Hopp til innhold

Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe Manchester United. Han har via selskapet Ineos forbedret sitt tilbud, skriver NTB.

Torsdag kveld kom den ventede nyheten om at Ratcliffe via Ineos la inn et nytt bud på den engelske storklubben.

«Sir Jim Ratcliffe og Ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse AP har fått tilsendt.

70-åringen regnes for å være Storbritannias rikeste mann og er majoritetseier i kjemikaliekonsernet Ineos. Nylig møtte han toppledelsen i Manchester United på Old Trafford.

Den amerikanske Glazer-familien har eid «de røde djevlene» siden 2005. Eierne har vært svært upopulære blant fansen som i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben.

Flere har meldt sin interesse for klubben. Sist ut var den finske gründeren Thomas Zilliacus. Men Ratcliffe og Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i United-jakten.

Flere medier skrev nylig at et kjøp av hele United vil koste minst 62 milliarder kroner. Det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

Jim Ratcliffe
Foto: Peter Byrne / AP

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

 • Kunne avgjort NHL-sluttspillet - tapte 1-8

  Florida Panthers kunne ha avgjort årets NHL-sluttspill med seier over Edmonton Oilers natt til søndag norsk tid. I stedet ble de sendt hjem fra Canada med 1-8-tap i bagasjen.

  Florida var én seier unna å ta hjem Stanley Cup-tittelen, men ble i stedet fullstendig overkjørt av Edmonton. Svenske Mattias Janmark satte tonen tre minutter inn i kampen med kveldens første mål, og deretter rant målene inn i alle tre periodene.

  Edmonton vant 8-1, og holder dermed håpet om sluttspillsseier i live. Florida leder nå 3–1 i best av sju-serien. Tre strake nederlag de tre neste kampene er det eneste som kan stoppe Florida Panthers fra å vinne Stanley Cup for første gang.

  Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Edmonton Oilers er blitt NHL-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990. (NTB)

  Florida Panthers-spillerne sklir av isen etter 1-8-tapet mot Edmonton Oilers
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Gretchen Walsh med ny verdensrekord på 100 meter butterfly

  Amerikanske Gretchen Walsh har svømt inn til ny verdensrekord på 100 meter butterfly.

  Det gjorde hun med tiden 55.18 sekunder i et semifinaleheat i kampen om å bli tatt ut til USAs OL-lag lørdag kveld.

  Walsh lå over et halvt sekund under svenske Sarah Sjöströms verdensrekord da hun var halvveis. Avsluttet sterkt og slo Sjöströms tid på 55.48 fra OL i Rio de Janeiro i 2016.

  Walsh holdt hånden foran munnen av overraskelse da hun så «WR» ved siden av navnet på resultattavlen.

  21-åringen fra Nashville i Tennessee, som konkurrerer for University of Virginia, skal delta i søndagens finaler i håp om å sikre sin første OL-deltakelse. (NTB)

  Gretchen Walsh reagerte med overraskelse da hun så resultattavle
  Foto: Darron Cummings / AP/NTB
 • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

  Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

  Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

  Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

  I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

  (NTB)

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal