Reddet 12 sekunder før slutt: Rangers snudde og vant

New York Rangers var på vei mot sesongens sjette tap. Men bare tolv sekunder før full tid reddet laget kampen. Det førte til at Mats Zuccarello kunne hente frem en herlig straffefinte igjen.

Mats Zuccarello

HELT: Mats Zuccarello ble sentral da New York Rangers sikret seier på straffer mot Philadelphia Flyers.

Foto: Derik Hamilton / Reuters

Philadelphia Flyers-New York Rangers 2-3 (straffer)

Det så lenge stygt ut for Mats Zuccarellos New York Rangers i møtet med Philadelphia Flyers. For hjemmelaget hadde grepet om kampen og bortelaget var tamme. Det var mye takket være den svenske superstjernen Henrik Lundqvist i Rangers-målet, at laget holdt seg inne i kampen.

Straffedrama

Men i tredje periode mistet hjemmelaget initiativet og da grep New York Rangers sjansen. Men det drøyde helt til 12 sekunder før full tid før jakten på utligning ga resultat. Keith Yandle fikk et stjernetreff med sitt fjerde mål for sesongen, da han banket pucken inn på et herlig langskudd.

Rangers Flyers Hockey Steve Mason, Mats Zuccarello

HERLIG STRAFFE: Mats Zuccarello var iskald på straffen i straffekonkurransen da New York Rangers vant.

Foto: Tom Mihalek / Ap

Og etter at det ikke ble noen mål i spilleforlengelsen gikk det til straffer. Der ble Lundqvist igjen helt, da han reddet begge hjemmelagets straffer. Og der kunne Zuccarello igjen hente frem sin kjente straffefinte mot målvakt Steve Mason.

Zuccarello avgjorde forrige møte mellom lagene med en kald straffe. Nå var han tryggheten selv igjen da han igjen tok frem sitt kjennemerke. Og det kom på toppen av assisten til 1-1 målet og at han etter kampen også ble kåret til banens beste spiller.

Hard avgjørelse

Og da Stepan gjorde det enkelt på den siste straffen og banket den hardt i nettet bak Mason i Philadelphia-målet, var kampen snudd og avgjort. Målvakten viste sin skuffelse da han med en gang satte fart mot garderoben og forsvant fra isen i løpet av sekunder.

Men Philadelphia Flyers hadde i stor grad seg selv å takke for tapet i en kamp de egentlig kontrollerte og der Rangers slet med å få orden på eget spill.

Rangers ligger godt i an i kampen om sluttspillplass og ligger som nummer tre i Eastern Conference.

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal