– Jeg har betalt over 200 000 for gode erfaringer

Ulykkesfuglen har ikke bare mistet pallplasseringer og verdenscupseire på sin uflaks. Riiber har også gått glipp av hundretusenvis av kroner i premiepenger.

Jarl Magnus Riiber

STORE PENGESUMMER: Riiber har gått glipp av store summer, som følge av tabber i årets sesong. Men det tar han med knusende ro.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er bare bittelitt det. Jeg bor uansett hjemme hos mamma og pappa så det går bra, ler Jarl Magnus Riiber.

Forbannelsen ville ingen ende ta for unggutten. Senes i Lathi var han nok en gang på vei mot seier, men fikk det ødelagt igjen. 2015/16-sesongen har vært preget av gode prestasjoner, som har blitt overskygget av tabber og uflaks.

– Alt dette er bare morsomt. Det er klart at det gir læring til en så ung gutt. Disse feilene har bidratt til å bygge opp merkevaren Riiber, men ikke bare det. Hele kombinertidretten har tjent på det, sier Jacob Lund, som jobber med sponsing, marketing og merkevarebygging.

Uhell på uhell

I en gjennomgang av alle rennene Riiber har deltatt i år viser det seg at har han tjent 24 750 sveitserfranc, som tilsvarer 217 291 kroner.

Tallene over tapte premiepenger er større:

 • 8 000 sveitserfranc (70 235 kroner) glapp da Riiber ble diskvalifisert i Lahti og Seefeld.
 • 6000 sveitserfranc (52 676 kroner) glapp da han fikk skulderen ut av ledd under lagsprinten i Lahti, og ikke gjennomførte. Samtidig gikk Jan Schmid glipp av samme sum. De ville fått 4000 sveitserfranc hver med en 2. plass.
 • 20 000 sveitserfranc (175 588 kroner) gikk han glipp av totalt da han og Magnus Moan glemte tidtakerbrikken på første dag i Seefeld, og dermed mistet resten av helgen i Østerrike.

Hvis Riiber hadde vunnet rennene, hadde han sittet igjen med 298 499 kroner mer enn det han har gjort hittil i sesongen.

– Han er ung, uerfaren, morsomt og ufrivllig komisk. Jeg tror ikke dette har ødelagt noe som helst for han. Dette gjør at han blir mer populær, sier Lund.

Mener Riiber tjener på dette

Men han har gått glipp av over 100 000 i premiepenger?

– Det er ikke et stort tap i det hele tatt. Han har et talent, og da er det ikke farlig å gå glipp av de pengene. Dette ødelegger ikke noe for han.

Unggutten selv tar det med knusende ro. Han ler når NRK forteller han om pengesummene han har gått glipp av.

– Jeg kan si det sånn at jeg har vel betalt litt over 200 000 for gode erfaringer da, sier Riiber og ler.

– Når jeg kommer meg gjennom dette vil alt i fremtiden bare være bagateller. Det er positivit at jeg får alt i trynet nå fordi da blir det enklere å fordøye skuffelser i fremtiden, legger 18-åringen til.

Herdet for skuffelser

Riiber håper han blir herdet for skuffelser etter hvert og sier han egentlig ikke har en anelse om hvor mye penger han tjener.

– Jeg fikk en mail her om dagen med noen summer, men jeg skjønte ikke så mye av det. Det er uansett ikke noe jeg tenker så mye på.

Tankene er et helt annet sted for Riiber, som nylig fikk beskjed om at sesongen er over. Han sier at han skal bli «jævla sterk i beina» og at «knebøyapparatene skal få kjørt seg».

Siste nytt

 • NM-semifinalene klare

  Elverum og ØIF Arendal møtes ikke i NM-semifinalene i håndball. ØIF tar imot Halden, mens Elverum må reise til Oslo for å møte Bækkelaget. Semifinalene spilles 14. november. Finalen går i Oslo Spektrum i romjula.

  Elverum-spiller Lukas Sandell
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bendtner selger huset i Trondheim

  Adressa melder torsdag at Bendtner selger huset sitt i Trondheim. Nå spekuleres det i om danskens tid i Rosenborg er over. Bendtner kjøpte huset i 2017 for 18 millioner.

  RBK-ledelsen er ordknappe vedrørende betydningen av hussalget

  Nicklas Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Russisk klubb utestengt

  Den russiske toppklubben Rubin Kazan må klare seg uten europaspill i én sesong for brudd på fotballens økonomiske fair play-regler. Klubben ligger i øyeblikket på femteplass i hjemlig serie.

  Russia Soccer WCup Kazan
  Foto: Nikolay Alexandrov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag