Riiber-bildene som får kombinertsjefen til å rase: – Kunne ødelagt resten av karrieren

Norge la inn protest etter at snø og is raste nedover overrennet da Jarl Magnus Riiber satt på bommen, men den ble ikke tatt til følge.

RASER: Her kommer snø og is nedover tilløpet mens Jarl Magnus Riiber sitter på bommen.

– De ødelegger for verdens beste kombinertløper, sier Ivar Stuan, som er sportssjef for kombinertlandslaget, til NRK.

Riiber stilte derfor ikke til start i det påfølgende langrennet. Da stod en annen nordmann frem. Jørgen Graabak, som startet som nummer 11, spurtslo nemlig både Johannes Rydzek og Fabian Riessle og vant rennet i Ramsau.

Dagens store snakkis fant imidlertid sted da Riiber, som har tatt fire verdenscupseire på rad, stod igjen på toppen av hoppbakken i Ramsau.

Da 21-åringen satt klar på bommen kom plutselig flere store snøballer trillende forbi ham ned tilløpet.

Stuan er ikke nådig når NRK ber ham skissere hva konsekvensene kunne ha blitt dersom snøansamlingen hadde truffet verdenscuplederen mens han var på vei ned tilløpet.

– Han kunne ha falt ut av sporet og ødelagt resten av karrieren.

Da Riiber endelig fikk satt utfor, etter at snøen som hadde samlet seg i sporet var forsøkt ryddet vekk og to prøvehoppere hadde vært utfor, landet Riiber bare på 79 meter.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

KRITISK: Sportssjef Ivar Stuan.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg har snakket med Kristian (Hammer, landslagssjef), som har snakket med Jarl Magnus, og han sier at det lugget i tilløpet. Han hoppet 79 meter når han kunne hoppet 99, sier Stuan og fortsetter:

– Det eneste som dekker det er skandale. Det er helt forferdelig. Det har vært to skandalerenn. Det er ikke verdenscupen verdig.

Lørdag ble hopprennet avlyst på grunn av utfordrende vindforhold da kun Eric Frenzel og Riiber stod igjen på toppen av hoppbakken.

– Drar med seg snø

– Jeg synes Stuan bruker veldig sterke ord, sier renndirektør Lasse Ottesen i FIS når NRK legger frem Stuans kritikk.

– Vi skal evaluere hva som har skjedd og hvordan ting har fungert denne helgen. Gårsdagen ble gjennomført til det ikke var forsvarlig mer, og så hadde vi en sak med Jarl som sistemann i dag som vi vil diskutere hvordan ble løst og hva vi kan gjøre for at alle skal ha like forhold. Vi streber etter det.

Ottesen mener at Riber dro med seg snø fra kanten som havnet i sporet.

FIS WC Kombinert Granåsen

UENIG I KRITIKKEN: Renndirektør Lasse Ottesen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Juryen stoppet da rennet. Det ble kostet i sporet, to prøvehoppere hadde tilsynelatende ingen problemer, og deretter får Riiber grønt lys. I prosessen har det kanskje sklidd ned noen snøkorn som eventuelt danner en liten snøansamling i venstre spor, så Jarl Magnus kjenner at det lugger litt i venstre ski, forteller Ottesen.

– Vi så vel i etterkant også at det var litt ekstra snøkrystaller, iskrystaller som hadde samlet seg i nedre del av overrennet, men han har mer eller mindre lik fart som alle andre som kommer fra den avsatsen, sier han.

– Hva han mener i forhold til i går skjønner jeg ingenting av, sier Ottesen om kritikken fra Stuan.

– Da velger juryen og arrangør å avlyse når det står igjen to hoppere på grunn av sikkerheten til utøverne. Det datt inn en storm som vi forventet senere, men som kom før. De kunne ikke slippes ut på grunn av for mye vind, forklarer Ottesen.

SEIER NUMMER FEM: Jørgen Graabak spurtslo Johannes Rydzek og Fabian Riessle.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal