Realistisk Ingebrigtsen: – Skal ikke være mulig å ta medalje

TAMMERFORS (NRK): Han har EM-gull for junior og NM-gull for senior. Men medalje på 5000-meteren i junior-VM har Jakob Ingebrigtsen lite tro på.

Jakob Ingebrigtsen i Tammerfors

UTFORDRER ETIOPIERNE: Jakob Ingebrigtsen har løpt 3000 meter så langt i junior-VM. Fortsatt gjenstår 5000 meter.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det skal egentlig ikke være mulig å ta medalje, nei, men selvfølgelig har jeg lyst til å gjøre et bra løp. Kanskje løpe inn til en god tid, kanskje ta en god plassering, sier Jakob Ingebrigtsen.

Torsdagens sølv fra 1500-meteren i junior-VM i Tammerfors er allerede historie. Tankene er på lørdagens 5000 meter.

Om veien til medalje var tøff på hoveddistansen, blir den ikke lettere lørdag.

– Det er ekstremt mange gode løpere med, og spesielt én som vinner alt som finnes av seniorløp, i hvert fall i år, så da løper jeg mot verdens beste 5000-meterløper. Det er tøff konkurranse, og jeg gleder meg egentlig bare til å løpe og gjøre så godt jeg kan.

Knallsterke etiopiere

Mannen han snakker om heter Selemon Barega og kommer fra Etiopia. Med 13.02,67 ligger 18-åringen som nummer to på verdensstatistikken til nå i 2018.

I fjor løp han enda fortere da han satte personlig rekord med 12.55,58.

Landsmannen Telahun Haile Bekele er ikke særlig dårligere med en fersk personlig rekord på 13.04,63, som gjør ham til sjette best i verden i år.

Jakob Ingebrigtsen har en personlig rekord på 13.35,84, satt da han ble norgesmester på distansen i fjor. Han ble også junioreuropamester i 2017.

I år har han ikke løpt 5000 meter før nå.

Jakob Ingrbrigtsen og kjæresten Elisabeth Assersen (t.v.)

SØLVGUTT: Kjæresten Elisabet (t.v) og store deler av familien var på plass da Jakob Ingebrigtsen tok VM-sølv på favorittdistansen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Alltid en sjanse

– Det er vel ikke en distanse jeg løper så ofte, men jeg kan løpe bra på det som en konsekvens av at jeg har trent mye og bra. Da ligger det alltid en sjanse til å gjøre det bra, der også, sier han til NRK.

Målet for junior-VM er allerede innfridd. Det var en medalje.

Likevel innrømmer Jakob Ingebrigtsen at han fortsatt tenker litt på gullet som glapp.

– Jeg er godt fornøyd med å ta sølv i junior-VM. Men selvfølgelig er det alltid ting du kan gjøre annerledes. Når du ikke kommer helt på topp, er kan du finne noen ting du er litt misfornøyd med, men jeg har fått fordøyd den medaljen nå, og jeg er veldig godt fornøyd med dette mesterskapet så langt.

Skulle han oppnå et tilsvarende resultat på 5000-meteren, vil han neppe være like opptatt av hva som eventuelt kunne vært gjort bedre.

Håpet er at ikke tempoet er altfor høyt fra start.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Siste nytt

 • Mol/Sørum er årets lag i Europa

  Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble fredag kåret til årets lag i Europa under en galla i Ljubljana.

  – Det er utrolig gjevt. Nå har vi vunnet EM og OL, som er enormt i volleyballsammenheng. Det er veldig stas å få en sånn pris. Det er kjekt at folk ser hva vi gjør i europeisk volleyball, sier Anders Mol til NTB.

  Duoen er allerede som 24- og 25-åring det mestvinnende europeiske laget gjennom tidende.

  – Det er veldig stas. Det er en stor pris i volleyballmiljøet, og det er gøy å vinne den etter en god sesong, sier makker Sørum.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud sikret drømmestart

  Casper Ruud sendte europalaget i føringen 1–0 da han slo verdenslagets Reilly Opelka 6–3, 7–6 i åpningskampen i Laver Cup.

  Ruud imponerte med glitrende returspill mot den 211 centimeter serve-spesialisten og fikk seg et klapp på skulderen av tennislegenden Björn Borg etter å ha brutt amerikaneren tidlig i første sett.

  Amerikaneren slet stadig med fotfeste da Ruud spilte fra side til side – og klarte ikke å bryte nordmannens serve en eneste gang i løpet av kampen. Det nærmeste han kom var to breakballer på stillingen 3–3 i andre sett. Ruud avgjorde kampen med 7–4 i tiebreak.

  – Jeg var ganske nervøs. Jeg fikk gåsehud da jeg gikk inn til kampen. Det var fantastisk artig, sier en storfornøyd Casper Ruud etter kampen.

  Laver Cup er en stjernespekket lagturnering der seks av de beste europeiske spillerne møter seks av de beste spillerne fra andre verdensdeler. Borg leder europalaget og John McEnroe har ansvaret for verdenslaget.

  Totalt skal det spilles om 24 poeng. Det deles ut ett poeng per seier fredag. Det høynes til to poeng per seier lørdag og tre søndag. Det spilles tre single-kamper og en double-kamp hver dag.

  De øvrige oppgjørene mellom «Europa» og «Verden» fredag:

  • Matteo Berrettini - Felix Auger-Aliassime
  • Andrej Rubljov - Diego Schwartzmann
  • Berrettini/Alexander Zverev - Denis Shapovalov/John Isner
  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal