Contador dopingtatt

Den tredoble Tour-vinneren Alberto Contador avla dopingprøve med det forbudte stoffet clenbuterol under årets Tour.

Alberto Contador

Spanske Contador er for tiden verdens suverent beste sammenlagtrytter.

Foto: Bob Edme / Ap

Tour de France-vinner Alberto Contador (27) opplyser at han avla dopingprøve med spor av det forbudte stoffet clenbuterol under årets Tour. Stoffet brukes som astmamedisin og har stått på dopinglista siden 2006.

LES: Contador vant Tour de France

Nekter skyld

Contador nekter skyld og mener han må ha blitt matforgiftet.

– Jeg ble matforgiftet av en biff jeg spiste i Spania, sier Contador til den spanske nettavisen Marca .

Den positive prøven ble tatt under Tour de France den 21. juli i år, som var hviledag i det franske etapperittet. B-prøven var også positiv.

Det har vært dopingspekulasjoner rundt ham tidligere, men han har aldri testet positivt. Hvis han dømmes for doping, vil han bli fratatt seieren i Tour de France.

Contador holder en pressekonferanse i hjembyen sin Pinto i Spania klokken 12 i dag.

Matforgiftning

– Helt siden han ble informert av UCI 24. august, har Alberto Contador ment at matforgiftning har vært den eneste mulige forklaringen til hva som skjedde. Han har tro på at dette svært alvorlige problemet kan bli løst.

– Eksperter som er blitt konsultert, har også signalisert at matforgiftning var årsaken, spesielt med tanke på antallet dopingprøver Alberto Contador avla under Tour de France, sier Contadors agent i en pressemelding.

VM i landeveissykling arrangeres for tiden i Australia, men der stiller ikke Contador. Han hadde allerede avsluttet sesongen før han ble informert om den positive dopingprøven.

Tour-trippel

Contador er for tiden verdens suverent beste sammenlagtrytter. I sommer vant han Tour de France foran Andy Schleck, og det var hans tredje seier totalt.
Han har også vunnet begge de to andre Grand Tour-rittene. I 2008 vant han Vuelta a España og samme år vant han Giro d'Italia.

Siste nytt

 • Start-spiller koronasmittet

  IK Start har valgt å utsette dagens treningsøkt etter at de fikk vite at en spiller i troppen er koronasmittet. Det melder klubben selv på sine nettsider.

  Det er enkelte spillere som har vært i kontakt med vedkomne før den positive prøven, og de må nå i karantene.

  Alle A-lagsspillere er i dag sendt hjem i karantene mens det kartlegges om det er flere i og rundt klubben som har vært i nærkontakt med vedkommende.

  Eliteserien 2020 Start - Haugesund 5-1
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Ny skuffelse for Jansrud

  Kjetil Jansrud har mye ansvar å bære på sine skuldre frem mot VM. Både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted er ute med skade, og dermed er det veteranen som seiler opp som Norges håp i fartsrennene i VM.

  Men i Kitzbühel har Jansrud slitt med å prestere. Fredag og søndag ble det svake resultater i utfor, mens under mandagens super-G kjørte han ut tidlig i løpet.

  – Jeg prøvde å være aggressiv i dag. Men jeg fikk problemer med en gang og da forplantet det seg bare hele veien. Så forsvant jeg ut av sporet og kjørte ut, sa Jansrud til NRK etter å ha kommet ned i målområdet.

  Vincent Kriechmayr ligger an til å vinne rennet når alle de antatt beste har vært i aksjon.

  Gårsdagens overraskelsesmann, Henrik Røa, kommer på startnummer 48.

  Alpine Skiing - Men's Super-G
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Bekreftet: Lampard har fått sparken

  Frank Lampard har fått sparken som Chelsea-manager. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding.

  – Dette er en veldig vanskelig avgjørelse for klubben. Spesielt siden jeg har et utmerket personlig forhold til Frank, og jeg har enormt stor respekt for ham, sier Chelsea-eier Roman Abramovich i en uttalelse.

  Dermed forlater Lampard klubben han spilte mesteparten av sin karriere i. Han tok over Chelsea sommeren 2019, men har slitt med å levere gode nok resultater denne sesongen. For øyeblikket er Chelsea helt ende på en niendeplass på tabellen.

  Det var Telegraph som først meldte om sparkingen mandag formiddag.

  Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Lampard
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal