Hopp til innhold

Riiber-fadese i Seefeld – disket etter at hoppdressen revnet

Jarl Magnus Riiber hoppet kort, hadde en dress som revnet og ble diskvalifisert fra det andre rennet i Seefeld-trippelen. Likevel var han lettet etterpå.

Riiber

REVNET: Jarl Magnus Riiber viser frem hullet i dressen.

– Det var på mange måter fint at dette rennet tok valget for meg videre. Nå må jeg bare gi opp verdenscupen sammenlagt og fokusere meg om VM. Og ta fri, sier Riiber.

Jarl Magnus Riiber var usikker på om han i det hele tatt skulle delta videre i Seefeld-trippelen etter en fjerdeplass i fredagens renn. Riiber har slitt med sykdom den siste tiden, men ønsket å forsøke seg også i lørdagens hoppdel før han bestemte seg for veien videre.

Der hoppet han 95,5 meter og havnet langt bak.

– Det var det jeg trengte, sa han til landslagstrener Jan Schmid like etter hoppet.

Men i tillegg til å hoppe kort, ble han også diskvalifisert ettersom hoppdressen hadde revnet.

– Det er tungt. Det hjalp meg å ta den avgjørelsen. Jeg føler meg litt lettet, på mange måter, sier Riiber til NRK.

Riiber

I SVEVET: Jarl Magnus Riiber i svevet i lørdagens konkurranse.

Foto: Andreas Schaad / AP

– Det var mye rart som skjedde. Jeg hadde et stort hull i dressen. Jeg kjente at det revnet da jeg satte meg ned i posisjon, sier Riiber videre, og bekrefter at han heller ikke vil stille i søndagens renn den prestisjetunge i Seefeld-trippelen.

Sportssjef Ivar Stuan sier at det var en søm som hadde gått opp, og legger til at «det kan skje».

– Hvem sitter med ansvaret for at dressen rakner?

– Det er utøveren selv sammen med våre folk som syr. Tom Hilde (hopptrener for kombinertherrene) føler nok også litt på den, sier Stuan.

Moan kritisk: – Det er gambling

Magnus Moan er gjest i NRKs vinterstudio. Den tidligere kombinertprofilen er tydelig på at Riiber ikke burde ha stilt til start i det hele tatt:

– Det er gambling. Det er kort tid mot VM, sier Moan.

Første konkurranse for kombinertherrene i ski-VM i Planica er 24. februar.

– Hvis sykdommen nå setter seg enda mer i kroppen, så begynner han å få dårlig tid. Når du er syk, så trenger kroppen hvile, sier Moan.

Stuan er ikke like bekymret.

– Tidspunktet for å trekke seg er riktig. Han har fortsatt ganske god tid til å bli klar for VM, sier Stuan.

Riiber selv sier til NRK at han ikke vil stille til start i verdenscuphelgen i Oberstdorf neste uke. Han tror heller han ikke blir å se i Schonach om to uker og dermed ligger det an til at neste konkurranse blir i Planica, forteller han.

– Slik som det er nå, så er det mange poeng som blir borte. Da er det enkelt valg å bare kutte den og fokusere fullt og helt på VM, sier Riiber.

Seier til hjemmehåpet

Riiber var i utgangspunktet innstilt på å kjempe for sin femte sammenlagtseier i verdenscupen, og han legger ikke skjul på hvor tungt det å se den drømmen bli knust:

– Det er tøffere for meg å gi opp den, enn at jeg fikk korona før OL. Det er tøffere, dette her, sa Riiber i forkant av rennet, og la til:

Nordmannen leder fremdeles verdenscupen etter lørdagens renn, 28 poeng foran Johannes Lamparter.

– Det er litt trist. Enhver utøver vil kjempe mot de beste, sier Lamparter om Riiber.

På spørsmål om han tror på at Riiber nå er helt ute av kampen om en sammenlagtseier svarer han:

– Vi får se. For øyeblikket ser det bra ut for meg.

Østerrikeren tok en suveren seier lørdag og vant foran tyskerne Vinzenz Geiger og Julian Schmid. Skulle han vinne Seefeld-trippelen, vil han ta ytterligere 200 verdenscuppoeng.

Lamparter

HJEMMEHÅP: Johannes Lamparter vant rennet i Seefeld lørdag. Her fra fredagens renn, hvor han ble nummer to.

Foto: Andreas Schaad / AP

Jens Lurås Oftebro vant det første rennet i Seefeld-trippelen, men fikk det ikke til å stemme i hoppbakken lørdag og startet over minuttet bak Lamparter på det 10 kilometer lange langrennet.

Der åpnet han bra og knappet inn noen sekunder, før han ble hentet inn av flere. Han avsluttet imidlertid sterkt og ble beste norske utøver på en åttendeplass.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste