NRK Meny
Normal

Trenerspørsmålet vekker sterke følelser

Sinte bannere på Lerkendal og annonser i avisa viser at enkelte RBK-supportere er lite fornøyd med prosessen rundt ansettelse av ny trener.

Annonse "gi oss Eggen tilbake"

I denne annonsen på en helside i Adresseavisen krever Jan Guldahl og Trondheim Øyelegesenter at Nils Arne Eggen blir hentet tilbake som trener i Rosenborg.

Foto: Foto av annonse i Adresseavisen

«Perry? Nei takk», «Nei til Perry», «Hoftun må gå», «2005 om igjen» og «Trist som faen». I tillegg hadde noen skrevet «Inn med Perry = ut med ambisjonene» på en av veggene på RBK-brakka.

– Skikkelig griseri!

– Det er noe skikkelig griseri. Det kan ikke være RBK-supportere som har gjort dette, sier en opprørt Trygve Hernæs, RBK-medlem gjennom 53 år, til NRK.

Han var den første som kom til klubbhuset onsdag morgen og så det han mener er direkte hærverk. Hernæs synes det er flott at folk er engasjert i klubben sin, men denne måten å ytre seg på, har han ikke sansen for.

– Det er greit å ha et standpunkt, men da får de komme hit og snakke med dem som bestemmer. Vi tar gjerne en diskusjon, sier han og understreker at RBK-brakka er åpen for dem som har noe på hjertet, sier han.

Heller ikke Erik Hoftun likte det han så da han kom på jobb.

– Dette er primitivt og lavmål. Det er bedre at folk møter opp og stiller spørsmål i stedet for å gjemme seg bak et banner, sier Hoftun til NRK.

Støtter Perry

Hernæs er uenig med supporterne angående trenervalg. Han tror Per Joar «Perry» Hansen kan være et klokt valg.

– Han er seriøs, bestemt og gjennomtenkt. Vi skjønner godt at han har klart å løfte U-21-landslaget til det utmerkede laget det har blitt. Vi kjenner også igjen mye av Rosenborg-ånden i det Per Joar gjør med laget, sier Hernæs til NRK.

Annonserte for Nils Arne

Jan Guldahl

Jan Guldahl mener det er komplett uforståelig at ikke Nils Arne Eggen er spurt om å trene RBK.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Rosenborg-sponsor Jan Guldahl krever Nils Arne Eggen tilbake som RBK-trener over en helsides annonse både i Trønder-Avisa og Adresseavisen i dag.

Guldahl eier og driver Trondheim Øyelegesenter, og støtter klubben som sponsor med to millioner kroner over noen år. Nå kritiserer han ledelsen i Rosenborg.

– Eggen er best egnet

– Ledelsen har sagt vi skal tilbake til røttene , og det er Nils Arne Eggen som er best egnet til det, mener Guldahl.

Tidligere i uka gjorde styreleder Ivar Koteng i Rosenborg det klart at trenerveteranen Eggen med 14 seriemesterskap for Rosenborg, ikke er aktuell som trener etter sparkede Jan Jönsson. Det har ført til et voldsomt engasjement blant supporterne.

– Hvis Nils Arne vil trene Rosenborg, bør han få lov til å gjøre det, sier talsmann for supporterklubben Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

– Komplett uforståelig

Både supportere og sponsor Guldahl ber RBK-ledelsen tenke seg godt om før de ansetter trener.

– For mange av oss som følger og elsker RBK, er dette komplett uforståelig. Ingen trener, verken i eller utenfor Rosenborg, har tilnærmelsesvis oppnådd Nils Arnes resultater, skriver Guldahl i annonsen.

Han avslutter oppfordringen til ledelsen i Rosenborg på denne måten:

– Så styreleder Koteng; Tilbake til røttene, ja takk! Gi oss Nils Arne Eggen tilbake, mener Guldahl.

Facebook-grupper

I går ble det også opprettet flere Facebook-grupper hvor målet er å få Eggen tilbake som RBK-trener.

Også mangeårig Rosenborg-supporter, musikeren Svein Strugstad, er klar i sin oppfatning.

– Nils Arne Eggen er ikke blitt noen dårligere trener de siste årene. Det er jo et paradoks at en mann som har ledet klubben til 14 seriemesterskap og åtte sesonger i Mesterligaen, ikke engang er spurt. Og Nils Arne Eggen ville fått publikum tilbake til Lerkendal igjen, avslutter Strugstad.

Men Eggen-fansen blir neppe hørt. Hroar Stjernen, daglig leder i RBK, bekrefter til NRK at Eggen ikke er på lista over kandidater for trenerjobben.

Hansen er aktuell

Rosenborg-ledelsen gjorde det tidligere i uka klart at Per Joar Hansen er en aktuell trenerkandidat.

Han trente Rosenborg i 2005, og er nå trener for U21-landslaget. Men supporterne vil ikke ha Hansen.

– Han har ikke den nødvendige tryggheten til å lede klubben. Det blir resirkulering, og vi husker hvordan det gikk da han ledet laget i 2005. Da var vi i nærheten av å rykke ned, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes.

Erik Hoftun
Foto: Kallestad, Gorm / NTB Scanpix

Erik Hoftun fastholder at reaksjonene ikke påvirker trenerprosessen.

– De siste dagene har det vært et rop om å gå tilbake til 90-tallet og det som har vært. Det vil være vanskelig for en hver ny Rosenborg-trener å bli møtt med krav om fortida, sier Hoftun.

Nils Arne Eggen har ikke besvart NRKs henvendelser onsdag formiddag.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag