NRK Meny
Normal

- Contador kan ha rett

En av landets fremste dopingeksperter Petter Hemmerbach utelukker ikke at Alberto Contador snakker sant om dopingprøvene.

Video Contador kan snakke sant

Peter Hemmersbach er en av landets fremste dopingeksperter. Han ser ikke bort fra at Contador snakker sant når han hevder sin uskyld.

- Jeg utelukker ikke at Contador snakker sant når han sier han har fått i seg stoffet cenbuterol ved å ha spist biffkjøtt, sier Hemmersbach.

Hemmersbach har til daglig sitt virke ved Hormonlaboratoriet ved Aker og han kjenner godt til stoffet Contador har testet positivt på.

-Cenbuterol blir brukt på dyr for å få dem til å vokse raskere. Hvis stoffet har blitt misbrukt i oppdrett kan det slå ut hos mennesker som spiser kjøttet, fortsetter Hemmmersbach.

Les også: Boasson Hagen: - Tragisk

Les også: Kvålsvoll: -Ille for sykkelsporten

Les også: Contador: - Har vitner på at jeg snakker sant

Skjønner ICU

Stoffet Contador har testet positivt på står på dopinglista og regnes som et muskeloppbyggende stoff som også har samme effekten som anabole stereoider.

I tillegg brukes det som astmamedisin. Det ble funnet små mengder av stoffet i Contadors urin og Hemmersbach skjønner at det internasjonale sykkelforbundet vil granske saken videre.

- Jeg kjenner ikke alle faktaene i denne saken men skjønner at de vil se ærmere på prøvene siden forekomsten av Cenbuterol er relativt liten hos den spanske syklisten, sier han.

Avla positiv prøve under Touren

Contador avla den positive dopingprøven under den andre hviledagen i årets Tour de France, 21. juli. Spanjolen vant årets ritt for tredje gang foran Andy Schleck.

Han har også vunnet begge de to andre Grand Tour-rittene. I 2008 vant han Vuelta a Espana og samme år vant han Giro d'Italia.

- Dette er en stor feil. Jeg tror dette kommer til å bli løst, og at sannheten kommer fram, sa Contador på pressekonferansen i Spania torsdag.

Skyldes matforgiftning

Helt siden Contador fikk beskjed om de positive prøvene i slutten av august har han ment at forgiftning av maten har vært den eneste mulige forklaringen på de positive testresultatene.

Eksperter har også ment at forurensing av maten var grunnen til prøveresultatene.

VM i landeveissykling arrangeres for tiden i Australia uten deltagelse av Contador. Han hadde allerede avsluttet sesongen før han ble informert om den positive dopingprøven.

I

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad