Hopp til innhold

Riise beklaget til lagkameratene

John Arne Riise synes det var tungt å møte gamle landslagskompiser for første gang etter exiten.

Riise

John Arne Riise møtte sine tidligere lagkamerater på landslaget for første gang etter exiten.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg takket spillerne personlig. Jeg beklaget hvis jeg har forstyrret oppladingen til kamper de siste åra, men det virket som ikke det var et problem. Jeg takket for meg og fikk en avslutning der jeg forklarte mer rundt valget mitt om å slutte på landslaget, sier Riise.

Riise

Riise var tilbake i Oslo og hilste på gamle lagkamerater.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
RiiseBent

Riise holdt tale foran tidligere lagkamerater i kveld.

Foto: Anders Rove Bentsen
Bil

John Arne Riise ankom hotellet i Oslo sentrum i en Audi.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norge møter Albania til VM-kvalifisering fredag, men uten mannen med 110 landskamper.

Riise spiste middag med sine tidligere landslagskamerater i kveld. Etter en drøy halvtime kom en småsvett John Arne Riise ut og møtte pressen.

– Jeg måtte holde tale selv også - og da ble jeg svett, smilte Riise.

Det var hans første møte med gutta - og ikke minst Drillo og landslagsledelsen - etter at han slapp bomben om landslagsexiten.

– Det var tøft å møte gutta. Landslaget har vært livet mitt. Jeg er stolt over det jeg har gjort og nå skal jeg nyte ferien, sier Riise.

Tror på uavgjort

Riise sendte selv ut en pressemelding 6. mai og meldte at han trakk seg fra videre landslagsspill med umiddelbar virkning.

Han tror Norge får det tøft i Albania fredag.

– Jeg tror det blir uavgjort, sier Riise.

– Selvsagt håper jeg Norge vinner, men jeg vet det blir tøft. Jeg har hørt at treningene har vært gode, fortsetter Fulham-proffen.

Utelukker ikke VM-spill

Norge trenger en super avslutning på VM-kvaliken for å kvalifisere seg til VM i Brasil neste sommer - og Riise vil ikke utelukke et comeback.

– Jeg har sagt at jeg håper Norge kommer til VM og har jeg en kanonsesong i Fulham så må vi se hva som skjer. Men det er ikke noe vi tenker på nå. Jeg står fortsatt for valget mitt, og det skal mye til for å forandre det, sier RIise.

Norge-kaptein Brede Hangeland fortalte til NRK i dag at han vil savne lagkameraten fra Fulham når landslagsgutta drar til bortekampen mot Albania.

– Det er rart å se seg selv på utsiden av landslaget. Det er tungt å innse at det er slutt. Jeg satt med en klump i halsen under middagen i dag, sier Riise, som er klar på hvem han tror spiller venstreback mot Albania.

– Det blir nok Espen Ruud.


Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal