NRK Meny
Normal

Stavbrekk ødela for forbannet Rønning

Eldar Rønning (31) så lenge ut å kunne kjempe om pallen under klassisk-sprinten i Asiago. Så hektet han seg ut av seierskampen.

Eldar Rønning hekter

HER GÅR DET GALT: Eldar Rønning så ut til å tråkke på sin egen stav. Dermed var løpet spolert.

Dermed måtte nordmannen - som var eneste norske i herrenes sprintfinale - ta til takke med 4.-plass. Det var han synlig lite fornøyd med.

Mens Nikita Krjukov og Alexej Kriukov gjorde opp om seieren, skled trønderen i mål med armene hevet over hodet et godt stykke bak - vel vitende om at årets største seierssjanse var spolert.

I målområdet kastet Rønning fra seg stavene i sinne, og brølte ut i irritasjon.

– Eldar så sprek ut. Dette var synd, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Les også: Falla på pallen i kvinnenes finale

VIDEO: Se herrenes sprintfinale her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Se finalen i klassisk sprint for herrer her.

Mistet kontakt med teten

31-åringen var eneste nordmann som klarte å ta seg til sprintfinalen i italienske Asiago. Og midtveis i løpet lå han langt fremme i finaleheatet.

Cirka midtveis i løpet var imidlertid uhellet ute. Rønning så ut til å tråkke på sin egen stav, og mistet kontakt med tetgruppa.

Pallen ble derfor seende slik ut: Nikita Krjukov vant, 0,14 sekunder foran Alexej Poltoranin med Gianluca Cologna (Dario Colognas lillebror journ.anm.) på tredjeplass cirka fire sekunder bak.

Rønning tuslet i mål til 4.-plass, 7,85 sekunder bak den russiske vinneren. I målområdet slengte han staven i bakken i sinne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rønning langt bak

FALT AV LASSET: Bare noen små sekunder etter at uhellet var ute, var Rønning ute av seierskampen. Her er han allerede flere meter bak like før spurten.

Foto: NRK

Flere nordmenn røk i semien

Både Eldar Rønning, Ola Vigen Hattestad og Tomas Northug viste knallform i prolog og kvartfinale, og alle tre virket å være i praktslag i den bløte sprintløypa i Asiago.

Men på oppløpet i semifinalen ble alle tre satt i skyggen av kraftstakerne Alexej Poltoranin og Nikita Kriukov. Kun Rønning tok seg til finale på tid.

Nedturen fortsetter for Øystein «Pølsa» Pettersen. Sist helg endte han på 53.-plass i Davos. I Asiago ble han utslått i kvartfinalen.

Også Eirik Brandsdal røk ut i kvartfinalen. Petter Northug deltok ikke.

Resultatliste, sprintfinale:

 1. Nikita Krjukov, Russland 4.21,18
 2. Alexej Poltoranin, Kasakhstan +0,14 sek.
 3. Gianluca Cologna, Sveits +4,11
 4. Eldar Rønning, Norge +7,85
 5. Emil Jönsson, Sverige +30,41
 6. Aleksandr Panzjinskij, Russland +44,40

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par