Reagerer på Ødegaard-byttet: – Forstår det ikke

VALENCIA (NRK): Martin Ødegaard (20) hadde spilt seg inn i kampen da han ble tatt av banen før timen var spilt mot Spania. Det fikk flere til å reagere.

Ødegaard

MÅTTE AV: Lars Lagerbäck tok av Martin Ødegaard etter 55 minutter på Mestalla.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

20-åringen ble nemlig varmere og varmere i trøya på Mestalla. Etter å ha startet med et par grove feil, blant annet før det første baklengsmålet, så Ødegaard ut til å være Norges offensive kraft på stillingen 1-0 til vertene.

Derfor var det også mange som ikke forsto hvorfor Ødegaard ble dratt av banen.

– Han var en av de som bidro offensivt. Det skjedde noe da han var involvert. Han plukket opp en del andreballer og var i nærheten. Han ble bedre og bedre utover i kampen, og virket pigg akkurat da han ble tatt ut, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Johansen: – For gammel til å bry meg

Aftepostens ekspert Lars Tjærnås «forsto rett og slett ikke byttet», og mange stusset over avgjørelsen i sosiale medier.

Både Tjærnås og TV 2-ekspert Jesper Mathisen var klare på at Lagerbäck byttet ut feil kant. Kaptein Stefan Johansen bidro mest defensivt med sin løpskraft.

Johansen

BRYR SEG IKKE: Stefan Johansen lar seg ikke hisse opp over at eksperter mente han burde blitt byttet ut før Martin Ødegaard.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Hva de mener, er jeg blitt for gammel til å bry meg om, sier Stefan Johansen til NRK.

Da landslagssjef Lars Lagerbäck fikk spørsmål om byttene på pressekonferansen etter kampen, svarte svensken:

– Jeg ville ikke vurdere noen individuelt, utenom Rune. Rune gjør en veldig, veldig god kamp. Ellers vil jeg se kampen først. Vi ville forbedre lagets innsats, så det var derfor vi gjorde de to byttene.

Lagerbäck skulle også få valuta for grepene etter en dødball. Førsteinbytter Mohamed Elyounoussi slo en corner, og andreinnbytter Bjørn Maars Johnsen skaffet straffespark da han ble revet ned i feltet.

– Kom mer inn i det

Joshua King scoret sikkert, men en kjempebrøler ødela sjansene for et sensasjonelt poeng. Norge klarte aldri å komme tilbake.

Ødegaard så selv skuffet ut da han tuslet av banen, men 20-åringen synes ikke byttet var veldig overraskende.

– Jeg synes jeg startet litt «shaky» og hadde et par feil der, men etter hvert kom jeg mer inn i det. I andre omgang får jeg flyttet opp spillet litt og kommer mer på ball på deres halvdel, så det var vel helt OK, men ikke noe mer og ikke noen stor kamp, sier Ødegaard.

NRK-ekspert Torp håper avgjørelsen om å ta av Ødegaard betyr at 20-åringen skal starte mot Sverige på Ullevaal tirsdag.

Nabooppgjøret blir veldig viktig med tanke på 2.-plassen etter at Sverige slo Romania 2-1 tidligere lørdag.

Og hvis Norge skal ta med seg en seier fra Ullevaal, er sjanser som dette nødt til å sitte:

Siste nytt

 • Nederland vant mot spillets gang

  Japan hadde en drøss av muligheter til å score det avgjørende målet i den andre omgangen mot Nederland, men minutter før slutt fikk de oransje straffe etter en hands i feltet. Lieke Martens scoret sitt andre mål for dagen og ble matchvinner. I kvartfinalen skal de regjerende europamesterne møte Italia.

  Nederlands Lieke Martens (t.v.) og hennes lagvenninner feirer Martens 2-1-scoring mot Japan
  Foto: Francois Mori / AP
 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal