NRK Meny
Normal

– Cologna har ikke en sjanse mot Northug

DRAMMEN (NRK.no): Når Petter Northug står opp tidlig om morgenen for å kjøre spenstøkter, er det dårlig nytt for Dario Cologna, fastslår Eldar Rønning.

Petter Northug konge i Drammen

Petter Northug var konge i Drammen onsdag. Lørdag vil han være sjef i Holmenkollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northug reiste hjem fra VM uten forhåpninger om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå er alt snudd på hodet. Dario Cologna har stått over to renn på rad, Northug har vunnet begge – og nå ligger nordmannen bare 23 poeng bak sveitseren.

LES OGSÅ: – Jeg blir vanskelig å ha med å gjøre, dessverre

Både søndagens seier i Lahti og onsdagens seier i Drammen var av det overbeviste slaget. Nå er Eldar Rønning sikker på at landslagskollegaen tar sin andre sammenlagtseier.

Uvanlig morgenfrisk

Han bekrefter at Northug for tiden er akkurat så sprudlende som det ser ut for omgivelsene.

– Jeg merker at han er på hugget. Han er oppe og jogger om morgenen, og kjører spenst og hurtighet, så han virker bra.

– Og det er ikke vanlig?

– Nei, at Petter er så morgenfrisk, er ikke spesielt vanlig. Da er han på hugget. Han har fått ny motivasjon, konstaterer Rønning.

Tror på storebror

Også Tomas Northug, som møtte storebror i kvartfinalen i Drammen, tror det blir en ny sammenlagtseier i cupen til Northug-familien.

– Jeg tror han vinner, han virker så sterk. Han er ganske selvsikker, i hvert fall mot meg. Han er enda verre enn i media, gliser Tomas Northug.

Lørdag er det altså femmil i Holmenkollen. Den har Petter Northug klare ambisjoner om å vinne. Han vil også sanke med seg flest mulig av de inntil 90 bonuspoengene det skal kjempes om på seks innlagte spurter.

Så venter verdenscupfinalen i Falun, der det totalt er 350 poeng å hente. Den finalen har Northug for vane å vinne når han først stiller til start.

Det ser med andre ord ganske lyst ut for Petter Northug.

I dag herjet Petter Northug med sine konkurrenter og plantet det norske flagget på målstreken i Drammen.

Petter Northug plantet flagget på målstreken etter triumfen i Drammen.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag