Hopp til innhold

Stavbrekk ødela for forbannet Rønning

Eldar Rønning (31) så lenge ut å kunne kjempe om pallen under klassisk-sprinten i Asiago. Så hektet han seg ut av seierskampen.

Eldar Rønning hekter

HER GÅR DET GALT: Eldar Rønning så ut til å tråkke på sin egen stav. Dermed var løpet spolert.

Dermed måtte nordmannen - som var eneste norske i herrenes sprintfinale - ta til takke med 4.-plass. Det var han synlig lite fornøyd med.

Mens Nikita Krjukov og Alexej Kriukov gjorde opp om seieren, skled trønderen i mål med armene hevet over hodet et godt stykke bak - vel vitende om at årets største seierssjanse var spolert.

I målområdet kastet Rønning fra seg stavene i sinne, og brølte ut i irritasjon.

– Eldar så sprek ut. Dette var synd, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Les også: Falla på pallen i kvinnenes finale

VIDEO: Se herrenes sprintfinale her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Se finalen i klassisk sprint for herrer her.

Mistet kontakt med teten

31-åringen var eneste nordmann som klarte å ta seg til sprintfinalen i italienske Asiago. Og midtveis i løpet lå han langt fremme i finaleheatet.

Cirka midtveis i løpet var imidlertid uhellet ute. Rønning så ut til å tråkke på sin egen stav, og mistet kontakt med tetgruppa.

Pallen ble derfor seende slik ut: Nikita Krjukov vant, 0,14 sekunder foran Alexej Poltoranin med Gianluca Cologna (Dario Colognas lillebror journ.anm.) på tredjeplass cirka fire sekunder bak.

Rønning tuslet i mål til 4.-plass, 7,85 sekunder bak den russiske vinneren. I målområdet slengte han staven i bakken i sinne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rønning langt bak

FALT AV LASSET: Bare noen små sekunder etter at uhellet var ute, var Rønning ute av seierskampen. Her er han allerede flere meter bak like før spurten.

Foto: NRK

Flere nordmenn røk i semien

Både Eldar Rønning, Ola Vigen Hattestad og Tomas Northug viste knallform i prolog og kvartfinale, og alle tre virket å være i praktslag i den bløte sprintløypa i Asiago.

Men på oppløpet i semifinalen ble alle tre satt i skyggen av kraftstakerne Alexej Poltoranin og Nikita Kriukov. Kun Rønning tok seg til finale på tid.

Nedturen fortsetter for Øystein «Pølsa» Pettersen. Sist helg endte han på 53.-plass i Davos. I Asiago ble han utslått i kvartfinalen.

Også Eirik Brandsdal røk ut i kvartfinalen. Petter Northug deltok ikke.

Resultatliste, sprintfinale:

  1. Nikita Krjukov, Russland 4.21,18
  2. Alexej Poltoranin, Kasakhstan +0,14 sek.
  3. Gianluca Cologna, Sveits +4,11
  4. Eldar Rønning, Norge +7,85
  5. Emil Jönsson, Sverige +30,41
  6. Aleksandr Panzjinskij, Russland +44,40

Siste nytt

  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

  • Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

    Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

    Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

    Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

    – For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

    – Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.

    Benjamin Thomas
    Foto: Reuters
  • Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

    Det blir ingen tradisjonell femmil i Holmenkollen neste vinter. I stedet skal VM-heltene fra Granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i Oslo.

    Det ble besluttet da langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i slovenske Portoroz onsdag.

    Verdenscuprennene i Kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet.

    Det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen på terminlista for 2024/25. FIS har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i VM.

    Nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i Kollen tatt.

    Lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars.

    – Det blir fantastisk med verdenscuphelg i Holmenkollen rett etter VM. Vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune, til NTB. (NTB)

    Verdenscup i Holmenkollen 2024
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal