Bale sikret finale mot rivalen: – En herlig følelse

For andre gang på tre år blir mesterligafinalen et Madrid-derby.

SOCCER-CHAMPIONS-REA-MCI/

FINALEJUBEL: Gareth Bale strålte mot Manchester City og sto bak scoringen, som sikret mesterligafinale for Real Madrid.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Et selvmål fra Manchester Citys Fernando sendte Real Madrid til mesterligafinalen i Milano. Der møter de byrival Atletico Madrid - akkurat som i 2014. Da vant Real Madrid etter ekstraomganger.

– Det er utrolig. Vi visste det ville bli vanskelig, så det er en herlig følelse. Vi er glade og skal feire, men må gjøre oss klare for finalen også, sier Gareth Bale i intervjuet vist på Viasat.

– Det blir en vanskelig kamp, men det er alle finaler. Atletico er et godt lag, men vi fikk et godt resultat sist, og håper vi gjør det nå også, fortsetter Bale, som stod bak scoringen.

SOCCER-CHAMPIONS-REA-MCI/

FINALEKLARE: Cristiano Ronaldo var tilbake fra start og jubler etter at Gareth Bale har satt ballen i mål - via Manchester City Fernandos fot.

Foto: Juan Medina / Reuters

Viasats ekspertpanel mente semifinalen var av den noe kjedelige sorten, men at Real Madrid fortjente finaleplassen.

– De har kontroll absolutt hele veien, slår Rune Bratseth fast.

– Real Madrid spiller klokt over to kamper, så all ære til Real Madrid. Men City skuffer oss veldig, legger Morten Langli til.

Tøff City-start

Det første oppgjøret endte 0-0, og begge lag hadde alt å vinne på Santiago Bernabéu. Gjestene fikk en tung start da kaptein Vincent Kompany måtte ut med skade etter bare åtte minutter. Og verre skulle det bli.

SOCCER-CHAMPIONS-REA-MCI/

PENT: Gareth Bale lobbet ballen over Joe Hart, men det ble dømt til selvmål for Fernando.

Foto: Paul Hanna / Reuters

Dani Carvajal la videre til Gareth Bale, som tok med seg ballen ned mot dødlinja etter 20 minutter. Derfra lobbet han ballen på lekkert vis over hodet til Joe Hart, via stanga og inn i mål - men fordi den var innom Fernandos fot, ble det dømt selvmål og Bale fikk ikke sin etterlengtede mesterligascoring likevel. Briten har nemlig ikke scoret siden desember 2014.

– Det spiller ingen rolle for meg hvordan den gikk inn, det eneste som teller er at det gjorde det, forteller Bale.

Sen sluttspurt

Etter pausen fortsatte Real Madrid presset, og at Luca Modric ikke scoret i det 52. minutt, er smått utrolig. Bale spilte kroaten helt fri, men Modric virket nærmest perpleks over at flagget aldri kom - og forsøket på avslutning var svakt.

Hjemmelaget var forsiktige i angrep utover i omgangen, men fikk muligheter likevel. Bale var igjen nære med en heading i tverrliggeren.

City forsøkte å sette inn en sluttspurt, men det ville seg ikke.

– Jeg synes ikke vi fortjente å tape, men jeg vet ikke om vi fortjente bedre heller. Det er frustrerende. De forsvarte seg bra, mener City-keeper Hart.

For Real Madrid holdt nok en gang hele veien inn og er klare for finalen lørdag 28. mai.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Den norske VM-troppen komplett

  Sondre Turvoll Fossli og Martin Løwstrøm Nyenget får rollen som hjemmesittende reserver for det norske langrennslandslaget under Seefeld-VM.

  Det opplyser Norges Skiforbund mandag kveld.

  Med Fossli og Nyenget er den norske VM-troppen komplett.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: NRK
 • Disse går skiskytter-VM

  Norges Skiskytterforbund offentliggjorde i dag kvinnene som drar til VM i Østersund. Det er Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie.

  Celia Aymonier, Tiril Eckhoff
  Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal