Hopp til innhold

Ro-sjef Flodin jobbet over 100 timer i uka: – Han er et unikum

Verdensmester Kjetil Borch skryter av måten sjefen styrer rolandslaget, men Johan Flodin innrømmer at VM-suksessen har kostet krefter.

Strandli, Brun og Flodin

ARBEIDSJERN: Landslagstreneren er fornøyd med to VM-gull, men skulle gjerne hatt et til. Da Kristoffer Brun måtte stå over finalen, og dermed røk Norges medaljesjanser i lettvekt dobbeltsculler.

Foto: HANNE SKJELLUM MUELLER / NRK

– Arbeidsmiljøloven, har du et forhold til den?

– Nja, jo, mumler svensken, før han bryter ut i latter.

Johan Flodin har god grunn til å smile og le.

Etter en tøff start på ro-VM i bulgarske Plovdiv, hvor Kristoffer Brun måtte stå over finalen på grunn av sykdom, kompenserte Kjetil Borch med karrierens første VM-gull i singlesculler og Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med hele 11 sekunder.

– Det har vært en aldri så spesiell uke, legger 51-åringen til.

Har jobbet to og en halv arbeidsuke på én uke

Det er utrolig mye arbeid med en VM-uke, masse spenning, forteller svensken engasjert på telefonlinje fra Bulgaria. Det er bare en drøy måned siden EM endte med to gull. Etter Glasgow ble alt fokus umiddelbart flyttet til VM.

Treningsøkter, planlegging, telefonsamtaler med utøvere, forbund og media. Dagene er lange. Det er alltid noe han skulle ha gjort.

– Det har vært en lang og tøff sesong på mange måter.

Flodin smiler likevel.

Hvor mye har du anslagsvis jobbet?

– Den siste tiden har jeg minst jobbet to og en halv arbeidsuke på én uke. På årsbasis blir ikke tallene like ille, men det er tøft i perioder, erkjenner ro-sjefen.

Skarstein

FRI: Birgit Skarstein har ifølge Aftenposten bedt landslagstreneren om å ta en pause fra roingen en stund, og har støtte fra flere utøvere.

Foto: Chris O'Meara / AP

Til Aftenposten sier helgens gullvinner, Birgit Skarstein, at utøverne er bekymret for at han skal bli utslitt.

Flodin har tidligere hatt perioder med enorm arbeids- og reisebelastning. Det var en av årsakene til samlivsbruddet. Etter ro-VM i 2015, fortalte svensken til Aftenposten om et skrantende privatliv.

Nå innrømmer han at det blir godt med en pause – når kongressen til det internasjonale roforbundet er over.

– Det er en blanding av ironi og sannhet i den uttalelsen fra Birgit. Selv vi trenere fortjener ferie, sier Flodin som reiser hjem til Stockholm, og står over helgens NM i første omgang.

– Jeg har aldri sett eller opplevd maken. Han er et unikum.

Verdensmester Kjetil Borch forteller til NTB at han «har møtt mange trenerprofiler» i karrieren, men er klar på at Flodin overgår dem alle sammen.

– Jeg har aldri sett eller opplevd maken. Han er et unikum, sier gullgutten.

Borch

VERDENSMESTER: Den ferske verdensmesteren Kjetil Borch håper Norges Roforbund klarer å holde på suksesstreneren i lang tid.

Foto: Darko Bandic / AP

Flodins suksessformel handler om mer enn bare at han er faglig sterk, ifølge den ferske verdensmesteren.

– Mange trenere er fantastiske trenere, men man må ikke glemme at i løpet av døgnet er man kanskje tre timer på vannet og åtte til ti timer utenfor vannet. Det er det siste som virkelig teller. Johan er ekstremt god til å bygge lag, sier Borch.

– Vi er i en situasjon hvor referansepunktet vårt er de beste nasjonene i verden, da kan vi ikke ha et dårligere opplegg. Vi må gjøre enda mer, med færre personer, det er vi bare nødt til. Alternativet hadde vært å senke målsettingen, og det har jeg ikke lyst til, avslutter Flodin, som ikke vil love at han tar det med ro i ferien.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste