Realistisk Ingebrigtsen: – Skal ikke være mulig å ta medalje

TAMMERFORS (NRK): Han har EM-gull for junior og NM-gull for senior. Men medalje på 5000-meteren i junior-VM har Jakob Ingebrigtsen lite tro på.

Jakob Ingebrigtsen i Tammerfors

UTFORDRER ETIOPIERNE: Jakob Ingebrigtsen har løpt 3000 meter så langt i junior-VM. Fortsatt gjenstår 5000 meter.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det skal egentlig ikke være mulig å ta medalje, nei, men selvfølgelig har jeg lyst til å gjøre et bra løp. Kanskje løpe inn til en god tid, kanskje ta en god plassering, sier Jakob Ingebrigtsen.

Torsdagens sølv fra 1500-meteren i junior-VM i Tammerfors er allerede historie. Tankene er på lørdagens 5000 meter.

Om veien til medalje var tøff på hoveddistansen, blir den ikke lettere lørdag.

– Det er ekstremt mange gode løpere med, og spesielt én som vinner alt som finnes av seniorløp, i hvert fall i år, så da løper jeg mot verdens beste 5000-meterløper. Det er tøff konkurranse, og jeg gleder meg egentlig bare til å løpe og gjøre så godt jeg kan.

Knallsterke etiopiere

Mannen han snakker om heter Selemon Barega og kommer fra Etiopia. Med 13.02,67 ligger 18-åringen som nummer to på verdensstatistikken til nå i 2018.

I fjor løp han enda fortere da han satte personlig rekord med 12.55,58.

Landsmannen Telahun Haile Bekele er ikke særlig dårligere med en fersk personlig rekord på 13.04,63, som gjør ham til sjette best i verden i år.

Jakob Ingebrigtsen har en personlig rekord på 13.35,84, satt da han ble norgesmester på distansen i fjor. Han ble også junioreuropamester i 2017.

I år har han ikke løpt 5000 meter før nå.

Jakob Ingrbrigtsen og kjæresten Elisabeth Assersen (t.v.)

SØLVGUTT: Kjæresten Elisabet (t.v) og store deler av familien var på plass da Jakob Ingebrigtsen tok VM-sølv på favorittdistansen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Alltid en sjanse

– Det er vel ikke en distanse jeg løper så ofte, men jeg kan løpe bra på det som en konsekvens av at jeg har trent mye og bra. Da ligger det alltid en sjanse til å gjøre det bra, der også, sier han til NRK.

Målet for junior-VM er allerede innfridd. Det var en medalje.

Likevel innrømmer Jakob Ingebrigtsen at han fortsatt tenker litt på gullet som glapp.

– Jeg er godt fornøyd med å ta sølv i junior-VM. Men selvfølgelig er det alltid ting du kan gjøre annerledes. Når du ikke kommer helt på topp, er kan du finne noen ting du er litt misfornøyd med, men jeg har fått fordøyd den medaljen nå, og jeg er veldig godt fornøyd med dette mesterskapet så langt.

Skulle han oppnå et tilsvarende resultat på 5000-meteren, vil han neppe være like opptatt av hva som eventuelt kunne vært gjort bedre.

Håpet er at ikke tempoet er altfor høyt fra start.

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal