Pigg Rønning skuffet over 5.-plass: – Angrer bittert på at jeg ikke ble med Olsson

VAL DI FIEMME (NRK.no): Til tross for at han hadde en kjempedag i sporet, ble Eldar Rønning nummer fem på femmila i Val di Fiemme søndag. Etter løpet angret han bittert på at han lot gullvinner Johan Olsson stikke av.

Rønning

Eldar Rønning var svært skuffet etter femteplassen på femmila.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Eldar Rønning

Eldar Rønning forteller at han hadde en kjempedag i sporet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Det er nesten så jeg begynner å grine. Jeg er skuffet nå, sier Rønning overfor VG.

Nordmannen hadde nemlig en meget god dag i sporet, men var ikke på hugget nok da Johan Olsson stakk fra resten av feltet en drøy mil ut i rennet.

– Jeg ble nødt til å gamble på at rykket ikke skulle holde inn. Jeg følte meg veldig pigg, og prøvde å ta ansvar foran i feltet for å kutte forspranget, sier Rønning til NRK.

– Angrer som en hund

I ettertid mente han at han valgte feil taktikk.

– Jeg angrer som en hund på at jeg ikke turte å bli med Olsson og Cologna. Det hadde ikke vært noe problem å gå inn de 20 sekundene og henge med de to i front, sier Rønning.

– Burde Norge sendt noen etter?

I etterpåklokskapen burde vi det, men vi fikk beskjed om å være rolige og holde oss i feltet. Vi trodde jo at det skulle være lurt, du må gamble litt, og jeg føler at jeg gamblet litt feil når jeg hadde en så god dag som i dag.

Olsson holdt unna hele veien til mål, og tok gullet etter det Vidar Løfshus mener er tidenes femmilsprestasjon.

Forfølgerne klarte nemlig aldri å komme skikkelig innpå svensken, selv om Rønning og de andre klarte å kutte forspranget med 8-10 sekunder ved flere anledninger.

Les videre under videoen!

Se Johan Olssons VM-gull kommentert av SVT.

VIDEO: Se Rønning tape medaljekampen.

– Ingen ville samarbeide

Rønning er klar på at de burde organisert seg bedre for å hente Olsson.

– Det var ingen som ville samarbeide om å gå skikkelig i front, og det ble ikke så høyt tempo. Det var problemet, sier han.

Ettersom han selv forsøkte å ta ansvar, brukte han dyrebare krefter som han hadde trengt når kampen om sølv- og bronsemedaljene skulle avgjøres.

Der ble Rønning nemlig slått av Dario Cologna, Aleksander Legkov og Aleksej Poltaranin.

Northug lo av russerne

– Det var først de siste hundremeterne det ble tungt, og det er skuffende. Jeg fikk krampe i armene og klarte ikke følge Cologna og Legkov. Så kommer Poltaranin også, og da blir jeg nummer fem, sier trønderen.

Rønning ble med det beste norske utøver på distansen. Forhåndsfavoritt Petter Northug ble nummer 21. Han mener russernes taktikk ble ødeleggende for hovedfeltet. Northug mente de gikk for ujevnt.

– Det er veldig slitsomt å gå i rykk og napp. Derfor måtte jeg le litt da jeg så at ingen av russerne kom på pallen, sier Northug.

Siste nytt

 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal