Hopp til innhold

Rørt Eckhoff med helomvending like før OL: – Alt har gått litt på tverke

Tiril Eckhoff fikk flere gode svar på normaldistansen i Anterselva, men gjør likevel om på OL-planen. I stedet for å trene som planlagt i høyden neste uke, reiser hun nå tidlig til Kina.

NUMMER 11: Tiril Eckhoff er glad hun har gjort valgene hun har så langt denne sesongen.

Jeg har valgt det fordi alt har gått litt på tverke. Nå har jeg troa på det jeg har gjort og at det kan gå bra i OL, sier Tiril Eckhoff.

Fredag var hun på startstreken igjen, i bare hennes andre renn siden før jul. På normaldistansen ble det et bomskudd på hver tur innom standplass, men med nest beste langrennstid, ble det en 11-plass.

Det var en tydelig rørt Eckhoff som snakket med NRK.

Jeg er dritfornøyd fordi jeg har gjort noen tøffe valg i det siste og da er det digg å se at når kroppen funker, så går det bra, forteller 31-åringen, som stod over verdensrenn både i Grand Bornand, Oberhof og Rupholding.

1-1-1-1: Tiril Eckhoff var ikke helt fornøyd med fire bom på normaldistansen, men kroppen fungerte bra.

Trenger tid

Etter helgens renn i Anterselva var planen til Eckhoff å dra tilbake for en uke i høyden i Lavazé sammen med resten av landslaget, før de reiste med det siste oppsatte charterflyet til Beijing. Men etter en sesong preget av stor usikkerhet, har hun ombestemt seg i siste liten.

Det handler også litt om totalbelastningen. Det er blitt veldig mye reising, så det er litt deilig å være på en plass litt lenger, mener Eckhoff.

Jeg får litt bedre tid, og det er akkurat det jeg trenger nå, legger hun til.

Tiril Eckhoff

SÅ BRA UT: Tiril Eckhoff under innskyting på normaldistansen i Anterselva.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Glad for selskap

Hun så på alternativet for tidligere avreise allerede i jula da hun ble syk. Også trener Sverre Huber Kaas mener dette er det mest optimale for fjorårets suverene skiskytter akkurat nå.

Man blir selvfølgelig usikker når ting ikke går like bra som før, så handler det om ett og ett godt renn og bygge selvtillit. Da må vi legge til rette så alt er enkelt og greit, sier han.

Røiseland og Eckhoff

DOBBEL OL-SUKSESS: Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff er de eneste av skiskytterne som reiser tidligere til OL.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Hun føler seg tryggere både med å kunne bli vant med stedet og tidsakklimatiseringen, og gjøre det der i stedet for her. Det er for å kunne forberede seg litt bedre, forklarer Kaas videre.

Marte Olsbu Røiseland står over rennene i Anterselva for å trene i høyden, og reiser også tidlig til Kina. Hun tror lagvenninnen har gjort et smart valg.

Jeg ble kjempeglad da Tiril bestemte seg for å reise litt tidligere. Jeg tror det er kjempelurt for Tiril, og jeg glad fordi nå blir vi to på reise, sier Røiseland til NRK.

 • Justine Braisaz-Bouchet fra Frankrike vant, foran Julia Simon og Mona Brorsson. Ingrid Tandrevold ble beste norske på 15-kilometeren, med en 8.-plass.

Siste nytt

 • Forbes: Real Madrid verdens mest verdifulle klubb igjen

  Real Madrid troner for trejde år på rad på toppen av det velrennomerte magasinet Forbes sin liste over de mest verdifulle fotballklubbene i verden.

  Forbes estimerer Real Madrids verdi til å være 6,6 milliarder dollar, tilsvarende 70,2 milliarder norske kroner. Det utgjør en økning på ni prosent fra i fjor.

  Manchester United (6,55 milliarder dollar) følger som nummer to på listen, mens Barcelona (5,6 milliarder dollar) tar den siste plassen på pallen.

  Real Madrid har toppet åtte av de siste elleve årene. Den spanske hovedstadsklubben var også den klubben som genererte mest inntekter på hele 9,3 milliarder norske kroner.

  På topp ti-listen til Forbes ligger hele seks Premier League-klubber, mens La Liga har to representanter. Bundesliga og Ligue 1 har én klubb hver. (NTB)

 • Motta ferdig som Bologna-trener - meldes klar for Juventus

  Den italienske trenerkometen Thiago Motta (41) avslutter kontrakten med Bologna. Han skal være klar for Serie A-kollega Juventus.

  Bologna bekrefter på sine hjemmesider at Motta ikke fornyer kontrakten sin etter to år i klubben. Det baner vei for den ventede jobben i Juventus.

  Den italienske sportsavisen Gazzetta og overgansguroen Fabrizio Romano er blant dem som torsdag skriver at Juventus og Motta er enige om betingelsene.

  Før sesongens siste kamp ligger Bologna på en imponerende 3.-plass i Serie A, à poeng med nettopp Juventus på plassen bak.

  Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

  I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». (NTB)

  Thiago Motta
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Norsk laggull i skyte-EM – individuell bronse til Katrine Lund

  Katrine Lund skjøt 588 poeng på kvinnenes 300 meter match under skyte-EM. Det holdt bronse. Det norske laget med Lund, Jenny Vatne og Oda Flekkerud tok gullet.

  Katrine Lund ledet etter knestående med 197 poeng. På liggende fikk hun 199 poeng. Mer problemer ble det på stående. Der ble det 99 poeng i den første serien, men bare 93 poeng i den neste. Dermed endte hun opp med totalt 588 poeng.

  Den franske EM-vinneren Agathe Girard skjøt 196, 199 og 194 poeng. Polske Karolina Romanczyk tok sølvet, også hun med 589 poeng.

  Lund vant VM i den samme øvelsen i fjor.

  Jenny Vatne åpnet med 192 poeng (knestående), men fulgte opp med feilfri liggende skyting og 200 poeng. På sin stående skyting fikk hun 190 poeng som hold til 582 poeng og 7.-plass totalt.

  Mesterskapsdebutanten Oda Flekkerud fikk 193 poeng på både knestående og liggende og 189 på stående. Det ga totalt 575 poeng som holdt til 11.-plass.

  Den norske laginnsatsen holdt til å å ta en knusendende seier. Det norske laget fikk 1745 poeng og slo toeren Sveits som fikk 1731 poeng. (NTB)

  Katrine Lund under VM i skyting i Baku
  Foto: Skyting.no / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal