Hopp til innhold

Riiber suveren i hoppdelen i Holmenkollen

Jarl Magnus Riiber var i en helt egen klasse i det kombinerte hopprennet i Holmenkollen lørdag formiddag. Han går ut 1.18 minutt foran nærmeste konkurrent.

– Det var utrolig deilig. Jeg grublet fælt etter gårsdagens treningsrunder og provosoriske omgangen. Nå føltes det ut som jeg hadde mye mer kontroll på det jeg gjorde, og da er jeg sjefen i bakken i stedet for at bakken er sjefen over meg, sier Riiber til NRK.

Riiber hoppet 135 meter på hjemmebane i den norske hovedstaden, og han var med det den eneste som kom seg over 130 meter.

– Det kan ta motet fra de fleste, sier lagkamerat Jørgen Graabak til NRK om suverene Riiber.

Nok en gang er Graabak klar på at han gjerne skulle sett Riiber prøve seg mot spesialhopperne i Holmenkollen.

– Jeg tror han er helt i toppen der. Det blir bare ord inntil det er gjort noe med, så får vi se om han tar opp hansken og viser at det er fakta. Hvis ikke blir jo jeg stående her og se ut som en klovn som bare har det i kjeften, sier Graabak.

– Ja, kanskje jeg skal hive meg med, svarer Riiber ironisk.

Før langrennsdelen klokken 14.00, leder Riiber ett minutt og 18 sekunder foran østerrikske Johannes Lamparter. Hans landsmann Franz-Joset Rehrl følger seks sekunder bak der igjen.

Den norske trioen Espen Bjørnstad, Simen Tiller og Graabak går ut som nummer 8, 9 og 10, omtrent to minutter bak Riiber.

Over tre minutter bak begynner Jens Luraas Oftebro, Kasper Moen Flatla og Marius Solvik. Espen Andersen, Jørgen Berget Storsveen og Jens Dahlseide Kvamme er enda lenger bak.

Andreas Skoglund hadde gått ut på 14. plass, men han ble disket for hoppdressen etter sitt svev på 122 meter.

Riiber i Holmenkollen
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

  • Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

    Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i Mosjøen. Petter Northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale.

    Dermed sikret Klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. Lucas Chanavat ble nummer to, mens Even Northug sikret 3.-plassen.

    Rennet var Klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for Norge i verdenscupen.

    Nå er han imidlertid kommet til enighet med Norges Skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene.

    Den tidligere skikongen Petter Northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. I semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet.

    (NTB)

    ycJj6_DcAqY
    Foto: NTB
  • Norges ishockeykvinner klare for elite-VM

    De norske ishockeykvinnene tok seg til elite-VM neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i Klagenfurt. Lørdag slo laget Sør-Korea med 8-0.

    Tea Løkke Nyberg (2), Emma Bergesen, Emilie Kruse, Iben Tillman, Madelen Haug Hansen, Andrea Dalen og Une Bjelland scoret målene i storseieren.

    Norge vant alle sine kamper i Østerrike, men havner trolig på annenplassen bak Frankrike ettersom tre av seierne har kommet på straffer.

    2.-plass eller 1.-plass spiller ingen rolle ettersom de to beste rykker opp til eliten neste år.

    (©NTB)

    Z4JKQ82eXAQ
    Foto: NTB
  • Trener ble feilkoblet til Liverpool: – Det var en feil

    Sporting CP sin trener Rúben Amorim var lenge ansett som den fremste kandidaten til å overta Liverpool etter Jürgen Klopp.

    Denne uken ble de bekreftet at Amorim dro til England, ifølge The Athletic. Riktig nok var det en annen engelsk klubb portugiseren hadde vært i samtaler med.

    – La oss få elefanten ut av rommet, sa Amorim på lørdagens pressekonferanse, gjengitt av den portugisiske avisen Record.

    Suksesstreneren forteller at klubben visste om turen til England, men at det skulle vært en hemmelighet. For det var nemlig West Ham den portugisiske treneren var i samtaler med, og ikke Liverpool som først antatt.

    Nå skal angivelig den nederlandske treneren Arne Slot være den fremste kandidaten til å ta over merseyside-klubben – og flere medier melder at partene allerede skal ha kommet til enighet om den nye avtageren etter Jürgen Klopp.

    OoiOCncJ-XY
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal