stiller til start i Vuelta a Espana i høst. (NTB)

  Italy Giro Cycling
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Mesterliga-semifinalen med verdensrekord – 20.022 på tribunene

  Det ble satt ny verdensrekord i tilskuere på en kvinnekamp i håndball i dag under Champions League-sluttspillet i Budapest.

  – Det er solgt 20.022 billetter. Det betyr at bestenoteringen fra 2013-VM i kampen mellom Serbia og Brasil blir slått, sier Thomas Schöneich i Det europeiske håndballforbundet til NTB.

  Tilskuertallet ble bekreftet i andreomgangen av semifinalen mellom Esbjerg og FTC Hungaria.

  Da Györ og Vipers Kristiansand møttes, var det snaut 19.000 inne i hallen.

  (©NTB)

  Håndball kvinner, Champions League finale Györ - Vipers Kristiansand
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Iver Fossum og AaB rykket ned

  Iver Fossum spilte hele kampen da AaB tapte 0-1 for Silkeborg lørdag. Resultatet sender klubben ned til nivå to.

  AaB, Horsens og Lyngby sto alle med 27 poeng før den siste og avgjørende runden. AaB hadde best målforskjell av de tre og innehadde den siste sikre plassen.

  Horsens og Lyngby spilte 0-0, og AaB så dermed lenge ut til å greie seg med 0-0 mot Silkeborg.

  Da Alexander Lind scoret for Silkeborg med kvarteret igjen, ble det likevel nedrykk for AaB.

  Klubben kroner dermed en katastrofesesong med nedrykk fra det øverste nivået. I mars fikk Erik Hamrén fyken som hovedtrener.

  Klubben har vunnet ligaen fire ganger. Den seneste av disse kom i 2014. AaB har vært i den danske toppserien i 36 år. (NTB)

  Iver Fossum
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste