Hopp til innhold

Rennsjefen svarer på Jansruds løypeslakt: – Vil ikke ha noen på sykehus

CORTINA/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud skal prøve å forsvare VM-gullet sitt i utfor på søndag. Nå langer han ut mot løypa i Cortina.

Kjetil Jansrud i Cortina

KRITISK: Kjetil Jansrud har ikke mye til overs for VM-løypa i Cortina.

Foto: NRK

– Det er den verste utforløypa jeg har kjørt, tror jeg. Jeg pleier ikke å være så tydelig i tilbakemeldingene, men det her var rett og slett bare kjedelig, sier Jansrud.

Fredagens utfortrening i Cortina ble nok en dårlig opplevelse for Norges største medaljehåp i fartsdisiplinene for herrer i VM.

Kjetil Jansrud i Cortina

TRENING: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme på fredagens trening.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Jansrud var nemlig lite imponert over det som møtte ham i bakken.

– Alle utforene vi kjører, følger stort sett terrenget. Nå er det bare en rett korridor som de må prøve å sette en utfor i. Vi har utfor i 30 sekunder, så har vi storslalåm i 15, så er det et forsøk på utfor igjen, sier Jansrud.

Nordmannen ble nummer 33 på den første treningen, 3.61 sekunder bak hjemmehåpet Dominik Paris. Jansrud kjørte riktignok ikke for full maskin på den første av to treninger, samt at Paris kjørte på utsiden av et par porter.

Har slitt

Jansrud har ikke fått det til å stemme denne sesongen. De to fartshelgene etter nyttår har endt med plasseringene 13, 18 og 26 i utfor, samt en 13. plass og en utkjøring i super-G.

Torsdag åpnet han VM med en tolvteplass i super-G. Det rennet ble kontroversielt på grunn av for høy fart inn mot et kritisk hopp i starten av løypa.

Det mener han har fått konsekvenser for utforen.

– De var livredde for farten over det første hoppet, og det hadde ikke gått an å kjøre utfor der. Derfor må de ned på farten noe veldig, sier Jansrud.

– Planen hele veien

Renndirektør i FIS Markus Waldner har fått med seg kritikken etter den første treningen, men er klar på at de var nødt til å sette en sakte og trygg løype.

Markus Waldner

SVARER: Renndirektør i FIS Markus Waldner mener at den lette utforløypa var en del av planen, og lover en mer fartsfylt løype i helga.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Det var planen vår hele veien. Siden vi ikke fikk kjørt her forrige sesong, har vi ikke noen erfaringer fra denne bakken. Så vi bestemte oss for å få ned farten, for å være på den trygge siden. Jeg vil ikke ha noen på sykehus, sier Waldner.

Han legger til at de nå skal flytte noen porter slik at farten kommer til å øke.

– På morgendagens trening er jeg sikker på at flere vil være fornøyde. Det vil blir mer fart og en morsommere løype, sier renndirektøren.

Kritisk hjemmehåp

Jansrud var ikke alene om å kritisere VM-løypa. Hjemmehåpet Christoph Innerhofer, som skadet seg i samme bakke for et par år siden, gleder seg heller ikke til å kjøre til søndag.

– Jeg føler meg ikke hjemme her. Jeg hater denne løypa. Etter skaden her for to år siden, klarer jeg ikke å glemme løypa her, sier Innerhofer.

Det er kun italienerne som har kjørt denne løypa før, i et nasjonalt mesterskap. Da startet de riktignok litt lenger ned.

Innerhofer i Cortina

SLET: Hjemmehåpet Christoph Innerhofer fikk det heller ikke til å stemme på utfortreningen.

Foto: Andreas Solaro / AFP

– Hvorfor liker du den ikke?

– I starten får du god fart, men etter det så er det veldig svingete og lite fart. Nei, jeg liker den ikke, sier italieneren.

Positiv VM-debutant

Henrik Røa skal kjøre utfor for første gang i VM-sammenheng. Han var enda lenger bak på trening enn det Jansrud var, men Røa hadde ingenting å utsette på løypa.

– Den var egentlig veldig grei. Løypa får man uansett ikke gjort noe med, så det er bare å angripe og kjøre bra på ski, sier Røa.

– Alle vi har snakket med mente at det ikke var noe særlig til utfor?

– De har vel noe å sammenlikne med da, noe jeg ikke har. Jeg synes det var greit, men det er selvfølgelig krevende.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal