Hopp til innhold

Rørt Eckhoff med helomvending like før OL: – Alt har gått litt på tverke

Tiril Eckhoff fikk flere gode svar på normaldistansen i Anterselva, men gjør likevel om på OL-planen. I stedet for å trene som planlagt i høyden neste uke, reiser hun nå tidlig til Kina.

NUMMER 11: Tiril Eckhoff er glad hun har gjort valgene hun har så langt denne sesongen.

Jeg har valgt det fordi alt har gått litt på tverke. Nå har jeg troa på det jeg har gjort og at det kan gå bra i OL, sier Tiril Eckhoff.

Fredag var hun på startstreken igjen, i bare hennes andre renn siden før jul. På normaldistansen ble det et bomskudd på hver tur innom standplass, men med nest beste langrennstid, ble det en 11-plass.

Det var en tydelig rørt Eckhoff som snakket med NRK.

Jeg er dritfornøyd fordi jeg har gjort noen tøffe valg i det siste og da er det digg å se at når kroppen funker, så går det bra, forteller 31-åringen, som stod over verdensrenn både i Grand Bornand, Oberhof og Rupholding.

1-1-1-1: Tiril Eckhoff var ikke helt fornøyd med fire bom på normaldistansen, men kroppen fungerte bra.

Trenger tid

Etter helgens renn i Anterselva var planen til Eckhoff å dra tilbake for en uke i høyden i Lavazé sammen med resten av landslaget, før de reiste med det siste oppsatte charterflyet til Beijing. Men etter en sesong preget av stor usikkerhet, har hun ombestemt seg i siste liten.

Det handler også litt om totalbelastningen. Det er blitt veldig mye reising, så det er litt deilig å være på en plass litt lenger, mener Eckhoff.

Jeg får litt bedre tid, og det er akkurat det jeg trenger nå, legger hun til.

Tiril Eckhoff

SÅ BRA UT: Tiril Eckhoff under innskyting på normaldistansen i Anterselva.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Glad for selskap

Hun så på alternativet for tidligere avreise allerede i jula da hun ble syk. Også trener Sverre Huber Kaas mener dette er det mest optimale for fjorårets suverene skiskytter akkurat nå.

Man blir selvfølgelig usikker når ting ikke går like bra som før, så handler det om ett og ett godt renn og bygge selvtillit. Da må vi legge til rette så alt er enkelt og greit, sier han.

Røiseland og Eckhoff

DOBBEL OL-SUKSESS: Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff er de eneste av skiskytterne som reiser tidligere til OL.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Hun føler seg tryggere både med å kunne bli vant med stedet og tidsakklimatiseringen, og gjøre det der i stedet for her. Det er for å kunne forberede seg litt bedre, forklarer Kaas videre.

Marte Olsbu Røiseland står over rennene i Anterselva for å trene i høyden, og reiser også tidlig til Kina. Hun tror lagvenninnen har gjort et smart valg.

Jeg ble kjempeglad da Tiril bestemte seg for å reise litt tidligere. Jeg tror det er kjempelurt for Tiril, og jeg glad fordi nå blir vi to på reise, sier Røiseland til NRK.

  • Justine Braisaz-Bouchet fra Frankrike vant, foran Julia Simon og Mona Brorsson. Ingrid Tandrevold ble beste norske på 15-kilometeren, med en 8.-plass.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal