Rennsjefen svarer på Jansruds løypeslakt: – Vil ikke ha noen på sykehus

CORTINA/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud skal prøve å forsvare VM-gullet sitt i utfor på søndag. Nå langer han ut mot løypa i Cortina.

Kjetil Jansrud i Cortina

KRITISK: Kjetil Jansrud har ikke mye til overs for VM-løypa i Cortina.

Foto: NRK

– Det er den verste utforløypa jeg har kjørt, tror jeg. Jeg pleier ikke å være så tydelig i tilbakemeldingene, men det her var rett og slett bare kjedelig, sier Jansrud.

Fredagens utfortrening i Cortina ble nok en dårlig opplevelse for Norges største medaljehåp i fartsdisiplinene for herrer i VM.

Kjetil Jansrud i Cortina

TRENING: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme på fredagens trening.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Jansrud var nemlig lite imponert over det som møtte ham i bakken.

– Alle utforene vi kjører, følger stort sett terrenget. Nå er det bare en rett korridor som de må prøve å sette en utfor i. Vi har utfor i 30 sekunder, så har vi storslalåm i 15, så er det et forsøk på utfor igjen, sier Jansrud.

Nordmannen ble nummer 33 på den første treningen, 3.61 sekunder bak hjemmehåpet Dominik Paris. Jansrud kjørte riktignok ikke for full maskin på den første av to treninger, samt at Paris kjørte på utsiden av et par porter.

Har slitt

Jansrud har ikke fått det til å stemme denne sesongen. De to fartshelgene etter nyttår har endt med plasseringene 13, 18 og 26 i utfor, samt en 13. plass og en utkjøring i super-G.

Torsdag åpnet han VM med en tolvteplass i super-G. Det rennet ble kontroversielt på grunn av for høy fart inn mot et kritisk hopp i starten av løypa.

Det mener han har fått konsekvenser for utforen.

– De var livredde for farten over det første hoppet, og det hadde ikke gått an å kjøre utfor der. Derfor må de ned på farten noe veldig, sier Jansrud.

– Planen hele veien

Renndirektør i FIS Markus Waldner har fått med seg kritikken etter den første treningen, men er klar på at de var nødt til å sette en sakte og trygg løype.

Markus Waldner

SVARER: Renndirektør i FIS Markus Waldner mener at den lette utforløypa var en del av planen, og lover en mer fartsfylt løype i helga.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Det var planen vår hele veien. Siden vi ikke fikk kjørt her forrige sesong, har vi ikke noen erfaringer fra denne bakken. Så vi bestemte oss for å få ned farten, for å være på den trygge siden. Jeg vil ikke ha noen på sykehus, sier Waldner.

Han legger til at de nå skal flytte noen porter slik at farten kommer til å øke.

– På morgendagens trening er jeg sikker på at flere vil være fornøyde. Det vil blir mer fart og en morsommere løype, sier renndirektøren.

Kritisk hjemmehåp

Jansrud var ikke alene om å kritisere VM-løypa. Hjemmehåpet Christoph Innerhofer, som skadet seg i samme bakke for et par år siden, gleder seg heller ikke til å kjøre til søndag.

– Jeg føler meg ikke hjemme her. Jeg hater denne løypa. Etter skaden her for to år siden, klarer jeg ikke å glemme løypa her, sier Innerhofer.

Det er kun italienerne som har kjørt denne løypa før, i et nasjonalt mesterskap. Da startet de riktignok litt lenger ned.

Innerhofer i Cortina

SLET: Hjemmehåpet Christoph Innerhofer fikk det heller ikke til å stemme på utfortreningen.

Foto: Andreas Solaro / AFP

– Hvorfor liker du den ikke?

– I starten får du god fart, men etter det så er det veldig svingete og lite fart. Nei, jeg liker den ikke, sier italieneren.

Positiv VM-debutant

Henrik Røa skal kjøre utfor for første gang i VM-sammenheng. Han var enda lenger bak på trening enn det Jansrud var, men Røa hadde ingenting å utsette på løypa.

– Den var egentlig veldig grei. Løypa får man uansett ikke gjort noe med, så det er bare å angripe og kjøre bra på ski, sier Røa.

– Alle vi har snakket med mente at det ikke var noe særlig til utfor?

– De har vel noe å sammenlikne med da, noe jeg ikke har. Jeg synes det var greit, men det er selvfølgelig krevende.

Sportsnyheter

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Siste nytt

 • Haavi scoret fire

  Emilie Haavi var i fyr og flamme, og scoret fire mål mot Klepp. Kampen endte til slutt 1-5, og det var Mimmi Löfwenius Veum som satte den siste scoringen for LSK Kvinner.

  Marie-Yasmine D'Anjou scoret 1-1 for Klepp, men det holdt altså ikke for rogalendingene.

  LSK står med full pott i Toppserien etter fire kamper, mens Klepp står med seks poeng.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • 60.000 tilskuere på Wembley

  Britiske myndigheter tillater at det får slippe inn 60.000 tilskuere på Wembley får å se semifinaler og finale i EM, melder Sky.

  Dermed vil semifinalene og finalen være gjenstand for den største samlingen av tilskuere på et sportsarrangement på over 15 måneder i Storbritannia.

  – Finalene ligger an til å bli et uforglemmelig øyeblikk, når vi nå skal forsøke å hente oss inn igjen etter pandemien, sier kulturminister Oliver Dowden. (NTB)

  FILE PHOTO: Euro 2020 - General view of Wembley Stadium ahead of the England v Croatia match
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Maalen ferdig i Ranheim

  Svein Maalen slutter som trener i 1. divisjonsklubben Ranheim. Avgjørelsen ble offentliggjort kun noen timer før tirsdagens hjemmekamp mot Raufoss.

  Avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Maalen bekreftes på Ranheims nettsider.

  – Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball, sier han.

  Svein Maalen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal