Hopp til innhold

Siste nytt

  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy-jubel
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP
  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal