– Cologna har ikke en sjanse mot Northug

DRAMMEN (NRK.no): Når Petter Northug står opp tidlig om morgenen for å kjøre spenstøkter, er det dårlig nytt for Dario Cologna, fastslår Eldar Rønning.

Petter Northug konge i Drammen

Petter Northug var konge i Drammen onsdag. Lørdag vil han være sjef i Holmenkollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northug reiste hjem fra VM uten forhåpninger om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå er alt snudd på hodet. Dario Cologna har stått over to renn på rad, Northug har vunnet begge – og nå ligger nordmannen bare 23 poeng bak sveitseren.

LES OGSÅ: – Jeg blir vanskelig å ha med å gjøre, dessverre

Både søndagens seier i Lahti og onsdagens seier i Drammen var av det overbeviste slaget. Nå er Eldar Rønning sikker på at landslagskollegaen tar sin andre sammenlagtseier.

Uvanlig morgenfrisk

Han bekrefter at Northug for tiden er akkurat så sprudlende som det ser ut for omgivelsene.

– Jeg merker at han er på hugget. Han er oppe og jogger om morgenen, og kjører spenst og hurtighet, så han virker bra.

– Og det er ikke vanlig?

– Nei, at Petter er så morgenfrisk, er ikke spesielt vanlig. Da er han på hugget. Han har fått ny motivasjon, konstaterer Rønning.

Tror på storebror

Også Tomas Northug, som møtte storebror i kvartfinalen i Drammen, tror det blir en ny sammenlagtseier i cupen til Northug-familien.

– Jeg tror han vinner, han virker så sterk. Han er ganske selvsikker, i hvert fall mot meg. Han er enda verre enn i media, gliser Tomas Northug.

Lørdag er det altså femmil i Holmenkollen. Den har Petter Northug klare ambisjoner om å vinne. Han vil også sanke med seg flest mulig av de inntil 90 bonuspoengene det skal kjempes om på seks innlagte spurter.

Så venter verdenscupfinalen i Falun, der det totalt er 350 poeng å hente. Den finalen har Northug for vane å vinne når han først stiller til start.

Det ser med andre ord ganske lyst ut for Petter Northug.

I dag herjet Petter Northug med sine konkurrenter og plantet det norske flagget på målstreken i Drammen.

Petter Northug plantet flagget på målstreken etter triumfen i Drammen.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Dodgers' første triumf på 32 år

  Los Angeles Dodgers slo Tampa Bay Rays 3-1 i den sjette finalekampen, og vann World Series i baseball med 4-2 i sigrar.

  Det er Dodgers' første triumf sidan 1988, etter å ha tapt finalen både i 2017 og 2018.

   Los Angeles Dodgers
  Foto: Tom Pennington / AFP
 • Real Madrid reddet uavgjort

  Real Madrid så ut til å gå mot sitt andre strake tap og få en verst tenkelig start på mesterligaens gruppespill.

  To sene scoringer av Karim Benzema og Casemiro tre minutter på overtid reddet ett poeng for spanjolene. Marcus Thuram scoret begge målene for Borussia Mönchengladbach.

  Casemiro
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal