Hopp til innhold

Ronaldo-benking skaper spekulasjoner: – Her er det noe som ikke stemmer

Det er ikke hverdagskost at Cristiano Ronaldo (36) må la andre ta ansvar når ting skal avgjøres, men slik ble det i Juventus sin skjebnekamp søndag. Et klart tegn på at noe er i ferd med å skje, tror ekspert.

Ronaldo

HVA NÅ? Cristiano Ronaldo ble overraskende vraket til Juventus' kamp i siste serierunde i Serie A.

Foto: ALBERTO LINGRIA / AFP

Juventus slo Bologna 4-1 i siste serierunde søndag kveld og sikret dermed mesterligaplassen foran neste sesong.

Kampen måtte vinnes for at Juventus skulle få delta i fotballens gjeveste klubbturnering neste sesong. Alt sto på spill.

Da vakte det naturligvis oppsikt at superstjernen Cristiano Ronaldo ble plassert på benken fra start.

– Her er det noe som ikke stemmer

Strive-kommentator og Serie A-ekspert Even Braastad er blant dem som stusset på avgjørelsen.

– Min første tanke var at «her er det noe som ikke stemmer». Det er et klart signal om at det enten har vært noe uro i forkant av kampen, eller at det allerede er bestemt at han ikke er med i planene neste sesong, sier Braastad til NRK.

6d5Cy417nu4

Mye sto på spill foran søndagens serieavslutning, og dramaet startet allerede før kampstart da det ble kjent at superstjernen Cristiano Ronaldo var plassert på innbytterbenken. Det er ikke hverdagskost.

Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Juventus-direktør Fabio Paratici forklarte det hele med at portugiseren ble hvilt på grunn av et tett kampprogram.

Braastad trekker frem at det ikke er noe nytt at Ronaldo hviles i visse anledninger, og det har man sett eksempler på både i Real Madrid og til en viss grad i Juventus. Man tar hensyn til at superstjernen begynner å bli eldre.

Men han kjøper likevel ikke helt forklaringen denne gangen.

– Før er han blitt hvilt i lite viktige kamper. Men den argumentasjonen går ikke hånd i hånd med at man skal hvile Ronaldo i siste runde, og i hvert fall ikke når kampen måtte vinnes. Da nytter det ikke å prøve å bortforklare det. Det er vanskelig å tolke dette som noe annet enn et tegn på at Ronaldos tid i Juventus kanskje er over, sier Braastad.

Even Braastad.

Even Braastad er spent på Ronaldo-fortsettelsen.

Foto: Pressebilde / Strive

Spekulasjonene raser nå i medier verden over.

Allerede kobles Ronaldo til gamleklubbene Real Madrid og Manchester United, og denne uken slo britiske medier som The Mirror stort opp at superstjernen hyret inn et firma til å frakte vekk en haug av luksusbilene sine fra Torino til Madrid.

Ronaldo med kryptisk melding

Da er spørsmålet: Hvis Juventus snart er et lukket kapittel, hva blir neste for Ronaldo?

36-åringen tjener ifølge L'Equipe og andre medier hele 31 millioner euro i året i Juventus. Kontrakten hans går ut etter neste sesong, altså sommeren 2022.

Finnes det noen som har finansielle muskler og vilje til å overta den enorme utgiftsposten han faktisk er?

– For Juventus har han vært et dyrt forsøk på å vinne Mesterligaen. Ronaldo har riktignok gjort det man kan forvente av ham, men det er tvilsomt om Juventus er blitt bedre som lag mens han har vært der, sier Braastad.

Cristiano Ronaldo har selv ikke kommentert søndagens benking eller spekulasjonene den har skapt. Men i kjent stil la han ut en halvkryptisk melding på Instagram søndag kveld.

Med Juventus-slagordet «Fino Alla Fine», som kan oversettes med «til siste slutt», la han ut et bilde av at han hysjer.

r
Foto: Instagram

Strive-kommentator Braastad mener det uansett hva som skjer ikke er noen grunn til å tvile på at Ronaldo fortsatt er god nok til å prege verdens største fotballklubber.

– 55-45 i retning av at han drar

Særlig egenskapene som målscorer har ikke forsvunnet med alderen, påpeker han.

– Der er han topp, topp klasse. Han scoret over 30 mål i fjor, stanset på 29 i år, og er den første Juventus-toppscoreren i Serie A siden Alessandro Del Piero holdt på. At han fortsatt gjør nytten sin som storcorer, det er det ingen tvil om. Men om det er riktig for Juventus å satse videre på Ronaldo, eller om de skal finne andre måter å bygge laget tilbake til toppen, det er jeg mer usikker på, sier eksperten.

– Hva sier magefølelsen din, er Ronaldo ferdig i Juventus?

– Ettersom de klarte topp fire øker sjansene for at han blir. Det kommer an på flere ting, ønsker Juventus å beholde ham, og finnes det andre klubber som klarer å matche lønnskravene og ønskene hans? Det er vanskelig å ha en magefølelse på det, men akkurat nå er det 55-45 i retning av at han drar, svarer Braastad.

Det eneste som er sikkert er at man går mot en sommer med spekulasjoner for verdens kanskje mest omdiskuterte fotballspiller.

P.S: Ronaldos neste oppgave er å spille EM for Portugal i sommer. Laget er regjerende europamester etter triumfen i 2016, og i gruppespillet denne gangen skal de måle krefter mot Frankrike, Tyskland og Ungarn i det mange har beskrevet som dødens gruppe. EM sparkes i gang 11. juni.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal