NRK Meny
Normal

Trenerspørsmålet vekker sterke følelser

Sinte bannere på Lerkendal og annonser i avisa viser at enkelte RBK-supportere er lite fornøyd med prosessen rundt ansettelse av ny trener.

Annonse "gi oss Eggen tilbake"

I denne annonsen på en helside i Adresseavisen krever Jan Guldahl og Trondheim Øyelegesenter at Nils Arne Eggen blir hentet tilbake som trener i Rosenborg.

Foto: Foto av annonse i Adresseavisen

«Perry? Nei takk», «Nei til Perry», «Hoftun må gå», «2005 om igjen» og «Trist som faen». I tillegg hadde noen skrevet «Inn med Perry = ut med ambisjonene» på en av veggene på RBK-brakka.

– Skikkelig griseri!

– Det er noe skikkelig griseri. Det kan ikke være RBK-supportere som har gjort dette, sier en opprørt Trygve Hernæs, RBK-medlem gjennom 53 år, til NRK.

Han var den første som kom til klubbhuset onsdag morgen og så det han mener er direkte hærverk. Hernæs synes det er flott at folk er engasjert i klubben sin, men denne måten å ytre seg på, har han ikke sansen for.

– Det er greit å ha et standpunkt, men da får de komme hit og snakke med dem som bestemmer. Vi tar gjerne en diskusjon, sier han og understreker at RBK-brakka er åpen for dem som har noe på hjertet, sier han.

Heller ikke Erik Hoftun likte det han så da han kom på jobb.

– Dette er primitivt og lavmål. Det er bedre at folk møter opp og stiller spørsmål i stedet for å gjemme seg bak et banner, sier Hoftun til NRK.

Støtter Perry

Hernæs er uenig med supporterne angående trenervalg. Han tror Per Joar «Perry» Hansen kan være et klokt valg.

– Han er seriøs, bestemt og gjennomtenkt. Vi skjønner godt at han har klart å løfte U-21-landslaget til det utmerkede laget det har blitt. Vi kjenner også igjen mye av Rosenborg-ånden i det Per Joar gjør med laget, sier Hernæs til NRK.

Annonserte for Nils Arne

Jan Guldahl

Jan Guldahl mener det er komplett uforståelig at ikke Nils Arne Eggen er spurt om å trene RBK.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Rosenborg-sponsor Jan Guldahl krever Nils Arne Eggen tilbake som RBK-trener over en helsides annonse både i Trønder-Avisa og Adresseavisen i dag.

Guldahl eier og driver Trondheim Øyelegesenter, og støtter klubben som sponsor med to millioner kroner over noen år. Nå kritiserer han ledelsen i Rosenborg.

– Eggen er best egnet

– Ledelsen har sagt vi skal tilbake til røttene , og det er Nils Arne Eggen som er best egnet til det, mener Guldahl.

Tidligere i uka gjorde styreleder Ivar Koteng i Rosenborg det klart at trenerveteranen Eggen med 14 seriemesterskap for Rosenborg, ikke er aktuell som trener etter sparkede Jan Jönsson. Det har ført til et voldsomt engasjement blant supporterne.

– Hvis Nils Arne vil trene Rosenborg, bør han få lov til å gjøre det, sier talsmann for supporterklubben Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

– Komplett uforståelig

Både supportere og sponsor Guldahl ber RBK-ledelsen tenke seg godt om før de ansetter trener.

– For mange av oss som følger og elsker RBK, er dette komplett uforståelig. Ingen trener, verken i eller utenfor Rosenborg, har tilnærmelsesvis oppnådd Nils Arnes resultater, skriver Guldahl i annonsen.

Han avslutter oppfordringen til ledelsen i Rosenborg på denne måten:

– Så styreleder Koteng; Tilbake til røttene, ja takk! Gi oss Nils Arne Eggen tilbake, mener Guldahl.

Facebook-grupper

I går ble det også opprettet flere Facebook-grupper hvor målet er å få Eggen tilbake som RBK-trener.

Også mangeårig Rosenborg-supporter, musikeren Svein Strugstad, er klar i sin oppfatning.

– Nils Arne Eggen er ikke blitt noen dårligere trener de siste årene. Det er jo et paradoks at en mann som har ledet klubben til 14 seriemesterskap og åtte sesonger i Mesterligaen, ikke engang er spurt. Og Nils Arne Eggen ville fått publikum tilbake til Lerkendal igjen, avslutter Strugstad.

Men Eggen-fansen blir neppe hørt. Hroar Stjernen, daglig leder i RBK, bekrefter til NRK at Eggen ikke er på lista over kandidater for trenerjobben.

Hansen er aktuell

Rosenborg-ledelsen gjorde det tidligere i uka klart at Per Joar Hansen er en aktuell trenerkandidat.

Han trente Rosenborg i 2005, og er nå trener for U21-landslaget. Men supporterne vil ikke ha Hansen.

– Han har ikke den nødvendige tryggheten til å lede klubben. Det blir resirkulering, og vi husker hvordan det gikk da han ledet laget i 2005. Da var vi i nærheten av å rykke ned, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes.

Erik Hoftun
Foto: Kallestad, Gorm / NTB Scanpix

Erik Hoftun fastholder at reaksjonene ikke påvirker trenerprosessen.

– De siste dagene har det vært et rop om å gå tilbake til 90-tallet og det som har vært. Det vil være vanskelig for en hver ny Rosenborg-trener å bli møtt med krav om fortida, sier Hoftun.

Nils Arne Eggen har ikke besvart NRKs henvendelser onsdag formiddag.

Siste nytt

 • Bøkko på pallen i Erfurt

  Hege Bøkko fra Hol tok andreplassen på 1000-meteren under verdenscupen i Erfurt søndag med tiden 1.15.52. Det er Bøkkos første pallplass i verdenscupen i karrieren.

  Vanessa Herzog vant på 1.15.26.

  – Dette var sykt gøy, sier Bøkko til NRK.

  Hege Bøkko
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
VM skiflyging: Laghopp
VM skiflyging: Laghopp
Sport i dag
Sport i dag
Sportsrevyen
Sportsrevyen