Hopp til innhold

Rønning: – Jeg ble rett og slett knust

Selv om Eldar Rønning (31) gikk over målstreken halvannet minutt bak gullvinner Dario Cologna vil han ikke kalle det en kollaps.

Eldar Rønning var generelt fornøyd med sin 15km, men innrømmet at han sprakk de 5 siste kilometerene.

Eldar Rønning: – Jeg ble dosa på slutten

– Jeg ble rett og slett knust på slutten, sier en skuffet Rønning til NRK etter å ha gått inn til 12. plass på 15 kilometeren i Sotsji.

På et særdeles tungt føre var sveitsiske Dario Cologna (27) best. Allerede fra start så han ut til å bli farlig, og utover i løpet var det ikke lenger tvil om hvem som skulle ta gullet. Svenske Johan Olsson (33) og Daniel Richardsson (31) tok henholdsvis sølv og bronse.

Beste norske ble Chris Jespersen (30), som ikke har gått skirenn siden Tour de Ski, med 6. plass – ett minutt bak Cologna.

De andre langt bak

Martin Johnsrud Sundby (29) ble nummer 13, 1,37 minutter bak og reserve Pål Golberg (23) nummer 18 1,44 minutter bak.

– Eldar og Martin var godt med de første kilometerne, og det så lovende ut, men så faller de betenkelig av. De sprakk litt, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Eldar Rønning får vann av NRK

Etter 15 kilometeren var Eldar Rønning så tørr i munnen at han måtte få vann av NRK.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Rønning sier til NRK at han ikke helt skjønner hvorfor han havnet over halvminuttet bak.

– For min egen del har jeg ingen forklaring på dette. Jeg hadde kjempeski, løpsopplegget var perfekt. Det var et bra gjennomført løp, men jeg fikk det på slutten og ble gått ifra. Jeg fikk tilbakemeldinger på at jeg holdt farten til de beste, men så røynet det på.

Han vil likevel ikke si at han sprakk.

– Jeg vil ikke kalle det kollaps. Men det er to stykker som går mye raskere enn resten i dag.

(Saken fortsetter under videoen)

– Fantastisk sterkt

Torgeir Bjørn er imponert over sveitsiske Cologna.

– Dette er fantastisk sterkt av Cologna med den oppkjøringen han har hatt. Å da ta to gull i OL, sier NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn.

For 27-åringen har klassisk stil vært et problem etter ankelskaden han pådro seg tidligere i vinter. At han nå går inn til gull i stilarten imponerer Bjørn.

– Han er definitivt tilbake. Han tok igjen Johan Olsson med halvannet minutt og sikret seg tidlig gullet, sier Bjørn.

NRKs ekspertkommentatorer Torgeir Bjørn og Jann Post analyserte dagens 15 kilometer og konkluderte med at det var en dårlig laginnsats under løpet.

Jespersen klar for stafett?

Langrennseksperten tror dagens beste norske, Chris Jespersen, gikk seg inn på søndagens stafettlag etter 15 kilometeren.

– Jespersen går faktisk et bra løp, og jeg tror han med det gikk seg inn på stafettlaget når han griper sjansen på denne måten.

Chris jespersen

Chris Jespersen ble beste norske utøver med sin 6. plass på 15 kilometeren. Nå tror NRKs Torgeir Bjørn at 30-åringen er klar for stafetten.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Jespersen selv er fornøyd med løpet.

– Selvfølgelig er det medalje man har lyst på, men med tanke på oppladningen jeg har hatt tror jeg at jeg fikk maks ut av det jeg hadde å kjøre med i dag. Jeg hadde et lite håp da jeg gikk ut på sisterunden at jeg skulle kunne kjempe om tredjeplassen, men det gikk litt for fort for meg på slutten. Jeg hadde ikke det siste giret.

Stafetten hevder han at han ikke har tenkt på.

– Jeg har ikke tenkt på det ennå, men jeg regner med at vi har et lag som skal være med å kjempe om seieren.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, 15 km klassisk for menn» i nytt vindu

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal