Hopp til innhold

Rørt Eckhoff med helomvending like før OL: – Alt har gått litt på tverke

Tiril Eckhoff fikk flere gode svar på normaldistansen i Anterselva, men gjør likevel om på OL-planen. I stedet for å trene som planlagt i høyden neste uke, reiser hun nå tidlig til Kina.

NUMMER 11: Tiril Eckhoff er glad hun har gjort valgene hun har så langt denne sesongen.

Jeg har valgt det fordi alt har gått litt på tverke. Nå har jeg troa på det jeg har gjort og at det kan gå bra i OL, sier Tiril Eckhoff.

Fredag var hun på startstreken igjen, i bare hennes andre renn siden før jul. På normaldistansen ble det et bomskudd på hver tur innom standplass, men med nest beste langrennstid, ble det en 11-plass.

Det var en tydelig rørt Eckhoff som snakket med NRK.

Jeg er dritfornøyd fordi jeg har gjort noen tøffe valg i det siste og da er det digg å se at når kroppen funker, så går det bra, forteller 31-åringen, som stod over verdensrenn både i Grand Bornand, Oberhof og Rupholding.

1-1-1-1: Tiril Eckhoff var ikke helt fornøyd med fire bom på normaldistansen, men kroppen fungerte bra.

Trenger tid

Etter helgens renn i Anterselva var planen til Eckhoff å dra tilbake for en uke i høyden i Lavazé sammen med resten av landslaget, før de reiste med det siste oppsatte charterflyet til Beijing. Men etter en sesong preget av stor usikkerhet, har hun ombestemt seg i siste liten.

Det handler også litt om totalbelastningen. Det er blitt veldig mye reising, så det er litt deilig å være på en plass litt lenger, mener Eckhoff.

Jeg får litt bedre tid, og det er akkurat det jeg trenger nå, legger hun til.

Tiril Eckhoff

SÅ BRA UT: Tiril Eckhoff under innskyting på normaldistansen i Anterselva.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Glad for selskap

Hun så på alternativet for tidligere avreise allerede i jula da hun ble syk. Også trener Sverre Huber Kaas mener dette er det mest optimale for fjorårets suverene skiskytter akkurat nå.

Man blir selvfølgelig usikker når ting ikke går like bra som før, så handler det om ett og ett godt renn og bygge selvtillit. Da må vi legge til rette så alt er enkelt og greit, sier han.

Røiseland og Eckhoff

DOBBEL OL-SUKSESS: Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff er de eneste av skiskytterne som reiser tidligere til OL.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Hun føler seg tryggere både med å kunne bli vant med stedet og tidsakklimatiseringen, og gjøre det der i stedet for her. Det er for å kunne forberede seg litt bedre, forklarer Kaas videre.

Marte Olsbu Røiseland står over rennene i Anterselva for å trene i høyden, og reiser også tidlig til Kina. Hun tror lagvenninnen har gjort et smart valg.

Jeg ble kjempeglad da Tiril bestemte seg for å reise litt tidligere. Jeg tror det er kjempelurt for Tiril, og jeg glad fordi nå blir vi to på reise, sier Røiseland til NRK.

 • Justine Braisaz-Bouchet fra Frankrike vant, foran Julia Simon og Mona Brorsson. Ingrid Tandrevold ble beste norske på 15-kilometeren, med en 8.-plass.

Siste nytt

 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK
 • Hertha slapp unna nedrykk

  Hertha Berlin skal halde fram i Bundesliga også neste sesong. Det er klart etter 2-0 borte mot Hamburg måndag, og 2-1 samanlagt.

  Hertha stilte med eit dårleg utgangspunkt til kampen i Hamburg etter 0-1 heime i første kamp.

  Men det utlikna Didryck Boyata etter berre fire minutt. Marvin Plattenhardt dobla etter 63 minutt, og heimelaget heldt unna.

  Fredrik Bjørkan fekk 15 minutt for Hertha på slutten. Laget fekk også Lucas Tousart utvist seks minutt på overtid, men det bryr dei seg neppe om i kveld.

  Rune Almenning Jarstein pelar også i Hertha, men er enno ikkje kampklar etter sjukdom og skade.

  Oliver Christensen, Hertha
  Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste