Ronaldo-benking skaper spekulasjoner: – Her er det noe som ikke stemmer

Det er ikke hverdagskost at Cristiano Ronaldo (36) må la andre ta ansvar når ting skal avgjøres, men slik ble det i Juventus sin skjebnekamp søndag. Et klart tegn på at noe er i ferd med å skje, tror ekspert.

Ronaldo

HVA NÅ? Cristiano Ronaldo ble overraskende vraket til Juventus' kamp i siste serierunde i Serie A.

Foto: ALBERTO LINGRIA / AFP

Juventus slo Bologna 4-1 i siste serierunde søndag kveld og sikret dermed mesterligaplassen foran neste sesong.

Kampen måtte vinnes for at Juventus skulle få delta i fotballens gjeveste klubbturnering neste sesong. Alt sto på spill.

Da vakte det naturligvis oppsikt at superstjernen Cristiano Ronaldo ble plassert på benken fra start.

– Her er det noe som ikke stemmer

Strive-kommentator og Serie A-ekspert Even Braastad er blant dem som stusset på avgjørelsen.

– Min første tanke var at «her er det noe som ikke stemmer». Det er et klart signal om at det enten har vært noe uro i forkant av kampen, eller at det allerede er bestemt at han ikke er med i planene neste sesong, sier Braastad til NRK.

6d5Cy417nu4

Mye sto på spill foran søndagens serieavslutning, og dramaet startet allerede før kampstart da det ble kjent at superstjernen Cristiano Ronaldo var plassert på innbytterbenken. Det er ikke hverdagskost.

Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Juventus-direktør Fabio Paratici forklarte det hele med at portugiseren ble hvilt på grunn av et tett kampprogram.

Braastad trekker frem at det ikke er noe nytt at Ronaldo hviles i visse anledninger, og det har man sett eksempler på både i Real Madrid og til en viss grad i Juventus. Man tar hensyn til at superstjernen begynner å bli eldre.

Men han kjøper likevel ikke helt forklaringen denne gangen.

– Før er han blitt hvilt i lite viktige kamper. Men den argumentasjonen går ikke hånd i hånd med at man skal hvile Ronaldo i siste runde, og i hvert fall ikke når kampen måtte vinnes. Da nytter det ikke å prøve å bortforklare det. Det er vanskelig å tolke dette som noe annet enn et tegn på at Ronaldos tid i Juventus kanskje er over, sier Braastad.

Even Braastad.

Even Braastad er spent på Ronaldo-fortsettelsen.

Foto: Pressebilde / Strive

Spekulasjonene raser nå i medier verden over.

Allerede kobles Ronaldo til gamleklubbene Real Madrid og Manchester United, og denne uken slo britiske medier som The Mirror stort opp at superstjernen hyret inn et firma til å frakte vekk en haug av luksusbilene sine fra Torino til Madrid.

Ronaldo med kryptisk melding

Da er spørsmålet: Hvis Juventus snart er et lukket kapittel, hva blir neste for Ronaldo?

36-åringen tjener ifølge L'Equipe og andre medier hele 31 millioner euro i året i Juventus. Kontrakten hans går ut etter neste sesong, altså sommeren 2022.

Finnes det noen som har finansielle muskler og vilje til å overta den enorme utgiftsposten han faktisk er?

– For Juventus har han vært et dyrt forsøk på å vinne Mesterligaen. Ronaldo har riktignok gjort det man kan forvente av ham, men det er tvilsomt om Juventus er blitt bedre som lag mens han har vært der, sier Braastad.

Cristiano Ronaldo har selv ikke kommentert søndagens benking eller spekulasjonene den har skapt. Men i kjent stil la han ut en halvkryptisk melding på Instagram søndag kveld.

Med Juventus-slagordet «Fino Alla Fine», som kan oversettes med «til siste slutt», la han ut et bilde av at han hysjer.

r
Foto: Instagram

Strive-kommentator Braastad mener det uansett hva som skjer ikke er noen grunn til å tvile på at Ronaldo fortsatt er god nok til å prege verdens største fotballklubber.

– 55-45 i retning av at han drar

Særlig egenskapene som målscorer har ikke forsvunnet med alderen, påpeker han.

– Der er han topp, topp klasse. Han scoret over 30 mål i fjor, stanset på 29 i år, og er den første Juventus-toppscoreren i Serie A siden Alessandro Del Piero holdt på. At han fortsatt gjør nytten sin som storcorer, det er det ingen tvil om. Men om det er riktig for Juventus å satse videre på Ronaldo, eller om de skal finne andre måter å bygge laget tilbake til toppen, det er jeg mer usikker på, sier eksperten.

– Hva sier magefølelsen din, er Ronaldo ferdig i Juventus?

– Ettersom de klarte topp fire øker sjansene for at han blir. Det kommer an på flere ting, ønsker Juventus å beholde ham, og finnes det andre klubber som klarer å matche lønnskravene og ønskene hans? Det er vanskelig å ha en magefølelse på det, men akkurat nå er det 55-45 i retning av at han drar, svarer Braastad.

Det eneste som er sikkert er at man går mot en sommer med spekulasjoner for verdens kanskje mest omdiskuterte fotballspiller.

P.S: Ronaldos neste oppgave er å spille EM for Portugal i sommer. Laget er regjerende europamester etter triumfen i 2016, og i gruppespillet denne gangen skal de måle krefter mot Frankrike, Tyskland og Ungarn i det mange har beskrevet som dødens gruppe. EM sparkes i gang 11. juni.

Sportsnyheter

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm (25) innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • O'Sullivan i troppen mot Danmark

  Christian O'Sullivan er med for Norge i OL-kvartfinalen mot Danmark i dag. Håndballprofilen ble mandag operert i en tommel.

  Dette etter en skade han pådro seg mot Frankrike i gruppespillet.

  Bakspilleren er med på den offisielle lagoppstillingen.

  O'Sullivan måtte gjennom et mindre inngrep, og døren ble holdt åpen for at han kanskje kunne spille videre i turneringen tross en vond kasthånd. Den ble ikke lukket for Tyskland-proffen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • USAs stjernelag klar for semifinale

  USA er klar for semifinale i mennenes basketballturnering i OL. De amerikanske stjernene slo en av sine argeste rivaler Spania med 95-81-seier.

  Kevin Durant, som er den eneste i Tokyo-OL som har blitt kåret til NBAs mest verdifulle spiller, tok ansvar for USA. Han bidro med 29 poeng da storfavoritten slo laget som kanskje var amerikanernes største gullrival i forkant av OL.

  Basketball - Men - Quarterfinal - Spain v United States
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Spania til semifinale i OL

  Sverige ledet 29-25, men sprakk mot Spania i OL-kvartfinalen i håndball for menn. Det ble tap 33-34 for laget til nordmannen Glenn Solberg.

  Spanjolene snudde kampen de siste ti minuttene. Keeperen Gonzalo Pérez de Vargas spilte strålende i sluttfasen. Sverige bommet også på to straffekast i perioden da spanjolene fikk et grep om hendelsene.

  Dersom Norge slår Danmark senere tirsdag, vil det bli spansk motstand i semifinalen.

  Raul Entrerrios
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal