Rekdal etter tap for Molde – Kan ikke huske å ha sett noe så puslete

Kjetil Rekdal var nådeløs overfor eget lag og sier de gjorde det stikk motsatte av det de skulle da de ble overkjørt av Molde i serieåpningen.

Kjetil rekdal

Kjetil Rekdal er ikke fornøyd med Vålerengas innsats mot Molde på Aker stadion fredag.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

– Jeg kan ikke huske å ha sett noe så puslete som det vi viser i første omgang, sier Kjetil Rekdal tio TV 2 etter at Vålerenga tapte 2-0 mot Molde på Aker stadion fredag.

– Vi er én eller to spillere som tør å ta ballen fra Molde. Det er for lite. Vi havnet langt bakpå, tør ikke ta dueller og gir bort ballen, slik oppsummerer han eget lagt de første 45 minuttene.

– Skal ikke gå inn

Molde – som av mange nevnes som en av de heteste gullfavorittene – fant nettmaskene på frispark fra rundt 30 meter allerede etter halvspilt førsteomgang. Et mål Kjetil Rekdal mener satte et preg på kampen.

– Det skal rett og slett ikke gå inn. Det satte et preg på kampen. Vi hadde klart å ri av de første tjue minuttene, men så kommer det målet og deretter enda et. Det er amatørmessig, men på 2-0 ble vi kontret i senk. Det var klasseforskjell på lagene i førte omgang, sier Vålerenga-treneren.

Etter pause hevet Vålerenga seg, men likevel kunne stillingen like gjerne blitt 3-0 og 4-0 til Molde.

– Vi ble bedre etter pause, og selv da er Molde hakket bedre. Men da var det ikke lenger den voldsomme klasseforskjellen som det var de første 45. Ser vi på antall sjanser så har sikkert Molde et tosifret antall, mens vi har to-tre.

– Gjorde stikk motsatt av planen

Rekdal er klar på at han forventer mer av laget sitt.

– Vi gjorde det stikk motsatte av det som var planen.

Likevel mener han laget er bedre enn de framsto på Aker stadion i serieåpningen.

– Vi har et ungt lag og møter en av gullfavorittene. Vi kan ta med oss mye lærdom fra denne kampen, og vi skal opptre bedre fra start neste gang. Vi vet at vi er beder enn det vi leverte i dag, i alle fall.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingsatd / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag