Hopp til innhold

Ro-sjef Flodin jobbet over 100 timer i uka: – Han er et unikum

Verdensmester Kjetil Borch skryter av måten sjefen styrer rolandslaget, men Johan Flodin innrømmer at VM-suksessen har kostet krefter.

Strandli, Brun og Flodin

ARBEIDSJERN: Landslagstreneren er fornøyd med to VM-gull, men skulle gjerne hatt et til. Da Kristoffer Brun måtte stå over finalen, og dermed røk Norges medaljesjanser i lettvekt dobbeltsculler.

Foto: HANNE SKJELLUM MUELLER / NRK

– Arbeidsmiljøloven, har du et forhold til den?

– Nja, jo, mumler svensken, før han bryter ut i latter.

Johan Flodin har god grunn til å smile og le.

Etter en tøff start på ro-VM i bulgarske Plovdiv, hvor Kristoffer Brun måtte stå over finalen på grunn av sykdom, kompenserte Kjetil Borch med karrierens første VM-gull i singlesculler og Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med hele 11 sekunder.

– Det har vært en aldri så spesiell uke, legger 51-åringen til.

Har jobbet to og en halv arbeidsuke på én uke

Det er utrolig mye arbeid med en VM-uke, masse spenning, forteller svensken engasjert på telefonlinje fra Bulgaria. Det er bare en drøy måned siden EM endte med to gull. Etter Glasgow ble alt fokus umiddelbart flyttet til VM.

Treningsøkter, planlegging, telefonsamtaler med utøvere, forbund og media. Dagene er lange. Det er alltid noe han skulle ha gjort.

– Det har vært en lang og tøff sesong på mange måter.

Flodin smiler likevel.

Hvor mye har du anslagsvis jobbet?

– Den siste tiden har jeg minst jobbet to og en halv arbeidsuke på én uke. På årsbasis blir ikke tallene like ille, men det er tøft i perioder, erkjenner ro-sjefen.

Skarstein

FRI: Birgit Skarstein har ifølge Aftenposten bedt landslagstreneren om å ta en pause fra roingen en stund, og har støtte fra flere utøvere.

Foto: Chris O'Meara / AP

Til Aftenposten sier helgens gullvinner, Birgit Skarstein, at utøverne er bekymret for at han skal bli utslitt.

Flodin har tidligere hatt perioder med enorm arbeids- og reisebelastning. Det var en av årsakene til samlivsbruddet. Etter ro-VM i 2015, fortalte svensken til Aftenposten om et skrantende privatliv.

Nå innrømmer han at det blir godt med en pause – når kongressen til det internasjonale roforbundet er over.

– Det er en blanding av ironi og sannhet i den uttalelsen fra Birgit. Selv vi trenere fortjener ferie, sier Flodin som reiser hjem til Stockholm, og står over helgens NM i første omgang.

– Jeg har aldri sett eller opplevd maken. Han er et unikum.

Verdensmester Kjetil Borch forteller til NTB at han «har møtt mange trenerprofiler» i karrieren, men er klar på at Flodin overgår dem alle sammen.

– Jeg har aldri sett eller opplevd maken. Han er et unikum, sier gullgutten.

Borch

VERDENSMESTER: Den ferske verdensmesteren Kjetil Borch håper Norges Roforbund klarer å holde på suksesstreneren i lang tid.

Foto: Darko Bandic / AP

Flodins suksessformel handler om mer enn bare at han er faglig sterk, ifølge den ferske verdensmesteren.

– Mange trenere er fantastiske trenere, men man må ikke glemme at i løpet av døgnet er man kanskje tre timer på vannet og åtte til ti timer utenfor vannet. Det er det siste som virkelig teller. Johan er ekstremt god til å bygge lag, sier Borch.

– Vi er i en situasjon hvor referansepunktet vårt er de beste nasjonene i verden, da kan vi ikke ha et dårligere opplegg. Vi må gjøre enda mer, med færre personer, det er vi bare nødt til. Alternativet hadde vært å senke målsettingen, og det har jeg ikke lyst til, avslutter Flodin, som ikke vil love at han tar det med ro i ferien.

Siste nytt

 • Rivalkampen mellom LSK og Vålerenga utsolgt på én time

  Billettene til derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga den 22. oktober ble revet bort tirsdag. Det er knyttet spenning til Geir Bakkes Åråsen-retur.

  I juli sendte nemlig 53-åringen sjokkbølger gjennom Eliteserien da han ga seg som trener i Lillestrøm til fordel for tilsvarende jobb hos erkerival Vålerenga. De gulkledde la ikke skjul på hva de mente om den kontroversielle overgangen.

  Tirsdag startet billettsalget til rivalkampen. Om lag én time etter salgsstart var alle billettene solgt ut. Det betyr at 10.540 tilskuere har sikret seg plass til storkampen.

  Det første kvarteret etter at billettene ble sluppet tirsdag ble det solgt 7000.

  – Dette er tidenes billettsalg på Åråsen. Det har vært utsolgt mange ganger før også, men aldri har billettene blitt revet bort så fort. Vi kunne lett ha solgt det dobbelte, sier billettansvarlig Jørgen Heen Enger i en uttalelse på LSKs nettside.

  Vålerenga har trøblet seg inn i nedrykkskampen i Eliteserien, og rivaloppgjøret på Åråsen i oktober blir én av flere nøkkelkamper for Oslo-laget denne høsten. Bakke retur til gamleklubben er omgitt med spenning.

  Eliteserien i fotball 2023: Vålerenga - Lillestrøm (3-4)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målvakt forlenget med Rosenborg

  Rosenborg-målvakten Sander Tangvik har forlenget sin kontrakt med trønderklubben med ytterligere to år.

  Det melder Rosenborg på sin klubbside.

  Dermed vil 20-åringens kontrakt med RBK vare ut de neste fire kalenderårene.

  – Grunnen til at jeg skriver en ny kontrakt med Rosenborg, er at dette er klubben jeg har lyst til å spille for. Jeg har veldig troen på framtiden og det som skjer i klubben akkurat nå. Det har jeg veldig lyst til å være en del av, sier Tangvik.

  Tangvik debuterte for Rosenborg mot Orkla i cupen for to år siden og fikk seriedebuten mot Jerv i Grimstad for snart et år siden.

  Nå satser han å kapre en fast plass mellom stengene så fort som mulig. (NTB)

  Eliteserien fotball 2023: FK Haugesund - Rosenborg (1-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Espejord må opereres – trolig ferdigspilt for sesongen

  Bodø/Glimt må trolig klare seg uten spissen Runar Espejord ut året. Han ble skadd mot Lugano i forrige uke og må opereres, melder Bodø Nu.

  Det får avisen opplyst av Glimt-lege Morten Sørgård. Han forteller at Espejord skal opereres torsdag denne uken.

  Espejord forlot banen etter 24 minutters spill mot Lugano i forrige uke.

  Bodø/Glimt kjemper en intens kamp mot Viking om seieren i Eliteserien denne sesongen. To poeng skiller i øyeblikket i Vikings favør.

  Eliteserien i fotball 2023: Sandefjord - Bodø/Glimt (2-5)
  Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste