Hopp til innhold

NRK-kommentator med krass kritikk etter hoppdrama: – Her spiller de hasard med Riiber

Jarl Magnus Riiber så ut til å miste kontrollen fullstendig i hoppbakken i Seefeld. Heldigvis reddet han seg inn igjen, men at Riiber fikk hoppe, skaper reaksjoner

USTØDIG I LUFTA: Jarl Magnus Riiber.

Nordmannen satte utfor etter å ha ventet lenge på at vindforholdene skulle roe seg, og over hoppkanten mistet han nesten kontrollen. Vindstyrken var på hele åtte sekundmeter da Riiber fikk klarsignal til å hoppe.

– Der holdt OL og Riiber på å ryke. Her spiller de hasard med Jarl Magnus Riiber, utbryter kommentator Christian Nilssen i NRK-sendingen.

– Jeg og synes det. Når man først har ventet og ventet så lenge, og i en så ustabil periode i bakken, så syns jeg de kan være greie og vente litt lenger, supplerer NRK-ekspert Anders Jacobsen.

I NRK-studio etter rennet utdyper den tidligere storhopperen. Han forteller at punktet da hopperne kommer ut fra hoppkanten, er det mest kritiske i et skihopp.

– Det er så nære. Feil utøver ville trillet rett rundt, og det kunne vært kjempeskummelt, sier han.

– Var på vei rundt

Austria Nordic Combined World Cup

OL-FAVORITT: Jarl Magnus Riiber er en av de klareste gullfavorittene før OL i Beijing.

Foto: Lisa Leutner / AP

Hovedpersonen selv mener hopprennet burde vært stanset, og at det provisoriske hopprennet burde blitt brukt som utgangspunkt i langrennet.

– Jeg var på vei rundt, så jeg synes ikke det var så gøy. Men jeg klarte å berge meg på beina, og det var det viktigste, sier Riiber selv.

Jeg skulle gjerne hatt rødt lys og ventet til det ble mindre vind. Vi har en korridor som tillater fire sekundmeter, og sju-åtte sekundmeter er ganske mye mer.

– Man treffer en hastighet på fort vekk 115 km/t, så bikker den til 90 like etter, det er ikke helt «mæks», sier han.

– Ikke forsvarlig

Riibers bror, Harald Johnas, så hopprennet fra NRKs studio.

– Jeg fikk puls, jeg, altså. Jeg hadde håpet på et godt hopp. Forholdene så fine ut, men i det han slipper bommen kommer det en ordentlig vindkule og han sliter virkelig med å finne balanse over kulen. Han må bare komme seg trygt ned på beina, rett og slett, sier han.

Kombinertlandslaget

BROR: Harald Johnas Riiber.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Er det forsvarlig?

– 8 sekundmeter er ikke forsvarlig, sier Harald Johnas Riiber.

Landslagstrener Jan Schmid sier det er dårlig gjort å sende Riiber ned bakken.

Men de skulle tydeligvis ha gjennom konkurranse koste hva det koster vil, og det fikk de til, men det er dårlig gjort.

Rennsjefen: – Vi er helt på grensen

Rennsjef Lasse Ottesen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) innrømmer at de var på grensen i lørdagens renn.

– Det er ingen tvil om det. Systemet vårt tillater ikke at vi slipper ut noen på forhold som ikke er innenfor forsvarlighetens grenser. Så er det her i dag at det kommer litt i vindbyger, slik det gjorde på fredag. Det er klart at vi er helt på grensen, sier han til NRK.

l24vxe94Iuw

INNRØMMER: Rennsjef Lasse Ottesen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) innrømmer at de var på grensen i lørdagens renn.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jarl må vi takke for at han er så god som han er og på en måte berger det hoppet. Han er uheldig, det er det ingen tvil om, og det er absolutt helt på grensen

Men burde rennet blitt gjennomført?

– Det er alltid lett å være etterpåklok og diskutere det man kunne gjort annerledes når vi står her nå, sier Ottesen.

– Alt i alt føler vi at vi har gjort en bra jobb for å komme gjennom i vanskelige forhold, slik er det noen ganger, men så kan man diskutere i etterkant om det var riktig eller ikke. Det skal vi bruke litt tid på.

Tungt i sporet

Det var store problemer med å få gjennomført lørdagens hoppdel i den østerrikske alpelandsbyen, men de klarte altså til slutt å gjennomføre konkurransen.

Riiber landet på 100 meter og gikk ut i langrennet som 13.-mann, 1.08 minutter bak ledende Kristjan Ilves. Der gikk han seg opp til 10.-plass.

– Jeg har nok trent jevnt og trutt og fått litt gjennomkjøringen, og da tålte jeg ikke helt den åpningen som var i dag, sier Riiber, som også peker på at han fikk lite tid fra hoppet til langrennet startet.

Det var en halvtime fra jeg hoppet til jeg skulle være på start. Da var jeg kanskje ikke flink nok til å få i meg veske. Jeg kjente det i beina, sier han.

Jørgen Graabak startet langrennet sekundet foran Riiber. Han gikk et godt langrenn og endte på 3.-plass. Vinzenz Geiger vant foran Johannes Lamparter.

Riiber vant åpningsrennet i Seefeld-trippelen fredag. Da utgikk hoppdelen på grunn av de krevende forholdene i bakken.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Medvedev aksepterer Wimbledon-utestengelse

  Den russiske tennisstjernen Daniil Medvedev, som en kort periode var rangert som nummer én i 2022, uttalte seg mandag om utestengelsen fra Wimbledon.

  – På den ene siden kan jeg forstå det. På den andre syns jeg det er urettferdig, sa Medvedev til Tribune de Geneve.

  Storbritannias Grand Slam-turnering har bestemt at ingen russiske eller hviterussiske spillere får delta.

  Medvedev, som lader opp til neste ukes French Open i Genève, mener samtidig det er problematisk.

  – Hvor går grensen? Hva er reglene som sier hva som fører til en utestengelse?

  Han forteller at de russiske spillerne har diskutert saken med herrenes spillerorganisasjon (ATP). Men så langt har de ikke kommet frem til en løsning angående Wimbledon, der det har vært fremmet ønske fra enkelte spillere om at det ikke skal deles ut rankingpoeng om ikke russerne eller hviterusserne får delta.

  – Hvis jeg får spille Wimbledon, blir jeg veldig glad. Hvis ikke, så aksepterer jeg det, sier Medvedev.

  PS! Daniil Medvedev er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Genève. Casper Ruud er andreseedet.

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste