NRK Meny
Normal

- Contador kan ha rett

En av landets fremste dopingeksperter Petter Hemmerbach utelukker ikke at Alberto Contador snakker sant om dopingprøvene.

Video Contador kan snakke sant

Peter Hemmersbach er en av landets fremste dopingeksperter. Han ser ikke bort fra at Contador snakker sant når han hevder sin uskyld.

- Jeg utelukker ikke at Contador snakker sant når han sier han har fått i seg stoffet cenbuterol ved å ha spist biffkjøtt, sier Hemmersbach.

Hemmersbach har til daglig sitt virke ved Hormonlaboratoriet ved Aker og han kjenner godt til stoffet Contador har testet positivt på.

-Cenbuterol blir brukt på dyr for å få dem til å vokse raskere. Hvis stoffet har blitt misbrukt i oppdrett kan det slå ut hos mennesker som spiser kjøttet, fortsetter Hemmmersbach.

Les også: Boasson Hagen: - Tragisk

Les også: Kvålsvoll: -Ille for sykkelsporten

Les også: Contador: - Har vitner på at jeg snakker sant

Skjønner ICU

Stoffet Contador har testet positivt på står på dopinglista og regnes som et muskeloppbyggende stoff som også har samme effekten som anabole stereoider.

I tillegg brukes det som astmamedisin. Det ble funnet små mengder av stoffet i Contadors urin og Hemmersbach skjønner at det internasjonale sykkelforbundet vil granske saken videre.

- Jeg kjenner ikke alle faktaene i denne saken men skjønner at de vil se ærmere på prøvene siden forekomsten av Cenbuterol er relativt liten hos den spanske syklisten, sier han.

Avla positiv prøve under Touren

Contador avla den positive dopingprøven under den andre hviledagen i årets Tour de France, 21. juli. Spanjolen vant årets ritt for tredje gang foran Andy Schleck.

Han har også vunnet begge de to andre Grand Tour-rittene. I 2008 vant han Vuelta a Espana og samme år vant han Giro d'Italia.

- Dette er en stor feil. Jeg tror dette kommer til å bli løst, og at sannheten kommer fram, sa Contador på pressekonferansen i Spania torsdag.

Skyldes matforgiftning

Helt siden Contador fikk beskjed om de positive prøvene i slutten av august har han ment at forgiftning av maten har vært den eneste mulige forklaringen på de positive testresultatene.

Eksperter har også ment at forurensing av maten var grunnen til prøveresultatene.

VM i landeveissykling arrangeres for tiden i Australia uten deltagelse av Contador. Han hadde allerede avsluttet sesongen før han ble informert om den positive dopingprøven.

I

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma