Ronaldo-hat trick reddet Juventus: – Derfor de signerte meg

Cristiano Ronaldo stod med ett mål i mesterligaen denne sesongen før returoppgjøret mot Atlético Madrid. Så sendte han Juventus til kvartfinale ved å score hat trick.

Cristiano Ronaldo mot Atlético Madrid

REDNINGSMANN: Cristiano Ronaldo sendte Juventus til kvartfinale i mesterligaen.

Foto: Filippo Monteforte / AFP

– Det er derfor de skrev kontrakt med meg, sa Ronaldo i et intervju vist på Viasat etter kampen.

Portugiseren hadde bare scoret én gang på seks kamper i mesterligaen denne sesongen før returoppgjøret i åttedelsfinalen mot Atlético Madrid.

Den scoringen kom mot Manchester United i gruppespillet i november.

Mot Atlético Madrid scoret superstjernen fra Madeira tre ganger på 86 minutter.

– Det var en magisk kveld. Ikke bare på grunn av målene, men laget og innstillingen. Vi hadde mentaliteten til et mesterlag i kveld, og jeg er svært lykkelig. Vi har ikke vunnet noe ennå, men vi er på god vei, sa Ronaldo etter 3-0-seieren.

Juventus feirer avansement i mesterligaen

HØYT OPPE: Juventus-spillerne svevde høyt etter å ha tatt seg til kvartfinale i mesterligaen.

Foto: Marco Bertorello / AFP

To headinger

Først steg han til værs etter 27 minutter og stanget innlegget fra Federico Bernardeschi forbi Atlético Madrid-keeper Jan Oblak.

Fire minutter ut i andre omgang steg portugiseren til værs på ny.

Han satte pannebrasken til innlegget fra Joao Cancelo, men først så det ut som at Oblak hadde forhindret scoring med en mesterlig redning.

Oblak redder ikke headingen fra Ronaldo

BARE NESTEN: Oblak fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å forhindre at Ronaldo la på til 2-0.

Foto: Antonio Calanni / AP

Så kom kontrabeskjeden. Mållinjeteknologien viste at ballen hadde vært over streken.

Ropte etter VAR

Det så lenge ut til at kampen ville gå til ekstraomganger, men så fikk Juventus da straffespark da Bernadeschi skar inn i feltet fra venstre og inn foran Correa.

Ut ifra TV-bildene var det vanskelig å avgjøre om Correa hektet hælen til Bernadeschi, men kampens dommer, Björn Kuipers, var ikke i tvil.

Nederlenderen pekte resolutt på straffesparkmerket, og veivet vekk protestene fra bortelaget.

Ronaldo banket straffen i mål.

Atlético klarte aldri å samle seg til noen stor sluttspurt, og dermed blir Juventus å finne i bollen når kvartfinalene trekkes fredag.

Siste nytt

 • Kristoff-spurt gav etappeseier

  Alexander Kristoff viste gryende VM-form da han avsluttet best og vant åpningsetappen av sykkelrittet Tour of Slovakia onsdag.

  Åpningsdagen av det slovakiske rittet byr på ikke mindre enn to etapper. Den første på 138 kilometer med start og mål i Bardejov endte i massespurt, og der var Kristoff den klart sterkeste, og vant foran danske Michael Mørkøv.

  Senere onsdag skal det sykles en 7,4 kilometer lang individuell tempoetappe. Der bærer Kristoff naturlig nok ledertrøya etter seieren på åpningsetappen.

  Kristoff
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Bullen avsluttet norsk fiasko-VM

  Det norske brytehåpet Grace Bullen vant sin første kamp, men røk 2-11 for Anastasia Nichita fra Moldova i åttedelsfinalen, dermed er hun ute av mesterskapet.

  Bullens videre skjebne og mulig OL-plass var avhengig om den samme Nichita tok seg videre fra kvartfinalen. Hun tapte derimot klart for japanske Risako Kawai.

  Bullen i 57-kilosklassen var det siste gjenværende norske håpet i mesterskapet.

  De øvrige fem norske utøverne, fire menn og menn kvinner, røk alle ut etter bare én eller to kamper på matta. Dermed ble årets VM ingen stor suksess for Norges vedkommende. (NTB)

  Grace Bullen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal