Hopp til innhold

Reuters: Juventus gir opp superligaplanene

Juventus vil ikke lenger delta i en utbryterliga som konkurrerer med Uefas turneringer. Med det står Real Madrid og Barcelona alene igjen.

I en uttalelse varsler Juventus at klubben har startet arbeidet med å trekke seg ut av prosjektet, melder nyhetsbyrået Reuters. Det skjer over 800 dager etter at planene om en superliga ble lansert.

Tolv store klubber fra de fem største ligaene i Europa sluttet seg til, men i løpet av svært kort tid hoppet ni av dem av etter sinne blant fansen og beinhard kritikk fra politikere og medier. Reaksjonene var særlig sterke i England.

Manchester City var først ute med å melde seg ut. Raskt fulgte Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea og Tottenham etter. Senere gjorde spanske Atlético Madrid og de italienske Milano-klubbene Inter og Milan det samme.

Siden har Juventus sammen med La Liga-gigantene Real Madrid og Barcelona jobbet videre for å få opprettet en superliga. Nå står kun to av dem igjen.

(NTB)

SJiVtfCIWWI
Foto: Reuters

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Vollering vant Vueltaen - Gåskjenn falt én plass

    Demi Vollering fikk revansje i årets utgave av Vuelta a España for kvinner.

    I fjor tapte hun rittet med ni sekunder til Annemiek van Vleuten etter å ha tapt mye tid da rivalene angrep mens hun hadde en toalettpause.

    I år var det ingenting å gjøre med Vollering, som overtok sammenlagtledelsen da hun vant den femte etappen tidligere i rittet. På den åttende og siste etappen søndag var hun igjen overlegen i stigningene og vant etappen i suveren stil.

    I sammendraget vant hun ett minutt og 49 sekunder foran Riejanne Markus.

    Ingvild Gåskjenn har vært i strålende form den siste måneden og endte til slutt på en 14. plass sammenlagt. Hun lå på 13. plass før søndagens etappe, men måtte der slippe favorittene flere ganger, sist med elleve kilometer igjen. Med en 18. plass på etappen falt hun én plass i sammendraget, noe som likevel er noe av det beste hun har gjort i karrieren.

    Gåskjenn ble topp fem på tre av de syv individuelle etappene i rittet.

    Demi Vollering
    Foto: AP
  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Nedberge Llano klarte EM-kravet

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i USA.

    Dermed kom hun akkurat én centimeter over EM-kravet på 71,20. Det skriver friidrettsnettstedet Friidrett1.

    Det holdt også til seier i stevnet i Tucson, Arizona.

    OL-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. Nedberge Llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking.

    26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

    Beatrice Nedberge Llano
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal