Riis: - Tror fortsatt på Contador

Etter ha møtt dopingtatte Alberto Contador ansikt til ansikt, sier Saxo Bank-sjef Bjarne Riis at han ikke har noen grunn til å betvile Contadors uskyld.

Bjarne Riis

Bjarne Riis hevder han fortsatt har tiltro til Contador.

Foto: BAS CZERWINSKI / AP

Alberto Contador

Alberto Contador er i hardt vær, men sier fortsatt han er uskyldig.

Foto: Bob Edme / Ap

Riis hentet inn Contador til Saxo Bank etter denne sesongen, men foreløpig er det uklart om Contador får lov til å sykle kommende sesong.

- Det kommer an på så mye hvem som kommer med på laget, sier Riis til Danmarks Radio.

Bekymret for fortsettelsen

Contador avga en positiv test på stoffet clenbuterol under årets Tour de France. Spanjolen hevder han fikk i seg stoffet fra en infisert biff.

Den positive prøven ble tatt den 21. juli i år, som var hviledag i det franske etapperittet. B-prøven var også positiv.

- Jeg har ingen grunn til ikke å tro ham, sa Riis til Danmarks Radio.

Fant plast

Riis er bekymret for fortsettelsen i saken, og frykter den vil ende som et politisk spill.

- Jeg håper virkelig ikke at det vil skje. Det vil være trist for alle parter. Contador har skrevet under en toårskontrakt med Saxo Bank.

Ifølge avisen New York Times er det funnet plast i urinen til den dopingtatte syklisten. Han nekter for doping, men plast i urinen er et tegn på bruk av doping.

Siste nytt

 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP
 • Scoret igjen

  Superspiss Michail Antonio sikret West Ham sin tredje strake seier i Premier League etter 2–1 mot West Bromwich onsdag.

  – Det er utrolig å være del av denne klubben nå. Kjemien er fantastisk, og ennå har vi ikke nådd vårt toppnivå, sa matchvinneren til BT Sport.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen like før pause etter scoring av Jarrod Bowen. Vladimír Coufal ga den målgivende pasningen.

  Så reduserte bortelaget etter mål fra Matheus Pereira, før Mikhail Antonio vartet opp med en ekte spiss-scoring i det 66. minutt. På en pasning fra Andrey Yarmolenko hamret Antonio ballen i mål på volley, til tross for at han var i duell med tre motspillere.

  Det er hans femte mål for sesongen. West Ham er nå ubeseiret i seks kamper.

  Michail Antonio
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Johanne Killi ute i 6-12 uker

  Johanne Killi har røket det indre leddbåndet i venstre kne. Det bekrefter sportssjef freeski i Norges Skiforbund Christoffer Schach til NRK tirsdag kveld. Killi skada seg på siste trening før verdenscupen i østerrikske Kreischberg forrige helg.

  Johanne Killi
  Foto: Even Lusæter / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal