Hopp til innhold

Realistisk Ingebrigtsen: – Skal ikke være mulig å ta medalje

TAMMERFORS (NRK): Han har EM-gull for junior og NM-gull for senior. Men medalje på 5000-meteren i junior-VM har Jakob Ingebrigtsen lite tro på.

Jakob Ingebrigtsen i Tammerfors

UTFORDRER ETIOPIERNE: Jakob Ingebrigtsen har løpt 3000 meter så langt i junior-VM. Fortsatt gjenstår 5000 meter.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det skal egentlig ikke være mulig å ta medalje, nei, men selvfølgelig har jeg lyst til å gjøre et bra løp. Kanskje løpe inn til en god tid, kanskje ta en god plassering, sier Jakob Ingebrigtsen.

Torsdagens sølv fra 1500-meteren i junior-VM i Tammerfors er allerede historie. Tankene er på lørdagens 5000 meter.

Om veien til medalje var tøff på hoveddistansen, blir den ikke lettere lørdag.

– Det er ekstremt mange gode løpere med, og spesielt én som vinner alt som finnes av seniorløp, i hvert fall i år, så da løper jeg mot verdens beste 5000-meterløper. Det er tøff konkurranse, og jeg gleder meg egentlig bare til å løpe og gjøre så godt jeg kan.

Knallsterke etiopiere

Mannen han snakker om heter Selemon Barega og kommer fra Etiopia. Med 13.02,67 ligger 18-åringen som nummer to på verdensstatistikken til nå i 2018.

I fjor løp han enda fortere da han satte personlig rekord med 12.55,58.

Landsmannen Telahun Haile Bekele er ikke særlig dårligere med en fersk personlig rekord på 13.04,63, som gjør ham til sjette best i verden i år.

Jakob Ingebrigtsen har en personlig rekord på 13.35,84, satt da han ble norgesmester på distansen i fjor. Han ble også junioreuropamester i 2017.

I år har han ikke løpt 5000 meter før nå.

Jakob Ingrbrigtsen og kjæresten Elisabeth Assersen (t.v.)

SØLVGUTT: Kjæresten Elisabet (t.v) og store deler av familien var på plass da Jakob Ingebrigtsen tok VM-sølv på favorittdistansen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Alltid en sjanse

– Det er vel ikke en distanse jeg løper så ofte, men jeg kan løpe bra på det som en konsekvens av at jeg har trent mye og bra. Da ligger det alltid en sjanse til å gjøre det bra, der også, sier han til NRK.

Målet for junior-VM er allerede innfridd. Det var en medalje.

Likevel innrømmer Jakob Ingebrigtsen at han fortsatt tenker litt på gullet som glapp.

– Jeg er godt fornøyd med å ta sølv i junior-VM. Men selvfølgelig er det alltid ting du kan gjøre annerledes. Når du ikke kommer helt på topp, er kan du finne noen ting du er litt misfornøyd med, men jeg har fått fordøyd den medaljen nå, og jeg er veldig godt fornøyd med dette mesterskapet så langt.

Skulle han oppnå et tilsvarende resultat på 5000-meteren, vil han neppe være like opptatt av hva som eventuelt kunne vært gjort bedre.

Håpet er at ikke tempoet er altfor høyt fra start.

Siste nytt

 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP
 • Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

  Det bekreftet klubben tirsdag kveld. Oppkjøpet ble klart etter at både Premier League og Englands fotballforbund (FA) har gitt avtalen grønt lys.

  Den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske Glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden.

  (NTB)

  A85KLampqBo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal