Reagerer på endring av verdscupprogrammet: – Det er litt småfeigt

Ei ny øving skulle testast ut under verdscupavslutninga i Holmenkollen. No har det internasjonale skiskyttarforbundet snudd. Feigt, meiner Vetle Sjåstad Christiansen.

Skiskyting singel mixed stafett, verdenscup Pokljuka

KRITISK: Vetle Sjåstad Christiansen ville gjerne gått supersprint i Holmenkollen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Eg kan ikkje heilt skjønne at dei vel å droppe ut no. Det synest eg er litt småfeigt, eg må ærleg innrømme det, seier Vetle Sjåstad Christiansen til NRK.

Verdscupavslutninga i skiskyting kommande sesong skulle nemleg innehalde ei heilt ny øving: Supersprint. Tysdag kom kontrameldinga om at det likevel ikkje blir supersprint i Holmenkollen.

– Vi hadde fått ganske gode tilbakemeldingar på at det kom til å bli ein supersprint, og vi var ikkje akkurat negative vi utøvarane heller. Eg synest det er litt rart at dei ikkje vel å gjere skiskytinga endå meir spennande, seier Christiansen.

– Vi har eit aldrande publikum

Det er rett nok ikkje alle som er like ivrige på at supersprinten skal innførast i verdscupavslutninga.

Finland Biathlon Pursuit

VERDSCUPVINNAR: Johannes Thingnes Bø vann verdscupen med to poeng i vinter. Det er ikkje sikkert han hadde vunne om supersprinten var på programmet.

Foto: Jussi Nukari / AP

– Ideelt sett skulle eg ønskje dei hadde lagt den (supersprinten) til opningshelga i Finland og køyrt konkurransen utan verdscuppoeng. Og så sett korleis øvinga i løpet av eit par år påverka totalen i verdscupen, sa Johannes Thingnes Bø, som har vunne verdscupen dei to siste åra, då terminlista kom i april.

Konkurranseforma har vore prøvd ut i IBU-cup (nivået under verdscup) tidlegare, men altså ikkje på det øvste nivået.

– Vi har eit aldrande publikum i skiskyting, det er flest eldre som ser på, så eg trur det hadde vore bra å få inn ei ny og spennande øving for å fange eit yngre publikum. Det trur eg hadde vore det rette å gjere, seier Christiansen.

IBU: – Supersprinten kjem

No går øvinga ut frå programmet. Avgjerda er teken etter at det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) har hatt samtalar med utøvarkomiteen.

Tore Bøygard, IBU

STYREMEDLEM: Tore Bøygard i IBU.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

– No har teknisk komite og IBU lytta til komiteen frå utøvarane, og det er grunngivinga. Det er ikkje uvanleg at ei terminliste blir endra på etter at ho har vore ute på høyring, seier styremedlem i IBU, Tore Bøygard.

Christiansen forstår kvifor nokon av dei beste utøvarane er skeptiske. Ei slik øving vil truleg føre til fleire stavbrekk, meir fall og meir dramatikk.

– Eg trur dei er redd for at ei så tett og jamn øving skal vere med å påverke verdscupen samanlagt. Eit lite stavbrekk kan vere med å påverke mykje av sesongen, seier han.

Bøygard er usamd i at avgjerda er feig.

– Eg ville ikkje brukt ordet feigt. Supersprinten kjem, og det er ei øving som kjem til å bli både spennande og vanskeleg å vinne framover. Det kjem nok an på kva utøvar ein spør, så vil ein nok få ulike svar. Eg har jo registrert at Johannes Thingnes Bø ikkje var veldig glad for denne øvinga, seier Bøygard.

Siste nytt

 • Christiansen trosser reiserådene

  Statsminister Erna Solberg er klar på at unødvendige reiser til utlandet bør unngås. Mandag reiser likevel skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen til Italia.

  Landslagsløperen har ifølge VG kommet frem til at det er helt nødvendig for ham å få gjennomført det planlagte høydeoppholdet i Lavazé.

  Vetle Sjåstad Christiansen
  Foto: Carina Johansen
 • Son-raid årets Premier League-mål

  Tottenham-spiller Son Heung-mins formidable soloraid mot Burnley er kåret til sesongens beste scoring i Premier League.

  Sørkoreanske Son startet med ballen på hjørnet av eget straffefelt og løp over hele banen før han scoret sikkert på Burnley-keeper Nick Pope. Flere Burnley-spillere forsøkte å stoppe Tottenham-stjernen uten å lykkes.

  Heung-min Son
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Beckham henter fransk verdensmester

  Den franske fotballprofilen Blaise Matuidi fortsetter karrieren i David Beckhams klubb Inter Miami i Major League Soccer.

  Torsdag bekreftet Florida-klubben signeringen av midtbanespilleren som nylig avsluttet sitt kontraktsforhold med den italienske mesterklubben Juventus.

  33 år gamle Matuidi har tidligere vært lagkamerat med David Beckham i franske Paris Saint-Germain.

  Blaise Matuidi
  Foto: Isabella Bonotto / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal