Hopp til innhold

Riiber-fadese i Seefeld – disket etter at hoppdressen revnet

Jarl Magnus Riiber hoppet kort, hadde en dress som revnet og ble diskvalifisert fra det andre rennet i Seefeld-trippelen. Likevel var han lettet etterpå.

Riiber

REVNET: Jarl Magnus Riiber viser frem hullet i dressen.

– Det var på mange måter fint at dette rennet tok valget for meg videre. Nå må jeg bare gi opp verdenscupen sammenlagt og fokusere meg om VM. Og ta fri, sier Riiber.

Jarl Magnus Riiber var usikker på om han i det hele tatt skulle delta videre i Seefeld-trippelen etter en fjerdeplass i fredagens renn. Riiber har slitt med sykdom den siste tiden, men ønsket å forsøke seg også i lørdagens hoppdel før han bestemte seg for veien videre.

Der hoppet han 95,5 meter og havnet langt bak.

– Det var det jeg trengte, sa han til landslagstrener Jan Schmid like etter hoppet.

Men i tillegg til å hoppe kort, ble han også diskvalifisert ettersom hoppdressen hadde revnet.

– Det er tungt. Det hjalp meg å ta den avgjørelsen. Jeg føler meg litt lettet, på mange måter, sier Riiber til NRK.

Riiber

I SVEVET: Jarl Magnus Riiber i svevet i lørdagens konkurranse.

Foto: Andreas Schaad / AP

– Det var mye rart som skjedde. Jeg hadde et stort hull i dressen. Jeg kjente at det revnet da jeg satte meg ned i posisjon, sier Riiber videre, og bekrefter at han heller ikke vil stille i søndagens renn den prestisjetunge i Seefeld-trippelen.

Sportssjef Ivar Stuan sier at det var en søm som hadde gått opp, og legger til at «det kan skje».

– Hvem sitter med ansvaret for at dressen rakner?

– Det er utøveren selv sammen med våre folk som syr. Tom Hilde (hopptrener for kombinertherrene) føler nok også litt på den, sier Stuan.

Moan kritisk: – Det er gambling

Magnus Moan er gjest i NRKs vinterstudio. Den tidligere kombinertprofilen er tydelig på at Riiber ikke burde ha stilt til start i det hele tatt:

– Det er gambling. Det er kort tid mot VM, sier Moan.

Første konkurranse for kombinertherrene i ski-VM i Planica er 24. februar.

– Hvis sykdommen nå setter seg enda mer i kroppen, så begynner han å få dårlig tid. Når du er syk, så trenger kroppen hvile, sier Moan.

Stuan er ikke like bekymret.

– Tidspunktet for å trekke seg er riktig. Han har fortsatt ganske god tid til å bli klar for VM, sier Stuan.

Riiber selv sier til NRK at han ikke vil stille til start i verdenscuphelgen i Oberstdorf neste uke. Han tror heller han ikke blir å se i Schonach om to uker og dermed ligger det an til at neste konkurranse blir i Planica, forteller han.

– Slik som det er nå, så er det mange poeng som blir borte. Da er det enkelt valg å bare kutte den og fokusere fullt og helt på VM, sier Riiber.

Seier til hjemmehåpet

Riiber var i utgangspunktet innstilt på å kjempe for sin femte sammenlagtseier i verdenscupen, og han legger ikke skjul på hvor tungt det å se den drømmen bli knust:

– Det er tøffere for meg å gi opp den, enn at jeg fikk korona før OL. Det er tøffere, dette her, sa Riiber i forkant av rennet, og la til:

Nordmannen leder fremdeles verdenscupen etter lørdagens renn, 28 poeng foran Johannes Lamparter.

– Det er litt trist. Enhver utøver vil kjempe mot de beste, sier Lamparter om Riiber.

På spørsmål om han tror på at Riiber nå er helt ute av kampen om en sammenlagtseier svarer han:

– Vi får se. For øyeblikket ser det bra ut for meg.

Østerrikeren tok en suveren seier lørdag og vant foran tyskerne Vinzenz Geiger og Julian Schmid. Skulle han vinne Seefeld-trippelen, vil han ta ytterligere 200 verdenscuppoeng.

Lamparter

HJEMMEHÅP: Johannes Lamparter vant rennet i Seefeld lørdag. Her fra fredagens renn, hvor han ble nummer to.

Foto: Andreas Schaad / AP

Jens Lurås Oftebro vant det første rennet i Seefeld-trippelen, men fikk det ikke til å stemme i hoppbakken lørdag og startet over minuttet bak Lamparter på det 10 kilometer lange langrennet.

Der åpnet han bra og knappet inn noen sekunder, før han ble hentet inn av flere. Han avsluttet imidlertid sterkt og ble beste norske utøver på en åttendeplass.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal