Røiseland kan bli fratatt gullsjanse

ANTERSELVA (NRK): Til tross for tre VM-medaljer på tre forsøk, risikerer Marte Olsbu Røiseland å miste sjansen til å forsvare gullet på parstafett fra Östersund.

VM i skiskyting i Anterselva

Marte Olsbu Røiseland ønsker selv å gå alle distansene i årets verdensmesterskap, om hun får lov.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har utrolig lyst til å gå, sier Røiseland.

Likevel er det mulig 29-åringen ikke får det som hun vil.

Til tross for at Røiseland hittil står med to gull og en bronse, og dermed er mesterskapets best presterende utøver, kan ikke landslagssjef Patrick Oberegger love at plassen er reservert til sørlendingen.

Sesongstart skiskyting

Landslagssjef Patrick Oberegger er fortsatt tvilende på hvilken kvinnelig utøver som skal få gå single blandet stafett.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Den vurderingen tar vi etter at vi ser hvordan det går tirsdag. Vi har flere jenter her som har lyst å gå den stafetten, sier Oberegger.

Selv er Røiseland klar på at hun ønsker å gå distansen, men tar likevel ikke den eneste kvinnelige plassen som en selvfølge.

– Det var helt fantastisk å ta gull med Johannes i fjor. Det er mange løp i mesterskapet, men samtidig er jeg i siget nå, forteller Røiseland.

Likt for alle

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde er ikke i tvil på hvem som fortjener plassen.

– Først og fremst står det mellom Tiril eller Marte, men per nå er det Marte som bør gå den stafetten.

Ola Lunde

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde er ikke i tvil om at det er Olsbu som fortjener plassen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Røiseland har vært igjennom mye allerede, kan det være positivt for henne å stå over?

– Man burde muligens justere litt om hun føler seg veldig sliten etter 15-kilometeren. Uansett gjelder det samme for Tiril, hun har jo også gått mye. Men Marte gikk jo tross alt alle distansene i fjor, sier Lunde.

Idrettssjef Per Arne Botnan opplyser i en SMS til NRK at ledelsen ikke tar stilling til uttaket før etter 15.- og 20-kilometeren på henholdsvis tirsdag og onsdag.

– Alle er aktuelle, mer eller mindre, skriver Botnan.

Tung 59. plass

Det var en tydelig skuffet Tiril Eckhoff som ankom målområdet på den første individuelle øvelsen. 59.-plassen med seks strafferunder stod i sterk kontrast til gullet på hjemmebane i 2016.

Siden den gang har 29-åringen «kun» vunnet én individuell medalje i VM-sammenheng, et sølv på jaktstarten i fjor.

VM i skiskyting i Anterselva 2020

Tiril Eckhoff taklet ikke høyden i Italia under sprinten, og bommet seks ganger.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Eckhoff ankom Italienske Anterselva med et klart favorittstempel. Med seks individuelle seiere i verdenscupen i bagasjen så langt denne sesongen, ble hun spådd til å gjøre et av sine beste mesterskap noensinne.

29-åringen er godt kjent med egne prestasjoner så langt i mesterskapet, og har selv ikke store forhåpninger om å bli tatt ut til single blandet stafett.

– Heldigvis er det ikke opp til meg å bestemme. Jeg er ganske sikker på at Marte har lyst til å gå den, så da skal hun få lov, sier Eckhoff.

Parstafett var nykommer på VM-programmet i fjor. Røiseland gikk distansen sammen med Johannes Thingnes Bø, og sammen endte de på toppen av pallen.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal